Šta je novo?

molim savet za ~ 6600 pci-e graficku

Anti Patriota

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2002
Poena
620
Dakle drugaru treba nesto u rangu 6600 pci-e graficke uslovi su:
1. da bude NVIDIA
2. da ima 256mb rama
... i naravno da nije turbo kesh

Sta je tu best baj? Da li mogu neke 6600le da se otkljucaju sa 4 u 8 pipes?
Zahvaljujem unapred.

ASUS GF6600 Silencer?

U najavi GF6600LE kartice su trebale biti "Leadtek 6200 sa DDR3 memorijom". U realnosti, niti imaju NV43 GPU niti znam za neki model na našem tržištu sa DDR3 memorijom. ;)

Poslednja izmena:
Tako smo nesto imali u vidu, u opciji je ili taj asus ili msi 6600 - ima i vivo. vrlo su slicne cene ali obe mi deluju previse visoko. znaci izgleda da od otkljucavanje le-ova nema nista :(

Ja kupih pre neki dan ASUS EN6600TOP. Klokuje se na 540/1120 na prvu (nisam se mnogo ni cimao). Sve to za 140 evara, pa ti vidi. Imas na PCBerzi kontakt.
Poz

EDIT: ***, sad videh da treba da ima 256MB RAM-a. Ova je sa 128, ali GDDR3...

Poslednja izmena:
Videcu sa njim ako prihvati taj asus top cuo sam i pre da je super karta. A sto se tice silencera - kakv je on za overclock? Jel mu to sto je bez ventilatora plus ili minus i jel moze da mu se nabudzi neki ventilator?

Anti Patriota je napisao(la):
Jel mu to sto je bez ventilatora plus ili minus i jel moze da mu se nabudzi neki ventilator?

kod mene uvek je to +, neki fan uvek mozes da stavis, stim sto tad, em sto dobijas bolji cooler od bilo kog fabrickog aktivnog em mu ti diktiras koliko ce da se dere.

Anti Patriota je napisao(la):
A sto se tice silencera - kakv je on za overclock? Jel mu to sto je bez ventilatora plus ili minus i jel moze da mu se nabudzi neki ventilator?

E, to i mene bas interesuje.... jel neko probao OC?

Ako nije.... pa saznace se za par dana.

teletabis je napisao(la):
E, to i mene bas interesuje.... jel neko probao OC?

Ako nije.... pa saznace se za par dana.

Znaci niko ne koristi Silencer.....

Na prvu ruku.... nista posebno. GPU nece preko 440MHz, memorija 570MHz. Razmisljam se da li da menjam BIOS pa da se sigram ili..... sve u svemu kartica je jedino dusu dala za one sto se primaju na tisinu :).

MSI 6600 VTD256EH isto pasivni hladnjak, 256Ram.. OC : gpu 420 mem 600 cena 137evra ima i Vivo
Za veci klok Gpu sigurno treba mod bios-a i dodavanje 8ce da ga hladi.. nemam nameru da experimentisem...

Drugar je uzeo MSI 6600le 256mb za ~100eur. Isto je pasivna skroz, mnogo lepo izgleda. Inace gpu je nv43, ver a4. Izgleda da nema budzenja cevovoda - samo klok, a to ce tek da proba. Memorija ne znam koja je - jer je preko cele karte ladjenje.
p0z

Sad sam uzeo Asus Silencera 6600, jos ga nisam probao ali snimio sam budalastinu:
hlednjak koji ide preko 2/3 karte nema nikakav kontakt sa 2-3 memorijska chipa! Naime GPU i vecina memorijskih cipova ima zvaku na sebi ali 2-3 nemaju nista tako da je izmedju njih i hladnjaka vazduh. mislim bolje da nemaju nikakv hladnjak i da budu na otvorenom nego da iznad sebe na 2 millimetra imaju vreo komad metala!!!
skinuo bih hladnjak ali sam citao na forumu da je neko na taj nachin sj*bao karticu (najverovatnije je ostetio memoriju). koji je najbolji nachina da se skine fabricki hladnjak koje je zalepljen zvakom?

Slobodno skini, samo budi pazljiv (nemoj da cimas, vec ako je negde zalepljeno polako provuci zilet)... ;)

evo bas sam potrosio sat vremena lagano cimajuci levo-desno-levo-desno-levo... onda malo fena pa jos malo... i tako. i ne uspeh da ga skinem. sad upravo testiram koliko moze da se OC. kad mu nadjem limut onda cu ponovo da probam da skinem hladnjak ali na nacin koji je delija predlozio. btw jso ludja stvar je sto postoji zvaka na memorijskim cipovima ali samo na njima, tj. ta zvaka uopste ne dodiruje sam hladnjak ?!??! ja ne mogu da verujem kako ovo smece od karte uopste radi. javicu kolko moze da se OC.

Poslednja izmena:
znaci Asus 6600 silencer u stock varijanti ide do 440 GPU i 640 Mermoija i nekih 2950 poena u 3Dmarku05. Za koji dan ima da ga rasparcam i da stavim pastu pa da vidimo koliko moze.

@kovacm
na MSI je hladnjak lepo zalepljen za ceo coler ali se graficka greje ko luda ako je OC..
Inace po meni bas i nije pametno zajedno lepiti mem i gpu na isti heatsink.. posto se onda temeratura sa GPU prenosi na memorijske cipove koji se manje greju...
Inace kod mene ide 400/600 ali tada temp ide i do 110C sa dodatnom 8icom u kucistu koja duva na GPU znizavam temp za nekih 30C ali nisam probao tada overclock

ne znam sta je pametnije: da li sada zalepiti hladnjak i za memoriju ili ostaviti lufta tako da memorija iznad sebe ima grejalicu tj. hladnjak? moram i da modujem bios da vidim temperaturu... inace u kuciste sam natrpao gomilu ventilatora (5V-7V) tako da duva fina promaja kroz celo kuciste. pusticu 3d mark da se vrti par sati da vidim da li ce da zvekne pri 440/640 (to nema artefakta ali ako GPU ide 460 pojavljuju se a memorija nece da prodje interni test na 650).
btw morao sam da "skratim" pasivni CoolerMasterov hladnjak za north bridge na DFI 4x ploci jer Asusov silencer ima veci hladnjak pa nisam mogao da ga stavim u PCIe slot dok nisam otkinuo 8 stapica sa CM hldanjaka.

Nazad
Vrh Dno