Šta je novo?

Molim sve sa Radeon 9700 (pro/non pro) da se jave!

Melhisedek

Čuven
Učlanjen(a)
01.10.2002
Poena
609
Da li mogu svi sa Radeon 9700 da mi se jave i da ostave podatke o svom kompu:
CPU, RAM itd i da daju podatke o framerates i o raznim benchmarkovima koje koriste.
Recimo 3D Mark 2001, Jedi Knight II itd
Ako zelite da vidite na koliko frames vam ide igrica najbolji program je
www.fraps.com

Zanima me posto i sam posedujem jedan Radeon 9700 ( moddan sa 9500 na 9700 ) i koji sam klokao na 303/344. Ali nekako mi nisu bas performanse kako sam se nadao :( Mozda sam samo umislio a mozda sam bio i pogresno obavesten tako da bi mi veoma pomoglo ako bi i vi mogli da posaljete svoje rezultate i settingse koje koristite.
Svaka pomoc je dobro dosla!
Unapred zahvalan !!!

Verovatno imas slabiji procesor,Radeon-ima 9700 su potrebni AMD preko 2GHZ i P4 preko 2.4 da bi se 100 %iskazali

Mislim da ti je mnogo jednostavnije da ides na Results Browser 3DMark-a i nadjes racunar slican svome pa uporedis, nego da sad ovde pravimo licitaciju.

Score 9700 moze da varira u rasponu od ispod 10000 do preko 17000 (ne racunam "ekstremne" slucajeve)...

Pozdrav,
Evo moga rezultata

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5724525

NIje problem ni sa GPU-on niti sa mojim CPU-om veruj mi. Sto se tice tih rezultata dosta mi variraju. Recimo otidji na ORB i samo trazi projekte sa GF4 Ti 4200. Bas me muka spopadne kad vidim tako nesto.
Ustvari najvise me zanima kako bi se prava Radeon 9700 ponasala ali u realnim situacijama. Tako da me najvise interesuju fps koje dobijate u igricama i pod kojim settings. Gledao sam okolo razne rewievs ali i tu brate ima velikih razlika a i nikad ne kazu koje settings koriste osim rezolucije.
Nadam se u vase razumevanje!

Melhisedek je napisao(la):
Rezultat ti je identican onom koji sam ja dobijao sa istom konfiguracijom ( P4PE, P4 2,0, Sapphire 9700PRO, nista overclock-ovano, sve na default-u ) - tako da nemas sta da brines.

Kao sto rekoh vec negde, rezultati Radeona 9700 i overclock-ovane 4200 su potpuno uporedivi u 3DMark-u na default setovanjima i to je sasvim OK.

To ne znaci da je bacanje para kupovati 9700. On pokazuje svoju snagu i svoje prednosti kad koristis visoke rezolucije, FSAA i Aniso, a to se sve iskljucuje kad se benchmarkuje...
Uzmi neku realnu aplikaciju, tj igru, ukljuci FSAA x4, Aniso x4 i 1600x1200 pa poredi fps Radeona 9700 i GF4 4200 ! :beat: O:) :hump:

Gde si nabavio 9500 non-Pro 128MB ???
Reci mi ako mozes tel. ili adresu ili link na internetu, sta god da je, ili prodavnicu u inostranstvu jer pokusavam i ja to danabavim.
A evo ti rezultata ne-modovanih kartica ali ces i sam uporediti sa tvojim rezultatima (procenti koje sam iskazao predstavljaju koliko je Pro brzi od non-Pro ali ponavljam u NEMODOVANOM stanju):

Ako hoces mozes mi se javiti i na mail [email protected].
Da prodiskutujemo o svemu vezanom za 9500 non-Pro 128 i njeno
modovanje. Veruj mi znam sve o tome. Ti samo postavi pitanje pa ce mo da to razjasnimo.

E da evo i ovo mi je pri ruci, razni izvestaji tipova koji su takodje nabudzili svoje 9500-tke u 9700. Prijatno citanje.

E ovako ja se izvinjavam sto se nisam ranije javljao ali bila je burna noccheers
Sta da vam pricam kad sve znate (D)

E ovako karticu sam kupio posle mnogo razmisljanja odavde
www.dataprince.se
To je jedna prodavnica u Stockholm-u i ne znam zaista da li salju i izvan zemlje.
Ako zelis da dodjes do kartice...
Skroz na levoj strani kliknes na
"Tillbehör"->"Grafikkort"->"ATi" ( na sredini ekrana :))
Ako pise negde usput "Logga in" ili slicno samo klickaj
I eto te...
"ATI Radeon 9500 128Mb DDR TV DVI - out AGP8x bulk"

Na slici pise Pro ali nije :)
Cena je 1723,25 svedskih kruna. Otprilike oko 180 € sad je overklockana na 303/337

Sto se tice moda sve sam hvala Bogu uspesno izveo ( softwerskim putem ) ali malo me je bilo strah da nije ipak prespora kartica. Fazon je imao sam Nvidiu vec jedno 3-4 godine, mozda i vise ( glava mi puca ne mogu da racunam ):boom:
tako da blage nemam sa ATi-om i sa Catalyst drajverima itd.
Tako da bi mi veooooooma dobro dosli saveti o settings i tweaks koji se mogu uraditi u benchmarking i kad igras.
Nisam napomenuo ali sam zaljubljenik u visoke rezolucije tako da mi je bas frka ako ne ide fino ( makar 50 fps sa 2x AA i 8 AF ) sad cu da formatiram sve ispocetka pa da vidim oce li se sta poboljsati.
Hvala na fajlovima, bice citanja ( veceras ) !
Tako da ako neko ima zivaca da me malo uputi o ATi-ju neka se slobodno javi na mail
[email protected]

Hvala vam najlepsa !

Nazad
Vrh Dno