Šta je novo?

Molex to Sata konverter

Splinter

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2007
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
HP Spectre x360 10750H/16/512
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
imam nekih starijih napajanja bez sata konektora i crknutih kineza sa sata konektorima, pa sam kontao da se malo igram i napravim molex to sata! tacnije, presjekao bih zice na molexu i zalemio ih za zice sa sata konektora koje sam odsjekao sa crknutog napajanja...problem je u tome sto molex ima 4 zice, a sata 5, tj ima i narandzastu, pa me zanima kako da ih pravilno spojim!
PS. znam da to mogu kupiti bilo gdje skoro za dz, al' ponavljam zelim da se malo igram!

Prilozi

• sl1.jpg
    sl1.jpg
    268 KB · Pregleda: 111
Koliko vidim po ovim strujnim adapterima koji dolaze uz ploče, taj naradžasti kabl i ne postoji. Predlažem da spojiš po bojama kablića ;)

Adapter koji ja imam takodje nema narandzastu zicu. Znaci samo 4 zice.

tačno, narandžasta se ne koristi. Tek treba da uvedu upotrebu, ili ne treba, nemam pojma, ali meni radi bez toga :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_ATA

Ili ti:
http://atechfabrication.com/products/power_cables.htm
ili
satano3.jpg

Poslednja izmena:
to sam i ja mislio i cini mi se da bi to bilo ok, al' posto nisam siguran reko' da nesto ne spalim... tipa ovog seagate kojeg sam nedavno uzeo:smash:!
u sustini, ova narandzasta zica bi trebala biti +3.3v (bar ide sa tih vodova na napajanju), i cini mi se da je na adapterima koje sam imao nije ni bilo (tj. da su zice bile spojene po bojama), al' sad ne mogu naci nijedan takav adapter kod kuce da vidim kako je to odradjeno, a necu da na srecu radim...
vidjecu da nadjem neku malo bolju i vecu sliku na netu ovakvog adaptera, pa cu da odradim...

edit: pretekose me sikili, Cvrčak & SuperStarr :d

hvala svima

Poslednja izmena:
ostavi narandzastu da visi....

Nemoj da se igras!
Svaki put kad sam nesto mudrovao, pravio sam, "pokusavao" da ustedim, napravio sam srrrraaaaanje vece ili manje, pa kad ima da se kupi konektor idi i kupi, jeeebbbb...ssssss 100 din.
:)

A šta je ono na slici koju sam postovao nego konektor - adapter? :)

ma narandzastu kinezi stavili bez veze, lose kopirali ova kavlitetna napajanja :D:D
al bolje ti kupi adapter

Poslednja izmena:
A šta je ono na slici koju sam postovao nego konektor - adapter? :)

dok sam pisao post vi ste poslali svoje postove, medju njima si i ti postavio sliku, pa kad samo to vidio, editovao sam post, al' nisam htio brisati ono sto sam prethodno napisao - samo sam dodao "edit: pretekose me sikili, Cvrčak & SuperStarr :d"

2 all:
adapter - konektor radi, samo prelemio zice (po bojama), a narandzastu izolirao...
mjerio sam i unimerom da vidim da slucajno nema promjena u naponu i sve je ok!

Vrh Dno