Šta je novo?

Molim za hitnu pomoc!!

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Postavio sam slicno pitanje u jednoj drugoj temi, ali posto nju verovatno niko ne cita resio sam ponovo da ga postavim jer mi je sve ovo jako hitno. Naime, napravio sam butabilnu 98-icu i kod mene na racunaru sve radi OK. Ali meni to treba za laptop na kome nemam flopi. Kada ubacim CD u njega, on butuje super, ali kada odem na D: (CD-Rom) i startujem setup.exe on mi javi nesto kao "Unable to control A20 line...XMS driver not installed". I samo pisti i pokazuje milion ovih poruka. Ovo je sve jos i uspeh jer uopste nisam mogao da pristupim diskovima, ali sam to sredio. Instaliram 98-icu jer je masina relativno slaba (600Mhz), a Win2000 nisam mogao da nateram da mi prihvati niti jedan jedini drajver za zvucnu i modem. Kazem, treba mi hitno, do veceras. Ajde ako neko zna nesto u vezi ovoga neka mi hitno odgovori. Bio bih zahvalan do besvesti. Pozdrav svima.

lol...mozes krajnje opusteno da stavis i XP ,,,, mada ja bih ti iskreno preporucio neki linux. npr knoppix koji se dize sa cd-a je super reshenje ... ne znam.... to je vec visa informatika za mene ... te tvoje greshke...kazem ti na 600 mhza slobodno nafuraj xp... radice. 🙂

Ma slabo ce da radi. Zato i stavljam 98-icu. Bio je na njemu XP do pre neki dan. Mnogo sporo radi. Inace uspeo sam da instaliram 98-icu, ali kada je podize javi mi himem.sys is missing. Ja mu nabacim himem.sys, ali on podize sistem po 10 minuta i na kraju ga i ne podigne. Samo stoji ono *****o plavo nebo!

pa pazi....uzmi...izvadi hard...nakaci kod nekog na komp i snimi 98cu.. ili radi onaj Nortn ghost. pa prebaci neku vec postojecu instalaciju.

Koji je laptop u pitanju, mene ovo sve navodi na neki hardver. Proveri memoriju, istestiraj je sa nekim butabilnim cd-om npr. memtest86. A verovatno si pokusao da u bios-u ucitas default values. Moguce je da se neko igrao sa podesavanjima!

Izgleda da je problem do zvucne. Pokusavam da instaliram XP i kada ide Installing devices, samo mi izbaci plavi ekran sa gomilom teksta gde izmedju ostalog kaze da je problem sa fajlom sysaudio.sys. Ja iskljucim zvucnu u Biosu i instaliram XP. Posle je ukljucim i probam da je instaliram i odmah pada sistem, sa onom porukom. Ne znam nju kako da proverim.

Meni je jednom kukao za himem.sys kada mu je memorija riknula. Probaj da nadjes Gold Memory i testiras istu.

Nazad
Vrh Dno