Šta je novo?

Molim savet za kupovinu...

Wakizashi

Čuven
Učlanjen(a)
12.08.2001
Poena
619
Ok.... ovo ste već verovatno čuli zilion puta, ali se nadam da ćete mi pomoći.
Znači, ono što je A must jeste dobar TV out. Recimo da ću da gledam DivX na Samsungu 72 dijagonali.
Dalje, 2D prilično bitan zbog Photoshopa i slično, a 3d tj. igre... pa recimo da bih bio zadovoljan sa nekim rezolucijama recimo do 1024x768, sa prihvatljivim bojama...
Ah, da... mogu da se otvorim sa 210 €...
Ajmo da vas vidimo, i samo molim bez nekih perverzija... I ovo mi je od usta uzeta lova ;)
I da, po mogućstvu gde može da se uzne, ako ih nema u širokoprodaji...
Hvala unapred

Build by ATI R7500 bi trebao da ti zadovolji potrebe. Nacuo sam i da su najzad izasli neki (nezavisni) drajveri koji ispravljaju vecinu bagova u igrama. Kosta OKO 150E.

Wakizashi je napisao(la):
Ok.... ovo ste već verovatno čuli zilion puta, ali se nadam da ćete mi pomoći.
Znači, ono što je A must jeste dobar TV out. Recimo da ću da gledam DivX na Samsungu 72 dijagonali.
Dalje, 2D prilično bitan zbog Photoshopa i slično, a 3d tj. igre... pa recimo da bih bio zadovoljan sa nekim rezolucijama recimo do 1024x768, sa prihvatljivim bojama...
Ah, da... mogu da se otvorim sa 210 €...
Ajmo da vas vidimo, i samo molim bez nekih perverzija... I ovo mi je od usta uzeta lova ;)
I da, po mogućstvu gde može da se uzne, ako ih nema u širokoprodaji...
Hvala unapred

dodaj jos neke pare i uzmi Gigabyte ATI RADEON 8500 LE. Mislim da je to bolja kupovina od 7500! Odlicna slika i odlican TV izlaz za odlicne pare, a i ne moras da se brines za igranje! poz

Re: Re: Molim savet za kupovinu...

omnik je napisao(la):
Build by ATI R7500 bi trebao da ti zadovolji potrebe. Nacuo sam i da su najzad izasli neki (nezavisni) drajveri koji ispravljaju vecinu bagova u igrama. Kosta OKO 150E.

Bilo bi lepo kad bi moglo to kod nas da se nabavi po normalnoj ceni. Ili niko nema Built by Ati ili traze previse.

Re: Re: Molim savet za kupovinu...

intel je napisao(la):
dodaj jos neke pare i uzmi Gigabyte ATI RADEON 8500 LE. Mislim da je to bolja kupovina od 7500! Odlicna slika i odlican TV izlaz za odlicne pare, a i ne moras da se brines za igranje! poz

Erm... koliko još otprilike i gde ima...

64MB VGA GIGABYTE AP64D ATI RADEON 8500 LE,64MB,DDRAM 206.80€
64MB GIGABYTE AP64DH ATI RADEON 8500,64MB,DDRAM 262.90 €
Ovo sam našao... jel to to, i jesu li to ok cene ?

Wakizashi je napisao(la):
64MB VGA GIGABYTE AP64D ATI RADEON 8500 LE,64MB,DDRAM 206.80€
64MB GIGABYTE AP64DH ATI RADEON 8500,64MB,DDRAM 262.90 €
Ovo sam našao... jel to to, i jesu li to ok cene ?

to si verovatno video na cores-ovom sajtu. dodaj na to jos nekih XX evra, posto je to cena bez poreza.

Imas u NS Club 3D Radeon 8500 Pro/LE . Ako ti treba adresa, pisi na mail, da me ne optuze posle za "komercijalizaciju".

1. CGA-8664TVD VGA AGP 64MB DDR ATI Radeon 8500PRO DVI, TV-out = 205€

2. CGA-8564TVD VGA AGP 64MB DDR ATI Radeon 8500LE DVI, TV-out = 185€

Dilerske cene su jos 15-tak eura nize, ako slucajno imas neku stelu.

U zadnjoj recenici komentar posle zareza stoji jer sam prvobitno "komercijalizovao", a kad sam brisao - ostao komentar :(

valek je napisao(la):
Imas u NS Club 3D Radeon 8500 Pro/LE . Ako ti treba adresa, pisi na mail, da me ne optuze posle za "komercijalizaciju".

1. CGA-8664TVD VGA AGP 64MB DDR ATI Radeon 8500PRO DVI, TV-out = 205€

2. CGA-8564TVD VGA AGP 64MB DDR ATI Radeon 8500LE DVI, TV-out = 185€

Dilerske cene su jos 15-tak eura nize, ako slucajno imas neku stelu.

bez uvrede ali te CLUB3D kartice su krshevi neopevani.

intel je napisao(la):

Ako moze malo pojasnjenje za tu tvrdnju ako si stvarno imao iskustva sa njima, posto deluju povoljno a trenutno ih dosta hvale, pa i ovde na benchmark.co.yu. Npr. Radeon 7500+TVout je oko 110E,a neka valjda full varijante 120E.

intel je napisao(la):

Samo prenosim gde ima Radeon 8500 za pristojne pare. Nisam nista rekao o samim karticama jer ih nisam nikad ni video. Steta ako su krsevi, jer je cena skoro kulturna (sramota je sto po amerikama R8500 moze da se nadje za nesto preko 100$).

pa dobro, jel imao neko prilike da se uveri da su ove "Club 3D" kartice krsevi ili ne, ipak milsim da ATI ne bi sebi dozvolio da se neko igra sa takvim cipom kao 8500 . . . ?

George je napisao(la):
Ako moze malo pojasnjenje za tu tvrdnju ako si stvarno imao iskustva sa njima, posto deluju povoljno a trenutno ih dosta hvale, pa i ovde na benchmark.co.yu. Npr. Radeon 7500+TVout je oko 110E,a neka valjda full varijante 120E.

imao sam razlicite modele u svojim rukama. GF4 MX440, Radeon 8500 LE i Radeon 8500. kvalitet izrade je solidan, komponente koriscene za izradu kartice takodje su solidni, memorija je varirala od modela do modela. taj GF4 (koji je neverovatno podsecao na Chaintech-a) koji sam imao se sasvim solidno klokovao. cini mi se da sam ga drzao na 310/500, dok Radeon modeli su se veoma slabo klokovali. Kvalitet slike na Radeon karticama je bio ocajan. Bio je u rangu nekih GF2, dok je kvalitet GF4 bio iznenadjujuce dobar, mozda cak u klasi boljih GF2. sve u svemu GF4 je po mojoj oceni nekako i mogla da prodje ali Radeon modeli nikako ne trebati uzimati u obzir.

Nazad
Vrh Dno