Šta je novo?

molim savet

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
E ovako:

Imam maticnu ASUS P4S533-MX
procesor IntelP4 1,7GHz
memoriju DDR 1GB
napajanje ANS 400W
i graficku GF2 MX400 (slot za graficku na ploci mi je AGP4X)

Naleteo sam povoljno na graficku ATI RADEON 9250(AGP8X) 128MB 128BIT sa TV-OUT
Pa me interesuje dali mi se isplati da menjam ovu GF2 sa ovom ATI?
Dali cu moci da igram sa njom neke malo zahtevnije igrice, mislim igrice stare 2-4god.

moci ces CoD1, mozda i CoD2 (na minimum detaljima), pokrenuce NFS underground 1 i 2, ali opet ne sa svim detaljima. Znaci vecina igrica starija od 4-5 godina bi trebalo da rade kako-tako.
Sve u svemu neisplativa investicija (osim ako nije bas dzabe).
Ako mislis da se igras, menjaj celu konfiguraciju ili kupi PS2 ;)

moci ces CoD1, mozda i CoD2 (na minimum detaljima), pokrenuce NFS underground 1 i 2, ali opet ne sa svim detaljima. Znaci vecina igrica starija od 4-5 godina bi trebalo da rade kako-tako.
Sve u svemu neisplativa investicija (osim ako nije bas dzabe).
Ako mislis da se igras, menjaj celu konfiguraciju ili kupi PS2 ;)

E ovako:
Konfiguraciju nemogu sad da menjam zbog nedostatka novaca!
Tako da moram da nabacim nesto na ovo sto vec imam!
Ati kosta 800din.
Sin inace sve igrice igra preko interneta.
Imam SP1 sa oko 80 igrica, nije ni to nesto ali ga trenutno zadovoljava.
Treba da dobije neki fudbal, mislim da je 2009 pa me zbog toga najvise interesuje ova ATI graficka!
Ako nece raditi kako treba, necu je ni uzimati!

Jel moze neka preporuka koja bi mi grafa odgovarala za ovu konfiguraciju koju trenutno imam!
Hvala!!!

E ovako:
Konfiguraciju nemogu sad da menjam zbog nedostatka novaca!
Tako da moram da nabacim nesto na ovo sto vec imam!
Ati kosta 800din.
Sin inace sve igrice igra preko interneta.
Imam SP1 sa oko 80 igrica, nije ni to nesto ali ga trenutno zadovoljava.
Treba da dobije neki fudbal, mislim da je 2009 pa me zbog toga najvise interesuje ova ATI graficka!
Ako nece raditi kako treba, necu je ni uzimati!

Jel moze neka preporuka koja bi mi grafa odgovarala za ovu konfiguraciju koju trenutno imam!
Hvala!!!

Kupi ti njemu pravu loptu, ionako je pred nama lepo vreme, nek jurca do zime a onda nek se zabidzi u kucu.

Не исплати ти се, то су мање више исте графичке.

Јури 9700про или 9800про или неку половну 3850 агп за 20-25еур, то би била права инвестиција и максимум за ту машину

Не исплати ти се, то су мање више исте графичке.

Јури 9700про или 9800про или неку половну 3850 агп за 20-25еур, то би била права инвестиција и максимум за ту машину

Hajde izjuri ti meni jedno 50-tak tih kartica za 20-25e, pa da "pravimo biznis".
Nema šanse za te pare.

Potraži:
1) Radeon 9500, 9600 za 10-tak eura. Danas je neko na PCberzi prodavao Club3D 9600XT za 12e, to je OK cena. 9800 pro se ceni 20-25e, što nije isplativo.
2) Još bolja kupovina je GF 6600GT za 20-tak eura, može da "naleti" za te pare. Eventualno, neko "pecanje" 7600GS, mada obično se prodaje za 30-tak eura.

Isplati se!!! Ja vec mesecima merkam neku graficku u tom rangu, ali kako se oglas pojavi iznenada, tako i kartica ode brzo. Imam isti GForce2 kao ti i npr. PES6 radi na low detaljima sa tom grafickom, a 2009 ce sigurno raditi bar na low sa Radeon-om. Nadji minimalne zahteve za igru i ako odgovara to je to...
Hm, cudni su im oni minimalni zahtevi. Mislim da bi igra radila na toj karti, ali za iste pare ces naci i neku Nvidia-u Fx, pa ti vidi.

Poslednja izmena:
Ama, prijatelju, nije bitno vredi li ili ne vredi.

Gde to ima da se kupi HD 3850 u AGP izvedbi za 44e (ne 3450 ili 3650) i ko je to polovnu prodaje za 25e?

U PCI-E (dakle mnogo jeftinijoj) varijanti se proda polovna za 30e isti dan kad se baci na oglas.

I ja bih tebe savetovao da, ako ti treba manji auto, kupiš polovan Audi A3 1.9 TDI 2009. godište za 2.000 eura, ali taj savet možeš da "okačiš mačku o rep". Kupio bih i ja, ali nema nigde.

Poslednja izmena:
Dobro!!!
Hvala vam svima na odgovorima i savetima!
Znam ja da je i ova ATI slaba karta(gledao sam negde na rang listi grafickih) i da bi mi trebalo nesto bolje ali me interesuje samo, posto je od 128MB i 128BITA (znaci sve je duplo u odnosu na GF2 MX400 sto sad imam) dali cu ista moci vise da dobijem od nje u smislu igranja igrica?
Dali vredi dati 800din. za nju i generalno dali je bolja od ove sto sad imam?

Vredi 800 dinara!!!
Ako si to hteo da čuješ. Ali igre stare 2 godine zaboravi. One stare 4 godine mogu, u niskim detaljima.
Evo ti copy-paste sa PC berze, mnogo bolja karta za 400 din. razlike:

Club 3D CGA-X968TVD DVI AGP 1200 din.

063 351 221
Informatika->Komponente
(Postavljen: 17.05.2010. 18:36) Upozorite nas na neispravan oglas...
Caki N
Beograd

Pošalji e-mail autoru oglasa
Phone: 063-351-221

Боља је нешто мало од 9250

Радиће радиће у твојој плочи али као агп 4х

Ал ја да сам на твом месту не бих улагао у агп.

ati 9550 je 128bit,64 bit ako ima SE oznaku na kraju ,a 32 bit verzija ne postoji

i malo je bolja od GF 5500,ne puno ali je bolja.

Nazad
Vrh Dno