Šta je novo?

molim vas-hitno mi treba

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
radi se o HDD 60 GB , koji ima dve particije od po 30 GB, meni treba da napravim dve npr od 20 i 40 GB, kako tj kojim programom a da sacuvam odnosno da nemoram sve ponovo instalirati

Partition Magic mada ja ne volim te programe. Bolje vidi nekog nadji sa HDD-om, prebaci podatke pa sve ispochetka. Neshto sam skroz skeptichan kada su u pitanju takvi programi! Uvek dolazi makar do minimalnog gubitka prostora koji mene ekstremno nervira! Sve mi je to nekako "veshtachi" i "sklepano" !

Ma Fdisk iz dosa je najbolji, ali moras da ispraznis sve, kao sto je rekao Khan prekopiraj na neki HDD sve ili narezi pa onda opali i ima da bude trajnije i bolje(brze), a i neces da izgubis prostor...

Mozes slobodno da koristis Partition Magic npr 8, i da uradis resize particija.
Bitno je samo da imas dovoljno slobodnog mesta na particiji koju smanjujes.

Znaci da kada je particija nova (formatirana) radi ce brze, a samim tim i vise ce joj vremena trebati da se uspori... Valjda si primetio da se sistem posle odredjenog vremena drasticno uspori pa se zbog toga preporucuje format na odredjeno vreme...
Naravno to nije na svakih mesec dana, ali vise od godine...

Masa ljudi pljuje PM i zali se na isti, a ja s njim jos nikad nisam imao problema...
Pre bilo kakvog muljanja sa particijama odradite defragmentaciju svih particija, pa tek onda pocnite sa zongliranjem...

Neo_Matrix je napisao(la):
Znaci da kada je particija nova (formatirana) radi ce brze, a samim tim i vise ce joj vremena trebati da se uspori... Valjda si primetio da se sistem posle odredjenog vremena drasticno uspori pa se zbog toga preporucuje format na odredjeno vreme...
Naravno to nije na svakih mesec dana, ali vise od godine...
Pa ovakve stvari se jednostavno rešavaju defragmentacijom. Ako se dobro podesi startup i virtualna memorija, nema razloga za usporenjem sistema.

Formatiranje je zgodno raditi na određeno vreme, ali je čovek tražio rešenje bez diranja podataka. To isključuje formatiranje.

Nazad
Vrh Dno