Šta je novo?

Moje skrivanje kablova - iliti unutrasnjost vaseg kucista

Sad još tu prašinu nekako da središ... :D
Ali da, meni je omiljena implementacija kao na Be Quiet! Pure Base 500 DX, samo taj jedan LED strip pri vrhu, osvijetli fino sve komponente. Ima na temi kako izgleda komp koji sam sklopio za suprugu, sve je mat crno bez RGB, samo taj strip na vrhu kućišta i RTX logo na grafici i super izgleda.

Bili ste u pravu. Hvala @nessa78 na savetu. Ovako je sada bolje.

Pogledajte prilog 446532Pogledajte prilog 446533

Nema na cemu, sad jos resi higijenu i eto zadovoljstva!

Svaka cast na lepom objasnjenju :)

Ko ce ako ne ja da objasnim kako treba :D Hvala!

Sad još tu prašinu nekako da središ... :D
Ali da, meni je omiljena implementacija kao na Be Quiet! Pure Base 500 DX, samo taj jedan LED strip pri vrhu, osvijetli fino sve komponente. Ima na temi kako izgleda komp koji sam sklopio za suprugu, sve je mat crno bez RGB, samo taj strip na vrhu kućišta i RTX logo na grafici i super izgleda.

Treba se poigrati svetlom, naravno neko voli kolor shemu i ceo dijapazon, ali ume da bude interesantno non RGB sa jednom belom led na vrhu, evo jedne od mojih masini upravo na taj nacin resena:

Prilozi

• Asus CREATOR build by neSSa FINAL photo 05s.jpg
    Asus CREATOR build by neSSa FINAL photo 05s.jpg
    221.7 KB · Pregleda: 229
Sa prasinom je neprestana borba, 14 ventilatora je u kucistu. Sredim, posle 5 dana kao da nista nisam radio… Ali dobro, slatke su to muke :D

Skapirah da nisam ni stavio finalnu sliku tog kompa što pomenuh:
1718620994014.png

Nova grafika stigla odavno ali ja ne stižem
Razmisljao sam da izbacim cooler i ubacim beli Artic freezer III , ali....
Ja ga koristim bez rgb , smeta mi i ovo na grafici što svetli

Prilozi

• 20240713_125758.jpg
    20240713_125758.jpg
    294.9 KB · Pregleda: 154
  • 20240713_125623.jpg
    20240713_125623.jpg
    319.6 KB · Pregleda: 148
  • 20240713_125529.jpg
    20240713_125529.jpg
    351.7 KB · Pregleda: 188
Kaко си задовољан кућиштем ? Које имаш напајање ?
Seasonic Focus GX 850W
Odlično je, mislim da sam već rekao na temi, jedini problem mi je bio ovaj cover koji skriva kablove koji dolaze od pozadi na ploču, ali i bez njega dobro izgleda i radi. Mašina je tiha i hladna, i šljaka bez problema već skoro godinu dana.

small case, small cables :)

sff_left.png

sff_right.png

Nova grafika stigla odavno ali ja ne stižem
Razmisljao sam da izbacim cooler i ubacim beli Artic freezer III , ali....
Ja ga koristim bez rgb , smeta mi i ovo na grafici što svetli
У што је лепо, баш ми се допада. Можеш да појасниш мало улогу тог екрана поред кућишта? Или је и то део кућишта?

EKran je deo kućišta može da bude odvojen kao kod mene ,a moze da se namontira na prednji panel umesto gornjeg dela mreže.

Mogu li nekako bolje sakriti kabl od gpu, ako stavim ispod bice preblizu ventova, to nije pametno pretpostavljam?

1000031018.jpg

Nije, AMD je grafa, a konektor je regularni 6+2, nije toliko zategnuto uopste, al jos malo sam ga olabavio :)

Imas samo dve opcije za kabal, ovako ili onako. Nece da zakacinje u ventilatore ako ga ne prislonis bas uz njih, spusti malo kabal i to je to. Vizuelno mozes samo da doprineses da uzmes lepsi kabal, pozicijom ne.

Ja sam uzeo 180° adapter tako da se ne savija kabl, estetski je puno skladnije.

Kablovi ako postoje u sistemu su nuzni, ono sto mozemo uraditi je da ih lepo aranziramo i koristimo neke nastavke ili full custom kablove zarad lepseg izgleda itd, moze to biti mnogo dobro i sa kablovima, ne treba se plasiti vec ih lepo postaviti da padaju itd!

Ja sam trenutno svoju masinu resio bez kablova :)

20250106170509-73a1adb4.jpg

20250106170509-b8c9c342.jpg

Treba postaviti i sliku druge stranice gde je kod vecine horor :)

Ako nisu nalomljeni i zamršeni kablovi, koga briga.

Pa tema je o kabliranju, dovoljno je da ti sam znas da si iza napravio haos a pokazao samo sredjenu stranu.

Ako je to 12hpwr (nvidia) konektor pod hitno da ga olabavis i pogledas pinove! Bitna je i funkcionalnost a ne samo estetika
cak i obican 8pin ja ne bih drzao ovako savijen, nece se na dobro zavrsiti posle par godina

Borise stavi opusteno kabl ispod gpu da ide

Nazad
Vrh Dno