Šta je novo?

Moje prvo pitanje ovde, vezano za overlocking, ako moze pomoc

dzepac

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.05.2005
Poena
304
Posedujem sledece:

Core2Quad Q9550 (C1 izvedba, @2.83GHz)
CoolerMaster Z600 + 1 x CM 120mm (hladjenje CPU)
Gigabyte GA-X48T-DQ6 (Četvorostruko Trofazno Filtriranje napajanja)
GEIL 2x2GB 2000MHz C9 ULTRA DUAL CHANNEL (9-9-9-28, 1.65V)

Zeleo bih da overklujem procesor kako bi neke vide oobrade dosta brze zavrsavao, amaterski nesto sam uspeo nesto al zeleo bih pomoc ljudi koji se zaista u to razumeju.

Da li bi bilo bolje da sam uzeo memoriju na 2133MHz sa istim specifikacijama, tj da li se nesto dobija time jer mi ploca podrzava memoriju do 2000MHz, tj da li da vratim ovu dodam para i uzmem na 2133 ako ce pomoci overkloku ili je ova od 2000 dovoljna.

Moze li mi neko pomoci sa podesavanjima u BIOS da overklokujem kako treba (nisam laik, isprobavao sam svasta uspevao i na 3.6 sa onim xmp profilima i slicno al nisam siguran da sam sve napone podesavao kako treba.

Znaci sta da stavim u podesavanjima, recimo da mi je 3.6GHz stabilan CPU sasvim dovoljan a verujem da je moguce.

Znaci mnozilac mi je 8.5, na koliko da probam fsb da stavim, na koliko volti cpu? memoriju? i slicno?

Molim za pomoc, a ako treba zamenicu memoriju na 2133, imam 7 dana opciju za to, nisam je u startu uzeo jer je bila jedno 15 eur skuplja a i citao sam da mi ploca podrzava 2000MHz al ako bi to imalo veliku razliku doplaticu za onu brzu.

Unapred svima hvala, ako vam trebaju neke slike biosa i slicno vicite da probam nesto...

Procitao sam ceo topik pa sam se zato i obratio za malo detaljniju pomoc u klasnicnom primeru ploce i cpu...

evo moj pokusaj, ako nista drugo temperature su max 69c sto je za mene ok i posle 20 pass sve je stabilno, jel to moze tako 24/7 da se koristi posle testova ovih?

mojaproba.jpg

i zasto mi svaki program menja non stop sledece 2400MHz i 3400MHz pri tom menja 6x i 8.5 multiplier svakih par sekundi napise drugo u cemu je fora?

Poslednja izmena:
evo mog pokusaja

molio bih nekog da mi malo pomogne kako da sredim memoriju

memorija je trenutno na auto (5:6), imam 4 x 1 gb gail ali razlicite serije

mislim da ne bi trebale da prave problem posto su vrlo slicne

2x 1 gb Geil PC2-6400 CL5-5-5 DDR2 1000 BD Value pack 1.8~1.9v
2x 1 gb Geil PC2-6400 CL5-5-5-DDR2 1066 BD Evo One 1.8v

FSB 1600
Core Voltage 1.164

hvala

izvinjavam za losi screen shot radim preko remonta

Prilozi

• q9550oc mem.JPG
    q9550oc mem.JPG
    461.9 KB · Pregleda: 36
  • q9550oc.jpg
    q9550oc.jpg
    239.1 KB · Pregleda: 36
Poslednja izmena:
Nisi pažljivo čitao. ;)

Puno ti hvala, iskljucio sam c1 i eist al to je trazilo dodatno povecavanje napona na cpu za 2 izbora iznad jer je pri startup-u blokirao a odmah sam za 2 stepena za svaki slucaj znaci nisam prvi sledeci nego sledeci posle toga znaci drugi mislim da bese 1.28125V, uradio sam ponovo test i temperatura nije prelazila 65 nijednog jezgra!!! sto je jos manje nego u prvoj varijanti sa c1 i eist ukljucenim i manjim naponom. Napon memorije je stavljen isto + 0.35 kako bi radila na 1.9 kao po specifikaciji na 1600MHz...

prosao je sve ok 20 testova standard (imam samo 2gb rama ddr3) u istom programu sa slike iznad. sad je valjda to to?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=794684

Ne znam samo zasto na slici pise CL9 kada sam rucno stavio kao po specifikaciji CL7 sto pise i u everestu i bious al ovaj validator tako pise mora da vadi iz neke baze a ne iz mog kompa :)

Kad mi stigne 2x2gb na 2133 koje sam zamenio moracu sve opet...sad sam na 2gb 1600 probao...

Poslednja izmena:
TO bi trebalo da ti je OK, i ja imam slicna podesavanja stim da kod mene stoji +1.4V za memoriju i malo nizi napon za cpu al sve u svemu ako je prosao (a naslikama se vidi da jeste) testove i ako nemas drugih problema samo vozi tako i ne diraj vise nista!

Nazad
Vrh Dno