Šta je novo?

Molim za ocene ovog lap-topa

corabre

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
319
Procesor: AMD Athlon X2 Dual-Core QL-62 (2.0GHz, FSB 1800MHz, 1MB L2)
RAM 3GB DDR2 667MHz,
hard disk 250GB 5400rpm SATA, Dual Layer SuperMulti DVD rezač
Ekran: 16" TFT WXGA 16:9 Glare 1366 x 768
nVidia UMA grafički podsistem
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 300 Mbps 802.11b/g/n WLAN, Bluetooth 2.0
High Definition audio
3-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS)
Integrisana web kamera rezolucije 1.3MPix
6-ćelijska litijum-jonska baterija
Dimenzije: 374 x 246 x 26.8 / 35.5 mm
Težina: 2.54 kg (sa 6-ćelijskom baterijom)

Cena - 46.000
MOLIM POSETIOCE DA MAKAR U PROLAZU OSTAVE SVOJU OCENU ISPOD. HVALA.

OK

Procesor: AMD Athlon X2 Dual-Core QL-62 (2.0GHz, FSB 1800MHz, 1MB L2)
RAM 3GB DDR2 667MHz,
hard disk 250GB 5400rpm SATA, Dual Layer SuperMulti DVD rezač
Ekran: 16" TFT WXGA 16:9 Glare 1366 x 768
nVidia UMA grafički podsistem
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 300 Mbps 802.11b/g/n WLAN, Bluetooth 2.0
High Definition audio
3-u-1 čitač kartica (SD/MMC/MS)
Integrisana web kamera rezolucije 1.3MPix
Dimenzije: 374 x 246 x 26.8 / 35.5 mm
Težina: 2.54 kg (sa 6-ćelijskom baterijom)

Cena - 46.000
MOLIM POSETIOCE DA MAKAR U PROLAZU OSTAVE SVOJU OCENU ISPOD. HVALA.

mogli su da stave ram na 800MHz ali i ovako deluje u redu
:type:

Ako planiraš da igraš igre i ako sam nVidia fan mogu slobodno da kažem da ne ideš na njih...već ništa ispod ATI 3200 grafike za solidno igranje...Ja sam uzeo nedavno lap top HP 6735 za igre je sasvim solidan pokrenuo je sve što sam stavio u njega bez problema....sve naj novije igre...ima dosta dodatne opreme tipa blutut wireless itd...

UF!

Sasvim solidan računarčić, samo gledam dole navedenu cenu, pa se čudim...
Kako su cene lapova otišle gore, ne mogu da verujem...

46000din u gigatronu pre par meseci!

Danas!

55000din

asus
Procesor: Intel Core2Duo T5800 2.0GHz
Memorija : 4 GB DDR2
Hard disk : 320 GB SATA II
Grafika : nVidia 9300 256MB
Ekran : 15,4" WXGA TFT Bright View
Optika : DVD-Super-Multi
Ostalo : Bluetooth,Wlan,Webcam
Op.Sistem : No OS
Garancija : 2 godine

:mad: :mad: :mad: :cuss:

Ako planiraš da igraš igre i ako sam nVidia fan mogu slobodno da kažem da ne ideš na njih...već ništa ispod ATI 3200 grafike za solidno igranje...Ja sam uzeo nedavno lap top HP 6735 za igre je sasvim solidan pokrenuo je sve što sam stavio u njega bez problema....sve naj novije igre...ima dosta dodatne opreme tipa blutut wireless itd...

Taj HP koji si naveo je upravu uso u moj najuzi izbor. Pored ovog MSI gore...
Videcu jos, napravicu paralelu izmedju. Odlican lap top po onome sto ja znam,,,

i moj glas za hp 6735s.imam ga,odlican je koliko je bio placen.jedina razlika je sto je od septembra(kad sam ga uzeo) do sada euro otiso za skoro 20din pa je i cena drasticno povecana u dinarima.mene je tad model sa 2gb rama i 250Gb hdd kostao oko 37000din..
dobar je i ovaj tvoj msi,2god garancije nije za bacanje--e sad odluka je opet tvoja.pozdrav

Poslednja izmena:
ubio sam se dok nisam instalirao XP na MSI......... :wall: :wall:

Poslednja izmena:
Razgovarao sam, gledao, probao... Msi je za klasu iznad ovog hp 6735s. Ima 2gb veci ram, ima duplo veci HDD ima ima citac kartice, kameru... (jedino je grafika mozda malkice slabija ali je zato MSI rezolucija za sve ostalo bolja od hp!) I za sve to samo jos 6.000 din i plus 2 godine garancije!

@ Robocop
Zasto??? Mislim, sta toliko slozeno moze da bude kod nekog lap topa? Nikad niasm radio system na MSI.

Razgovarao sam, gledao, probao... Msi je za klasu iznad ovog hp 6735s. Ima 2gb veci ram, ima duplo veci HDD ima ima citac kartice, kameru... (jedino je grafika mozda malkice slabija ali je zato MSI rezolucija za sve ostalo bolja od hp!) I za sve to samo jos 6.000 din i plus 2 godine garancije!

Molim te kad kupiš MSI javi koliko ti je izdržao hardver...:)

@ Mickk
Sto? Tema i jeste da svi koji znaju nesto vise ostave svoj komentar! Ako mislis da je kvalitet los, reci! A i da jeste toliko los, nebi imao garanciju 2 godine!

Ne bih da se otvara neka polemika,svako radi kako mu je volja :) ja kokretno što govorim,govorim iz iskustva..MSI je sasvim ok lap da se razumemo ali ne može da se poredi sa markama kao što je HP,Fujicu-S...itd.Razlog zbog kog on ima 2 god garancije je taj što na taj način dolaze do dodatnih kupaca...A HP i ostali imaju daleko veću garanciju čak i više od tri godine(po principu kupovine dodatne garancije naravno u inostranstvu) ali stvar je prosta.Naši prodavci neće da se bakću sa kvalitetnijom robom jer u centralama iz kojih su poslate traže dodatne informacije o kvarovima itd a naši ljudi su malo lenji po tom pitanju. :)
MSI ima moj brat koji ga je koristio cirka 6 meseci kad mu je otpao logo MSI sa lap topa(MSI svetleći logo)..Tako da mu zvrji rupa na sred kućišta,dugmići su lagano krenuli da se ližu i upadaju u kućište..da ne dužim garancija nije dobijena jer to nije okarakterisano kao oštećenje već kvalitet izrade !!!

Ja imam HP i koristim ga...već 6 meseci...još uvek je kao u prodavnici.
Ne kažem da MSI ne valja ali je evidentno da u srednjem segmentu prodaje njihovih uređaja GENERALNO nešto ne štima tj....DOSTA JE LOŠIJI KVALITET HARDVERA I IZRADE U ODNOSU NA DRUGE.

Sve je napisamo bez uvrede prema vlasnicima MSI proizvoda pozzz!!!

Poslednja izmena:
@ Mickk
Sto? Tema i jeste da svi koji znaju nesto vise ostave svoj komentar! Ako mislis da je kvalitet los, reci! A i da jeste toliko los, nebi imao garanciju 2 godine!

Slažem se! UVEK JE BOLJE KAD JE DUŽA GARANCIJA! 2god je 2god., znači valja!:smash:

Ne bih da se otvara neka polemika,svako radi kako mu je volja :) ja kokretno što govorim,govorim iz iskustva..MSI je sasvim ok lap da se razumemo ali ne može da se poredi sa markama kao što je HP,Fujicu-S...itd.Razlog zbog kog on ima 2 god garancije je taj što na taj način dolaze do dodatnih kupaca...A HP i ostali imaju daleko veću garanciju čak i više od tri godine(po principu kupovine dodatne garancije naravno u inostranstvu) ali stvar je prosta.Naši prodavci neće da se bakću sa kvalitetnijom robom jer u centralama iz kojih su poslate traže dodatne informacije o kvarovima itd a naši ljudi su malo lenji po tom pitanju. :)
MSI ima moj brat koji ga je koristio cirka 6 meseci kad mu je otpao logo MSI sa lap topa(MSI svetleći logo)..Tako da mu zvrji rupa na sred kućišta,dugmići su lagano krenuli da se ližu i upadaju u kućište..da ne dužim garancija nije dobijena jer to nije okarakterisano kao oštećenje već kvalitet izrade !!!

Ja imam HP i koristim ga...već 6 meseci...još uvek je kao u prodavnici.
Ne kažem da MSI ne valja ali je evidentno da u srednjem segmentu prodaje njihovih uređaja GENERALNO nešto ne štima tj....DOSTA JE LOŠIJI KVALITET HARDVERA I IZRADE U ODNOSU NA DRUGE.

Sve je napisamo bez uvrede prema vlasnicima MSI proizvoda pozzz!!!

:)
Objasnjenje ti i nije neko, pre ce biti da je do kupovne moci nasih gradjana ;)

ok to je moje mišljenje...ne znam da li si kupio u poslednje vreme neki tehnički proizvod da je vezan za IT industriju?U glavnom sve što je iole jeftinije 10 puta je lošije napravljeno.Naravno da pri tom dolazi do reklamacije,gde su naši prodavci dobili veeeliikuu uslugu države koja ih štiti.I sve te fore 45 dana ...zamena..popravka...itd.To ne postoji u svetu...ako nešto ne valja to se odmah i menja ili se vraća novac ako nisi zadovoljan...Da ne pričam kad je nešto u garanciji.Objasni onda zašto na kvalitetnije uređaje naši daju minimalnu garanciju a na lošije veću...

Moj ti je predlog da nadjes laptop sa HDMI izlazom, a da onda gledas sta ostalo ima od ostalih prikljucaka. Jer ces poci negde na letovanje, zimovanje, imaces LCD televizor u sobi pa ces uvece pustiti mozda neki film da pogledas, nije na lose da imas i taj izlaz za LCD TV na tvom laptopu.

Pokusao sam da nadjem neki laptop da ti predlozim ali nisam uspeo, nisam ni trazio mnogo.

Kada sam ja kupovao laptop za koleginicu, pred novu godinu, usao sam u radnju i rekao sam dajte mi laptop sa hdmi izlazom a da kosta do 45000 dinara. I predlozili mi neki Asus, ali sada ne mogu da se setim koji je model bio.

Moj ti je predlog da nadjes laptop sa HDMI izlazom, a da onda gledas sta ostalo ima od ostalih prikljucaka. Jer ces poci negde na letovanje, zimovanje, imaces LCD televizor u sobi pa ces uvece pustiti mozda neki film da pogledas, nije na lose da imas i taj izlaz za LCD TV na tvom laptopu.

Pokusao sam da nadjem neki laptop da ti predlozim ali nisam uspeo, nisam ni trazio mnogo.

Kada sam ja kupovao laptop za koleginicu, pred novu godinu, usao sam u radnju i rekao sam dajte mi laptop sa hdmi izlazom a da kosta do 45000 dinara. I predlozili mi neki Asus, ali sada ne mogu da se setim koji je model bio.

HP je sa VGA izlazom...pa može da bira :)

@ mick Nemoj vise nikad da napises da je kvalitet Fujitsu S. veci od MSI. Iz licnog iskustva mogu da kazem jedno : NAJGORA PLASTIKA KOJA JE MOGLA DA SE STAVI!!! Baterije - uzas, HLADJENJE - ocajno! (dva druga imaju Fujitsu, jedan od pre 4 godine a drugi je kupio pre 3 meseca - isti problemi i isto sra*e) E sad, verovatno mnogi od vas misle suprotno, al ja vam ovo govorim iz iskustva.

HP sa istim karakteristikama kao ovaj MSI kosta 65.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nema kameru, nema citac kartice!! A ima samo bluetooth vise i graficka mu je malo jaca! Razlika - 20,000 dinara...
p.s. HP - Trenutno je na akciji u Pakomu. A na akciji se retko stavljaju dobro prodavane i kvalitetne stvari!!!

@ mick Nemoj vise nikad da napises da je kvalitet Fujitsu S. veci od MSI. Iz licnog iskustva mogu da kazem jedno : NAJGORA PLASTIKA KOJA JE MOGLA DA SE STAVI!!! Baterije - uzas, HLADJENJE - ocajno! (dva druga imaju Fujitsu, jedan od pre 4 godine a drugi je kupio pre 3 meseca - isti problemi i isto sra*e) E sad, verovatno mnogi od vas misle suprotno, al ja vam ovo govorim iz iskustva.

HP sa istim karakteristikama kao ovaj MSI kosta 65.000!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nema kameru, nema citac kartice!! A ima samo bluetooth vise i graficka mu je malo jaca! Razlika - 20,000 dinara...
p.s. HP - Trenutno je na akciji u Pakomu. A na akciji se retko stavljaju dobro prodavane i kvalitetne stvari!!!

Ja ne znam koji si ti hp video za taj keš...:trust: Ja sam govorio o modelu 6735s koji ima i kameru i blutut i i čitač kartica i wireles i sasvim solidnu grafiku.
Govorim o istom nivou proizvoda znači za približnu cenu...da se razumemo MSI ima kvalitetne proizvode ali samo u višoj klasi srednja je već pitanje :)Ako ti je važno koliki hard i memoriju ima pa to je sve izmenjivo...uvek možeš da dodaš bilo šta od toga u lap ali kućište,monitor i tatstatura kao osnovni delovi lap topa teško...mislim može ali koliko se isplati.
A za FS ne znam uzeo sam kao primer bzvz mogao sam da kažem i DELL ili Tošiba itd..

Ma možemo mi do sutra ovako ja mogu da kažem konkretno za HP da je sjajan mali uređaj ima sve što je potrebno za multimediju,grafika je sjajna i izrada je odlična.MSI stoji kod brata sa propalim ENTER tasterom,upalim logom,oljuštenom bojom sa kućišta....da ne nabrajam više.
Na tebi je da odlučiš naravno :) ti ćeš ga koristiti POZZZZ!!!:wave:

Poslednja izmena:
Odlucio sam.HP 6735s.
http://www.pakom.com/katalogproizvoda/opisproizvoda.aspx?sifra=9017426

AMD mobilna procesorska tehnologija najnovije generacije
Čipset: AMD 780G + SB700
Procesor: AMD Turion X2 Dual-Core RM-70 (2.1GHz, FSB 1800MHz / HyperTransport 3.0, 1MB L2)
RAM 2GB DDR2 800MHz, hard disk 250GB 5400rpm SATA, SuperMulti DL DVD rezač
Ekran: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280 x 800 (osvetljenje 200 cd/m2, kontrast 400:1, vreme odziva 16 ms)
Grafika: ATI Mobility Radeon HD 3200 (DirectX 10)
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 300 Mbps 802.11b/g/n WLAN sa WEP/WPA/WPA2 enkripcijom
Stereo mikrofon
6-u-1 čitač kartica
Integrisana VGA web kamera
Dimenzije 3.23 x 35.8 x 26.6 mm, težina 2.49 kg
Uz kupljen proizvod dobijate na poklon torbu za laptop i 2gb ram memorije.

ok to je moje mišljenje...ne znam da li si kupio u poslednje vreme neki tehnički proizvod da je vezan za IT industriju?U glavnom sve što je iole jeftinije 10 puta je lošije napravljeno.Naravno da pri tom dolazi do reklamacije,gde su naši prodavci dobili veeeliikuu uslugu države koja ih štiti.I sve te fore 45 dana ...zamena..popravka...itd.To ne postoji u svetu...ako nešto ne valja to se odmah i menja ili se vraća novac ako nisi zadovoljan...Da ne pričam kad je nešto u garanciji.Objasni onda zašto na kvalitetnije uređaje naši daju minimalnu garanciju a na lošije veću...

Dakle kao sto rekoh, nisu nasi prodavci lenji (kvalitetnija roba se manje kvari -> manje posla za njih), nego ce ljudi kupiti radije nesto sto je par hiljada jeftinije iako je to nesto losije (ali na prvi pogled mozda ne izgleda tako).
I da, FS je i po mom (subjektivnom) misljenju dno. :)

Odlucio sam.HP 6735s.
http://www.pakom.com/katalogproizvoda/opisproizvoda.aspx?sifra=9017426

AMD mobilna procesorska tehnologija najnovije generacije
Čipset: AMD 780G + SB700
Procesor: AMD Turion X2 Dual-Core RM-70 (2.1GHz, FSB 1800MHz / HyperTransport 3.0, 1MB L2)
RAM 2GB DDR2 800MHz, hard disk 250GB 5400rpm SATA, SuperMulti DL DVD rezač
Ekran: 15.4" TFT WXGA BrilliantView 1280 x 800 (osvetljenje 200 cd/m2, kontrast 400:1, vreme odziva 16 ms)
Grafika: ATI Mobility Radeon HD 3200 (DirectX 10)
Mreža: 56K modem, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet LAN, 300 Mbps 802.11b/g/n WLAN sa WEP/WPA/WPA2 enkripcijom
Stereo mikrofon
6-u-1 čitač kartica
Integrisana VGA web kamera
Dimenzije 3.23 x 35.8 x 26.6 mm, težina 2.49 kg
Uz kupljen proizvod dobijate na poklon torbu za laptop i 2gb ram memorije.

Dobar izbor, lepo da te sluzi ;)

re:

U taj HP 6735s ide XP,bez problema [samo drajver za modem ne postoji na njihovom sajtu,ali prolazi od Viste],ali je po meni,dosta losa slika [neostra] i drugi problem je sto se usijava [bas bukvalno!]. Trece je ona ispolirana plastika na kojoj staju masni tragovi i najcistijih prstiju.
Nisam terao neku igricu na njemu,vec dodao jos 2Gb rama i instalisao sistem,tako da je za par sati bilo usijan levi kraj i radni sto ispod njega,blizu paljevine.
Ubacen je drajver za AMD,menja se mnozilac,ali se to po meni mnogo greje!
To je i drugar kome sam to radio ,primetio i pita me da l da reklamira.
Sto se tice FS,kao firme,moj brat ima vec drugi po redu [sad ce treca godina ovog modela] i kune se da ce opet FS. Ali se radi o jacoj klasi,a ne o modelima koji su po marketima,itd.Trenutni je bio oko 1200e pre dve i po godine,i nije gasen danima i nocima,radi prebacivanja dv-dvd,sa obradom ,rezanjem i sl. Baterija zaista nije bog zna sta,ali je to jedina mana.
pozz

@ Zelko Sto se tice lap topa, samo da napomenem - ja lap top ne kupujem da mi greje radni sto i sedi kuci 24 h dnevno na jednom mestu. Za to bi pre kupio PC. A taj FS ne smes da prebacis od jednog na drugi sto da mu ne naprsne plastika :D Licno mije iskustvo...

Ok,sto se tice tog HP modela,izneo sam utiske sa instalacije,ubacivanja drajvera itd. Nije on bio ceo dan kod mene i vrteo igrice,vec cisto instalacija,i sl.
Po meni,je to pretoplo.
Jos da dodam,ako ce ti koristiti,unutra je bio 1GB rama,a dodao sam modul od 2Gb [geil/800] i radio je besprekorno. Malo me je mucilo sto podrzava dual ch rad ,pa sam mislio da ce se svadjati,ali radi odlicno [sto se tice kompatibilnosti].
Cisto da znas,ako mu budes dodavao memoriju.
pozz

pa on ima svoja 2gb na jednom slotu a na drugom dobijam na poklon jos 2gb. (u uputstvu pise da je max 8gb rama) Mislim da je necu pipnuti ;) 4 bg rama u lap topu... max za mene i moje potrebe.

Slucajno sam na pakomu naso tri razlicite verzije HP 6735s!
Na sva tri modela graficka je drugacije napisana, i sad ne znam koja je razlika?!?!

1 - Grafika: ATI Mobility Radeon HD 3200 (DirectX 10)
i
2 - Grafika: ATI Mobility Radeon HD 3200 (do 512MB deljene sistemske memorije)
i
3 - Grafika: ATI Radeon HD 3200

@ Nagy - to sam shvatio vec, napisao sam da uzimam HP, odlucio koji cu model...
Sad sam postavio pitanje za grafiku kod HP-a! Ne znam a zanima me. pozzz

Eh, ovog momenta procitah topic od pocetka, shvatih da si shvatio pa obrisah moj bespotrebnu reply ;)

Elem, dobro si radio, mada, cisto 1 prijateljski savet: dokupi jos 2 godine garancije da te ne bole glava ,) Mislim da je to investicija koja se isplati. Ja imam HP-a evo radi vec 5 godina skoro non stop..... Nit se greje, nit se cuje, b,)terija i dalje traje 3 sata....a koristim je svaki dan bar 1x (ispranim). Naravno, radi se o NX modelu koji je malo visa klasa, a lepa iskustva imam i sa FSiemens LIFEBOOK modelom (ista prica). Videh Esprimo model....dno dna. No comment, isi slucaj i sa Acer-ima jeftinim i sa ..... pa sa svim jeftinim modelima:) Ipak, NAJJEFTINIJI HP moze lepo da radu i odnosu na jeftinije i srednje klase malo pre nabrojanih...

:wave::wave::wave:

EDIT: Sorry pojma nema o grafickim katicama ...

Poslednja izmena:
Za standard iznadprosecan ,pristojan,skroman,umeren,fin

Nazad
Vrh Dno