Šta je novo?

Molim za pomoć. Potrban program.

dejobar

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
319
Imam jedan, vjerovatno ne rijedak, problem sa kojim se susretnu skoro svi zaljubljenici u slagalice. Naime, slagao sam jednu slagalicu od 5000 puzli i na kraju mi je iskrsao problem, jer mi jedna puzla hvali. Kako je skoro pa nemoguća misija da mi pošalju puzlu koja nedostaje, pomislio sam da mogu da je napravim u nekom programu za grafičku obradu. Onda bih je oštampao na laseru i zalijepio na karton. Želio bih što vjerodostojnije da je napravim. Svaka pomoć je dobrodošla.

Prilozi

• SAM_3702.JPG
    SAM_3702.JPG
    414.1 KB · Pregleda: 107
Koja je to slagalica od 5000 delova? Ergo ako je neko poznato delo onda se potrudi da nabavš fotografiu u što boljoj rezoluciji kasnije je sve manji problem

Ravensburger Puzzle 5000 pieces - The Creation of Adam, Michelangelo

Prilozi

• Stvaranje Adama Michelangelo .jpg
    Stvaranje Adama Michelangelo .jpg
    138.1 KB · Pregleda: 70
Mozes recimo da slikas taj deo, ubacis u photoshop, pored te slike ubacis orginal i polako popunjavas prazninu. Boje i teksture kopiraj sa okolnih delova. Kad sve odradis, popunjeni deo stampaj u razmeri.

E sad, ovo moze da bude posao od 15-minuta, a moze da potraje i mnogo duze.

Bitno je samo da se kvalitet "originala" sa koga se uzima delić da bude što bolje rezolucije i nikako manji od slagalice a kasnije je sve doterivanje u Photoshopu

Izvadi okolnih 9 puzli i slozi ih na skeneru i skeniraj to ali naopako (dakle da na skenu dobijes stranu bez slike). u photoshopu ces lako moci da izdvojis sablon koji ti treba jer se radi o samo 2 boje. naravno, tebi ce trebati odraz tog oblika.

Nadji najvecu ili najkvalitetniju sliku slagalice i uvecaj je na velicinu slozene slagalice (mozda ce biti neophodan crop da bi se slika i slagalica poklapale savrseno). Sablon (odnosno selekciju u obliku sablona) prenesi na odgovarajuce mesto i dobices svoju puzlu. znam da nece biti tako lako nacentrirati bas pravo mesto.

Evo napravio sam. U paintu.

Prilozi

• 07.jpg
    07.jpg
    506.2 KB · Pregleda: 29
  • 08.jpg
    08.jpg
    553 KB · Pregleda: 40
Vrh Dno