Šta je novo?

Molim pomoc pre nego sto nesto polomim

sholim011

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2005
Poena
304
Iz bilo kog programa (Winamp, Internet Explorer,Firefox,Bitcomet...) kada kliknem na open ili save as, treba mu 15/20 sekundi da otvori windows prozor i pri tome hard nesto drlja k'o nenormalan.
Priznacete da je veoma iritirajuce.
Hvala

Pogledaj koliko imas aktivnih servisa. Dali si skoro radi disk defragmentaciju, a usput pusti i page file defragmentaciju. Imas li sta od antispyware-a, antivirusa...?Instaliraj speedfan, pa vidi fitness i health hard diska.

Speed fan je programcic za pracenje temperature,napona kao i S.M.A.R.T. vrednosti na hard disku a moze i da se regulise broj obrtaja kulera.
E sad,instaliras speed fan,kad se otvori glavni prozor pokazivace ti razne temperature(procesor,chipset i jos neke) kao i brojeve obrtaja kulera i napone.Ti lepo kliknes na karticu S.M.A.R.T. koja stoji na vrhu glavnog prozora,zatim pod hard disk stisnes jezicak i tako pronadjes svoj hard,onda ce ti on izbaciti razne vrednosti a na samom dnu ti stoje fitness i performance.Ako su one skroz popunjene onda ti je najverovatnije sa hardom sve u redu.
poz

Opisi malo konfiguraciju i softver koji je instaliran (koji OS, service pack, koliko imas aktivnih procesa, da li imas firewall). Kad je Windows instaliran?

verovali ili ne problem je bio u kasperskom, reinstalirao sam ga i sad je ok.
ali, naravno, u medjuvremenu iskrsao je novi problem, pa da ne pravim novi topik...citajte:

instaliram ja system mechanic i on mi nadje gomilu nekih fajlova koje treba da pobrisem, i jos gomilu nekog junka, ja to sve pobrisem i sve je kao ok.
e onda se setim(iz ne znam kog razloga) da registrujem ovaj program (system mechanic), ukucam mu registration code, pritisnem ok i sistem se sam naglo restartuje.
e ovde pocinju problemi. pali se windows kad ono sve kukice i kvacice, nigde ni slovceta. ja nekako nadjem control panel/fonts, tamo nista instalirano. na slepo uspem da instaliram fontove (ne pitajte kako).
sada je "uglavnom" sve u redu osim sto ovu radnju moram da ponavljam svaki put kad palim komp jer on nekako sam uninstalira sve fontove, a pritom na ikonicama na desktopu uvek ostaju kukice kao i na taskbaru i u celom start meniju, a i desni klik misa je isto bangav. (npr umesto "start" na star meniju mi pise:" ?, trougao, onda ono kao stiklirano, X, i opet trougao", uzas)

kaspersky sam reinstalirao, updateovao, skenirao sve, nista nije nasao.
imam windows xp media centar, sp2, lavasoft adaware, kaspersky antivirus, windows firewall (do danas je bio zone alarm ali sam ga izbrisao, ne znam zasto), oko 35 aktivnih procesa...

sve u svemu
pomagajte

Broz je napisao(la):
kakva greska...
Vala bash! Nekada sam se kleo u njega, a sada, kad ti "sredi" mashinu, garant nesto, posle toga, neche da radi :d

Uvek sam mrzeo programe koji "pomazu" format c: je jedini prijatelj. Znam kad ga zakoljem formatom da gore biti ne moze. A ne ono naizgled je neki mechanic odradio posao al ovo ne radi pa ne moze iz nekog razloga slike da prikaze ...

Mnogo je 35 servisa. Kod mene je dovoljno 25.

sholim011 je napisao(la):
sve u svemu
pomagajte
format C: ili eventualno ako ti je taj system mechanic napravio backup registry baze probaj da je vratis.
P.S. Nemoj da koristis takve programe,ako ne znas rucno da cistis bazu, ne diraj nista.

To mi se isto jednom desilo sa system mechanic-om i od tada nikad vise! U zivotu ga vise necu pokrenuti, mom drugu je obrisao ntldr i sta vec jos. Naravno nije vise mogao da podigne sistem a onda sam nastupio ja sa Easy Recoveryjem i vratio fajl, deinstalirao mu sistem mechanic i to je to. Ja koristim neki Win Aso Registry optimizer i defragmenter i to je ok (bar za sada, dok mi nesto ne zezne :) )

Nazad
Vrh Dno