Šta je novo?

molim za misljenje

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
Athlon 64 3800+ AM2
Asus M2N-E
JetRam DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5
Gainward BP7600GS

Odlucio sam se ipak za jednojezgarni procesor jer sam dosta citao i mislim da nemam potrebu za X2,bar za sada.
Ovo ostalo? Sto se ploce tice,nisam neki OC manijak,ali ne bih ni bas da sve drzim na defaultu😀
Imate li na umu neku drugu plocu slicnih performansi,ali sa obaveznim pasivnim hladjenjem za chipset?
Ako imate neke alternativne predloge za ove komponente,molim vas slobodno predlozite.
Takodje nisam ni neki pasionirani gamer,odigra se tu i tamo ponesto...pa mislim da ce ovaj Ganivar odradjivati posao.

Ja dajem glas protiv Asus ploce, pogotovo ako hoces da se bavis OC-om, mene je K8N zezala na default vrednostima, a uspeo sam da je overklokujem ~10% (sa Athon 64 3000+), sa Abitovom plocom sam izveo +38% 🙂 (Athlon 64 X2 4200+).
Znam da nije isti procesor, ali primetio sam da svi koji imaju Asus cesto imaju neke probleme. Da ne pominjem najgluplji bios, koji svaki put kad mi ostane flesh uboden hoce da butuje sa njega. Tj menja boot order kako mu padne na pamet. Onda nemogucnost podesavanja svih parametara (npr volim da imam svih dvadesetak parametara memorije, a ne samo 4), hocu da mogu cak i da smanjim neke vrednosti sa defaulta. U svakom slucaju moje misljenje je ovako, Asus ploce nisu lose, ali su jednostavno preskupe za ono sto nude, tj ljudi ih trpaju u pogresnu klasu...

Meni zanima koji je to X2 s754 procesor.

K8N posle update BIOSa ne pravi problem sa bootovanjem i flashom. Sto se tice M2N, ona je sasvim solidan kloker, ne greje se mnogo, ima dosta "extras-a". Samo malo Zvuk zeza, ali i to se da srediti! Zamolicu te da ne delis takve savete na osnovu jednog iskustva!

Jos bolja konfiguracija,s obzirom na moj zahteve:

ATH64-3800BOX x2 Dual-Core AM2 (uzeo bih ipak onda X2 jer je razlika u ceni mizerna u odnosu na non X2)
Asus M2N
Zotac 7300GT
Transcend Jet Ram 1GB

Sta mislite?

Pre bih uzeo Gainward 7300GT GLH!

Od te standardne 7600GS jeste!

Nazad
Vrh Dno