Šta je novo?

Molim za pomoc-DESKTOP

Boban75

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2008
Poena
309
Imam problem taj da kad odem u START (MENI)pa onda recimo odem u folder GAMES-(to je primer,ili da odem bilo gde), pa onda hocu da izvucem ikonicu recimo neke igre na desktop ili neceg drugog, pa onda pomocnim klikom 1x , pa onda treba da odem na SEND TO (shorkut) i da izbacim ikonicu na desk top ALI ja nemam to u meniju SEND TO DESKTOP-shorkut-.Ako neko zna problem ja sam mu zahvalan. Eto slika pa pogledajte verujem da cete mi pomoci sta je problem. A evo slika sa instaliranim programima , ako neki od njih pravi problem vi recite da ga brisem odmah. POZDRAV ZA SVE I PUNO HVALA!!:wave:

Prilozi

• OVAKO TREBA DA BUDE.jpg
    OVAKO TREBA DA BUDE.jpg
    752.8 KB · Pregleda: 75
  • A OVAKO JE KOD MENE.jpg
    A OVAKO JE KOD MENE.jpg
    677.5 KB · Pregleda: 75
Nemoj komplikovati, prevuci desnim (pretpostavljam da ti je on podešen kao sekundarni) klikom fajl na desktop (radi i bilo gde u explorer-u), izaberi 'Create shortcuts here' i to je to. ;)

Jao ,ljudi svaka vam cast blago benchmarku sto vas ima da pomognete nama koji neznamo HVALA PUNO!!! Konkretno radilo se o igri BATLLEFIELD 3 jer moram da odem tamo u folder u kom je instalirana da pokrenem igru, ALI to mene nervira , pa mi trebalo da izvucem ikonicu na desktop da bih mogo odmah da je startujem sa desktopa.Medjutim sve zive sam kombinacije probo da je izvucem ali nece da se pokrene , osim ove sto si mi ti rekao, strasno(za mene) sto to nisam znao a prosto!! HVALA JOS JEDNOM MNOGO!!!

A verovatno mi neki program napravio problem ili zabagovao(mada tek sto sam uradio win 7 64) pa nemoze onako kao sto sam dao na PRVOJ slici!!

Nije problem, tu smo da pomognemo. Poprilično sam nov na (ovom) forumu ali ću se truditi da pomažem koliko mogu. :D

Inače, ako si navikao da koristiš 'Send to > Desktop' komandu, probaj ovo:
Pronađi folder C:\Users\Default\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo, i uveri se da se tamo nalazi 'Desktop (create shortcut).DeskLink', ako ga nema kopiraj taj fajl iz arhive koju sam zakačio ispod, ako ga ima taj postojeći obriši i ubaci ovaj.
Sada otvori Registry (kucaj 'regedit' u start meniju i opali enter, bez navodnika naravno) i pronađi 'HKEY_CLASSES_ROOT\AllFilesystemObjects\shellex\ContextMenuHandlers\Send To' i uveri se da pod '(Default)' vrednosti stoji '7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837'.

To bi bilo to, ako ti se da da čačkaš po sistemu, evo šta da uradiš :smoke:

Inače, folder za 'Default' korisnika je sakriven, budi siguran da su ti prikazani sakriveni fajlovi i folderi ,)

Prilozi

• Desktop_(create shortcut).zip
    173 bajta · Pregleda: 20
Gilee i kritika:Sve sam ja probao sto ste mi rekli i to mi je i poznato sve , medjutim samo nemogu da nadjem putanju odavde pa nadalje:AllFilesystemObjects\shellex\Co ntextMenuHandlers\Send To---a do tad sve nadjem i uradim kako ste rekli. Zbog cega nema te putanje koju sam vam naveo to me brine, mada hvala vam na pomoci ali ako imate vremena vi mi odgovorite kad budete mogli. pozz za vas i sve ostale!!!

Kritika: i tvoje sto mi poslo link sam do kraja odradio i restartovo racunar ali sve je isto.Nnema i dalje SEND TO. pozz!! Ma da GILE radi i ono odlicno sto si mi pre reko:prevuci desnim (pretpostavljam da ti je on podešen kao sekundarni) klikom fajl na desktop (radi i bilo gde u explorer-u), izaberi 'Create shortcuts here' i to je to.-- tako da nemorate se muciti ako nemate vremena.

Mora da postoji, ako baš ne možeš da nađeš skini fajl koji sam zakaćio uz poruku, u njemu je .reg koji će ti ispraviti 'rupu' ako je ima u šta čisto sumnjam. Dupli klik na njega i potvrdi da želiš uneti taj podatak u registry, i to je to.

Dodato: Ok onda. :)

Prilozi

• zakrpa za sendto.zip
    383 bajta · Pregleda: 12
Medjutim ovaj problem mi se UVEK desava posle nove instalacije wina 7 I TO POSLE NEKOG INSTALIRANOG PROGRAMA koji koristim na racunaru ali neznam kog i nikako da to utvrdim u to sam siguran 100 posto.

GILEE- e sad sam ga naso odmah i sve postoji svaki broj 7BA4C740-9E81-11CF-99D3-00AA004AE837 kao sto si mi rekao

Onda ti definitivno neki program pravi problem, ovde sam nemoćan :d

Ok hvala ti druze , pomogo si mi i previse:wave:

Proveri za svaki slucaj "permission"-e za problematicni folder. Da li se razlikuju od ostalih foldera kojima Send-to radi...

Vrh Dno