Šta je novo?

Molim za savet

Minja

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2001
Poena
650
Dobro, ovo je prilicno prezvakana tema ali moram da pitam:
Koji 17" monitor uzeti a da kosta oko 400DM ?
Samsung 753s 1280x1024 60hz
Hansol 710 PT 1600x1200 75hz (valjda)
Hansol 720E 1280x1024 60hz
ili neki drugi ?

Hvala.

Uzmi onaj koji ima najvece osvezavanje u rezoluciji u kojoj ces koristiti monitor. Sto vece to bolje.

da sam na tvom mestu ja bih uzeo samsung...

E ,a sta mislite o samsungu SyncMaster 750s?Koliko najvece osvezavanje moze da iizdrzi u 1024x768?

Preferiram Samsunga, ali ako ti treba veca rez. od 1024x768 uzmi Hansola.

Mozda hansol 710 PT.Jedan moj ortak ga ima i ne zali se.

Za te pare Hansol 710P. Upravo gledam u jedan takav ( :) ili :(, zavisi kako se uzme ;))

Polovan HP, Dell, Compaq ili Eizo svi su sa Sony Trinitron cevkom, cena oko 300DM, 1024x768@100Hz-a.

Misko je napisao(la):
Polovan HP, Dell, Compaq ili Eizo svi su sa Sony Trinitron cevkom, cena oko 300DM, 1024x768@100Hz-a.

Gledao sam takve trinitron monitore (Dell, Eizo) i zato sam se i odlucio za novi monitor. Svakom od polovnih nesto fali:
losa geometrija, boje se razlivaju, senke...
Bar sam ja takve vidjao:confused:

Geek_master je napisao(la):
Za te pare Hansol 710P. Upravo gledam u jedan takav ( :) ili :(, zavisi kako se uzme ;))

Kako to mislis "kako se uzme" ?
;) kada gledas u njega zatvorenih ociju, a:( kada otvoris oci?
Salu na stranu, zanimaju me tvoji utisci o 710P. Ima li razlike i ako ima koje, izmedju Hansola710P i 710PT?
I ostali ,naravno, mogu da odgovore.
Hvala. Pozdrav.

Minja je napisao(la):
Kako to mislis "kako se uzme" ?
;) kada gledas u njega zatvorenih ociju, a:( kada otvoris oci?
Salu na stranu, zanimaju me tvoji utisci o 710P. Ima li razlike i ako ima koje, izmedju Hansola710P i 710PT?
I ostali ,naravno, mogu da odgovore.
Hvala. Pozdrav.

Razlika je u tome sto PT ima TCO99 eko-standard, koji ti naravno nista ne znaci (sarena laza za Amere).
:( je zato sto nije neki Samsung ili Nec od 600-800 DM, a :) je zato sto je monitor sasvim solidan.
Naravno kad kupujes nov obrati paznju, ne kupuj dok ti ga ne ubodu i ne uveris se da je sve u redu.

Minja je napisao(la):
Gledao sam takve trinitron monitore (Dell, Eizo) i zato sam se i odlucio za novi monitor. Svakom od polovnih nesto fali:

Chudno. Ja sam to vidjao na mnogim novim monitorima.
Odgovorno tvrdim da je slika na mom polovnom Philips Brilliance 15A monitoru (210 DM), starom 5 godina, za klasu bolja nego na novom Hansol 501P, koju sam gledao kod drugara, koji je pre nekoliko meseci pazario taj monitor (360 DM).
Uporediti npr. Samsung 551S koji je 300 DM, sa 3-4 godine matorim Dell, Compaq, IBM 17" monitorima sa Sony Trinitron cevkom je smesno. NIKADA ni 1 sekund ne bih razmisljao sta da kupim. Naravno, vrhunski polovan 17" monitor.

Minja je napisao(la):

Ma to su mucke (Del i Rodni), kupe napolju falican monitor za 30DM, pa ga ovde valjaju za 300DM. Sramota, al prava stvar su npr Dell i HP i Compaq kojim nista ne fali, evo ja imam jedan, tuce sve 17 do 500DM, pogotovo na 1024@100HZ gde je slika savrsena.

Lepo vam kazem da to sve zavisi od primerka do primerka, i losa marka moze da ima super primerak, i dobra da ima skarta. Ubodes pa probas.

Svi monitori (navedeni) su ok kupovina.. Naravno, bilo bi fino da dodas jos 100-ak dm... onda bi izbor bio daleko lepsi... Ovako, ja bih se odlucio za 753s iako ima nesto losije karakterisitke...

Ja imam Syncmastera 750s i osvezhavanje u 1024x768 u 32b. je 85Hz, ja bi ti preporuchio isto shto i Max, uzmi Samsunga iako ima neshto loshije performanse, misljenja sam da je bolji monitor od Hansola.

Vrh Dno