Šta je novo?

Molim za pomoc CPU + Mobo

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Imam varijantu da zamenim svoju konfiguraciju iz (pogledajte u mojim detaljima) za Intel 3 ghz link i ploca Asus P5SD2-X SE Chip SIS965L, ali neznam da li je to bolja varijanta od ovoga sto sada imam, da li cu dobiti na brzini ? Vredi li ovaj Intel i u kombinaciji sa ovom plocom ?

Ako te vec vuce da menjas, i hoces da vidis ubrzanje, idi na C2D ili ubodi neki A64 X2 za socket 939 u postojecu plocu (budzet varijanta). Ovo o cemu razmisljas za vecinu primena nije vredno zamene, pogotovo kada se uzme u obzir da treba i memoriju da menjas za DDR2. Da ne shvatis pogresno, na defaultu je 630-ka sigurno brzi procesor, ali nisam siguran da ovaj SiS 656 srecno resenje. Takodje drzati 3000+ Venice na defaultu se pomalo ovde smatra kao jeres, sem ako bas nije "nesretan" primerak u pitanju.

P.S. Na tomshardware-u imas CPU charts pa mozes da prostudiras malo tabele, ali imaj u vidu da su manje vise svi Intel procesori tamo testirani na i975 plocama.

Nisi bas napisao zasta najvise koristis kompjuter, ali ako su igre u pitanju ostani na toj konfiguraciji; neces dobiti nikakav poseban pomak!!!

Intel je brži procesor, ali sa SIS čipsetom se nećeš baš usrećiti. Biće to kao da voziš besnu mašinu pod ručnom. Ako menjaš idi na AM2 platformu na primer sa matičnom GA-M55S-SR sa nForce 550 čipsetom ili ASUS M2N-E sa nForce 570 čipsetom. Procesor ne treba jači od 3500+ a ujedno dobijaš mogućnost korišćenja memorije na 667MHz. Mislim da je ovo najbolje rešenje za sada. A što se Intela tiče i ploče za njega mislim da to treba da bude bar 945p čipset (ne onaj sa pl oznakom).
Poz.

Hvala na ogovorima, trazio sam neke testove, ali nisam mogao naci bas uporedni test ta dva procesora. Inace i igram i kompresujem video materijal ponekad.
Koliko taj Intel moze da se overklokuje ?
Inace koliko vredi taj procesor polovan ? cisto da vidim da li je i ponuda OK ?

Poslednja izmena:
Taj intel procesor se odlicno overklokuje (cak i preko 4500mhz pojedini primerci) ali za to treba i odlicna ploca takodje.

Taj intel procesor se odlicno overklokuje (cak i preko 4500mhz pojedini primerci) ali za to treba i odlicna ploca takodje.

.... i neverovatno hladjenje, jer se greje kao omanji reaktor.

Sto se tice cene, ako nov Prescott 3.06GHz (mislim da je u pitanju 524 model) kosta ~ 75E sa PDV, mislim da je za polovan 630 realno ~60-70E s obzirom da ipak ima 2MB kesa naspram 1MB kod 524, kao i brzu magistralu (800FSB vs 533FSb).

gledao sam neke cene, ovo je problizno tom procesoru "CPU P4 640 3.2GHz, FSB800, 2MB, LGA775, EM64T 20500 din."

golden ta cena je daleko od realne i normalne!!!!

Vrh Dno