Šta je novo?

Molim pomoc!

• Začetnik teme Začetnik teme macke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

macke

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
319
Imam 😛 gforce2 mx400 150/200.Da li mogu da kloknem tu grafiku i koliko?170\240 :guitar:

Pa da je i kloknes neces bog zna sta dobiti. Ona ide u paru sa Pentium III procesorom pa koliko on moze toliko ce sigurno i ona moci u DX7 podrsci.

POZ

To možeš samo eksperimentom da utvrdiš, ali ne nadaj se da će ti karta biti iole konkurentna za bilo koju aktuelnu igru. Preklokovanje čipa obično rezultuje prvo sa greškama u poligonima, treperenje delova ekrana npr, a zatim i zakucavanje karte. Klokovanje RAM-a ako se pretera obično rezultuje greškama u teksturama, brljotinama po istim, i obično karta malo više toleriše brljanje pre nego što zakuca sistem...

Prema tome, napreduj po 5MHz, i testiraj na nekoj 3D igri...

Skini RivaTuner i vidi sa njim, tako ti je najjednostavnije.

nidza je napisao(la):
To možeš samo eksperimentom da utvrdiš, ali ne nadaj se da će ti karta biti iole konkurentna za bilo koju aktuelnu igru. Preklokovanje čipa obično rezultuje prvo sa greškama u poligonima, treperenje delova ekrana npr, a zatim i zakucavanje karte. Klokovanje RAM-a ako se pretera obično rezultuje greškama u teksturama, brljotinama po istim, i obično karta malo više toleriše brljanje pre nego što zakuca sistem...

Prema tome, napreduj po 5MHz, i testiraj na nekoj 3D igri...

Doticna karta ne da ce ti biti iole konkurentna za bilo koju aktuelnu igru vec jednoastavno nece ni raditi. Aktuelne igre uglavnom podrzavaju DX9 koju ta kartica ne moze ni da pokrene jer nema podrske kao sto sam i napisao.

Starije igrice tipa DX7 i DX8 nisu vredne klokovanja jer su rezultati mrsavi za tako slabu karticu. U tome je poenta.

Kupi Nvidiin Ti4200 za 50-60e i igraj se do mile volje pa cak i igrice sa DX9 podrskom mada doticna podrzava samo DX8.1 i nize.

POZ

Default za tu karticu bi trebalo da bude 200/200, sem ako nije neka "MX sam, al se tripujem da sam MX 400". Malo srece i radice 230/220, ali sve je stvar primerka... probaj pa ces videti dokle ide.

Nazad
Vrh Dno