Šta je novo?

Mojne da se smejete-hitachi gramofon

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Hitachi ht-21
Elem hocu da ga popravim. Kad podignem disk ispod njega je neka gumica koja nije originalna, te se pitam gde da nadjem gumicu? AKo moze i neki tip za service manual ili tako neshto bio bih zahvalan.
DSC00756.JPG

Izmeri obim koji treba da pokrije gumica i trazi za oko 0,5cm kracu u servisima HiFi opreme. Moze to i da se napravi ako nadjes adekvatan materijal (srpski posao).

Sto da se smejemo. Jos uvek me sluzi "Techics SL-7" tangencijalni gramofon. Ne trazi leba, a da ga nekom poklonim za male pare, ne bih.

Fora je u tome shto ja ne znam kako gumica treba da se postvai :) .U svakom sluchaju hvala momci.

Eh taj belt drive pogon. ;) Gumica se postavlja oko tanjira, sa donje strane, naravno i kaci se na osovinu motora. Na slici ti je gumica vec na osovini motora. Znaci, prvo je namestis na tanjir, pa tanjir spustis na centralni lezaj, zatim prebacis gumicu preko osovine motora i spustis tanjir da legne do kraja. Kao sto ti je Gedza rekao, premeri tu gumicu i trazi kracu. Nekada je bilo raznih dimenzija gumica u BG elektroniku u Bulevaru kralja Aleksandra. Najbolje da poneses tu gumicu, pa vidi da li imaju adekvatnu za zamenu, naravno, kracu.

Nazad
Vrh Dno