Šta je novo?

Molim za pomoc

• Začetnik teme Začetnik teme zokis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zokis

Slavan
Učlanjen(a)
06.03.2005
Poena
319
Menjao sam bios grafickoj karti R9600se Sapphire.Skinuo sam sa nekog sajta bios koji je izgleda bio sa greskom ili ne znam vec sta (moguce da je pogresan bios).Uzeo sam program i bios na disketu i odradio flesovanje.Nakon toga mrak!!! :wall:
Probao sam da sa PCI grafickom promenim na originalni ali nista.Znaci nece da pokaze ni pocetne podatke o hardveru prilikom dizanja sistema ni da ode u bios ni nista.Znaci CRN monitor. :wall:
Prilikom stavljanja druge graficke karte,sve radi Ok.

Da li je moguce da je graficka crkla??? 😡
Ako nije da li postoji neko resenje???

Unapred hvala

Nije valjda da nema resenja?

Sta si tacno radio kada si pokusao da flashujes sa PCI kartice originalni?

Pa video sam da sa tom grafickom nece da upali monitor.Kao da nece ni sistem da digne sa njom.Uzeo sam jednostavno PCI karticu prebacio kabel od monitora na nju i probao da upalim a ono isto crn monitor.Probao sam da izvadim tog R9600se i upalim sa PCI karticom i ono se upali.Skinem PCI i ubacim 4200Ti ono sve radi.
Zar je moguce da j*beno menjanje biosa moze s*eb*ti grafulju??

Ubacis Ti4200, udjes u bios namestis za VGA adapter PCI umesto AGP, snimis bios, ugasis kompjuter i vratis ove dve kartice, ubodes monitor u PCI i vidi onda.

Ugasish mashinu i izvadish agp karticu i ubodesh onda PCI i udjesh u BIOS ploche i podesis da se prvo pali sa PCI pa onda AGP. Ugasish mashinu pa onda ubacish i AGP grafiku koja se nije upalila. Onda upalish mashinu..(monitor povezan na PCI grafiku)...flashujes stari bios i resetujesh. Bootujesh win i onda ugasis mashinu. Izvadish PCI grafiku i monitor prebacish na AGP i onda se moli Bogu da radi. Posle u BIOS-u vrati da se prvo bootuje sa AGP-a.
Posted By Ivica

Poslednja izmena:
Hvala ljudi uspelo je.
Koji sam ja tupson! Uopste nisam razmisljao da treba to u biosu da odradim.

Jos jednom HVALA !

Nazad
Vrh Dno