Šta je novo?

Moja konfa (AGP)==???? u PCIex izdanju

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Ne znam dal je ovde mesto temi ali evo da nacnem ovo...E sad da objasnim naziv...

Imam doticnu konfu u AGP izdanju i to:
Venice 3000+ E6 revizija
Gigabyte K8NSC(nforce3)
1,3gb rama
Sapphire 1950GT

E sad mene zanima sta bi trebao da uzmem da bi dobio konfu istih performansi(mozda malo jacu ali pre svega me zanima istih performansi jer sam trenutnom zadovoljan cak i previse) ali da je u PCIex varijanti,sa vise SATA prikljucaka i da je upgradebilna u buducnosti...Intel AMD stvarno me ne interesuje...

I naravno koliko bi me to izaslo...

Napomena...Mene1950GT fenomenalno sluzi i sa njom nemam problema i cak je prejaka za moje ukuse...Znaci treba mi grafa u njenom rangu iz PCIex tabora...Samo nemojte molim vas 8800GT(znate i zasto)...:smash:

Ne znam koliko ima smisla da radis upgrade samo da bi poboljsao mogucnosti upgradea, ako ti trenutna konfiguracija ispunjava zahteve nemoj nista da diras sve dok se ne pojavi potreba za necim boljim i sigurno ces bolje proci u finansijskom smislu nego da sada prelazis na neku konfiguraciju iste jacine samo sa PCI-e grafickom i ddr2 memorijom. E sada ti kako hoces ...

Ne znam dal je ovde mesto temi ali evo da nacnem ovo...E sad da objasnim naziv...

Venice 3000+ E6 revizija
Gigabyte K8NSC(nforce3)
1,3gb rama
Sapphire 1950GT

E sad mene zanima sta bi trebao da uzmem da bi dobio konfu istih performansi(mozda malo jacu ali pre svega me zanima istih performansi jer sam trenutnom zadovoljan cak i previse) ali da je u PCIex varijanti,sa vise SATA prikljucaka i da je upgradebilna u buducnosti...Intel AMD stvarno me ne interesuje...

Napomena...Mene1950GT fenomenalno sluzi i sa njom nemam problema i cak je prejaka za moje ukuse...Znaci treba mi grafa u njenom rangu iz PCIex tabora...Samo nemojte molim vas 8800GT(znate i zasto)...:smash:

E al si lood svaka ti cast :D. Pa koristi sada tu konfu ako te zadovoljava. Kad prestane da bude dovoljna onda upgrade-uj.
Ali da sad upgrade-ujes da bi kasnije mogao upgrade-ovati je, bez uvrede, dosta glupo ;).

Inace nema graficke kartice trenutno na trzistu koja je tacno u rangu 1950GT.
8600GT i 2600XT (70-80e) su malo losiji, a 3850 256MB (120-130e) je dosta bolji.

Ma jesam lood tj volim da bacam pare...Generalno pitanje je upuceno i sa ciljem da sklopim burazu nesto snage moje konfe...Jer je on odusevljen kako to radi a ja mu kazem da sigurno nema nov Venice i 1950GT da se uzme(jako se slabo razume u racunare tako da)...E sad koliko ja god njemu objasnjavao dual core procesore i prednosti 3850/9600GT kupovanja grafa on ni da cuje...
znaci on bi nesto slicno mojoj konfi...znaci single core,nikakav SLI,i grafa blizu moje

Neka uzme neki Intel Pentium 4 oko 60e,2gb rama(800MHz) 45e,ASUS x1950pro oko130e,hard 250gb SATA 55e,maticnu ASUS P5B SE oko 60e,CD/DVD Pioner 215D SATA 28e, i kuciste koje oce.To je to odprilike.

Poslednja izmena:
Neka uzme neki Intel Pentium 4 oko 60e,2gb rama(800MHz) 45e,ASUS x1950pro oko130e,hard 250gb SATA 55e,maticnu ASUS P5B SE oko 60e,CD/DVD Pioner 215D SATA 28e, i kuciste koje oce.To je to odprilike.

Izvini deki, ali ovo ti je mnogo dlup predlog... P4 :zgran:. Pa za 60 ima da se uzme E2140 ili mozda i E2160 :smash:.

Ok, jones iz BA :D, posto smo utvrdili da nisi lood, ajde da sklopimo nesto NOVO slicno tvom kompjuteru:

Athlon LE-1620 2,4GHz 34e
Asus M2-MX 45e
1GB DDR2 800MHz Transcend 18e
WD 160GB 1600AAJS 39e
Palit Sonic + 8600GT 87e
Pionner 115D 24e
Coolermaster Elite 332 420W 50e

Ukupno: 300 evra.
Jeftinije od ovoga ne moze, a da bude na nivou tvoje konfe. Graficka kad se klokne dostize tvoju neklokovanu.

Konfa dovoljna za sve igre u 1024x768 medium-high :wave:.

Ako mu je mnogo 300e, onda neka juri nesto polovno, npr graficku polovnu 7900GS ili 1950Pro za 80-90 evra, koje su bolje od 8600GT, ali ipak nisu jeftinije :D, mada ne bih savetovao nista polovno.
300 ojra i pravac Eu.....k :).

Poslednja izmena:
HAHA Jones je trebalo da bude nick(ali bio zauzet) a BA deo je taj sto mi je pseudonim Jones Bakutaj...izvinjenje za off

E ovo je vec ok konfa...Nazalost nece ni da pomisli na polovno jer je alergican na to(dok sam ja totalna suprotnost...)

Generalno najisplativiji su 8600GT hard i Athlon iz ove kombinacije tako da cu mu to predloziti sigurno...
Mada ok je i ostalo s tim sto ja mislim da on nema sanse da da za kuciste+napajanje 50e(da da to je jedan on onih sto stede na napajanju) tako da bi tu islo sto jeftinije(iako mu ja od srca ne preporucujem)

Ali jedna stavka je gadna a to je monitor...mada to i da uzme neku 19tku wide nece mu skodi...
Hvala na savetima

HAHA Jones je trebalo da bude nick(ali bio zauzet) a BA deo je taj sto mi je pseudonim Jones Bakutaj...izvinjenje za off

E ovo je vec ok konfa...Nazalost nece ni da pomisli na polovno jer je alergican na to(dok sam ja totalna suprotnost...)

Generalno najisplativiji su 8600GT hard i Athlon iz ove kombinacije tako da cu mu to predloziti sigurno...
Mada ok je i ostalo s tim sto ja mislim da on nema sanse da da za kuciste+napajanje 50e(da da to je jedan on onih sto stede na napajanju) tako da bi tu islo sto jeftinije(iako mu ja od srca ne preporucujem)

Ali jedna stavka je gadna a to je monitor...mada to i da uzme neku 19tku wide nece mu skodi...
Hvala na savetima

Sto se tice kucista... Dovedi ortaka ovde na forum, da ga isamaramo onako ocinski (sto bi rek'o vecni predsednik nacionalne televizije Tijanic) :D.
Samo mu ti pokazi onaj gadni Frontier, JNC i ostala sra.nja, pa ce lako da se odluci za ovaj CM Elite. Eventualno moze da uzme Blueberry (~30e), ali je to napajanje iz Blueberry-ja mnogo losije od CM-a, opet ipak ispred Frontiera.
Znaci CM Elite 420W je apsolutni best buy u najnizoj klasi :type:.

@zdravko
Lepo je rekao da nece dual-core procesor.

Koliko ja znam ono Athlon LE i nije dual core procesor.
A i da jeste, on je mislio da nece dual core procesor, u smislu, da nece skup procesor, a ovaj kosta 34e ;).

Venice 3000+ E6 revizija
Gigabyte K8NSC(nforce3)
1,3gb rama
Sapphire 1950GT

Hm...

Sempron LE1100 ili Athlon LE1600 22e/30e
Biostar TA780 (ako si za integraciju plus hybrid CF) ~64e
Biostar A770 (Ako nisi za integraciju i hocesh FULL ATX) ~53e
Biostar NF520-A2 SE (Ako nisi za integraciju i hocesh FULL ATX) ~42e
1Gb rama (osnovne potrebe ce zadovoljiti bilo koji) ~15e
Grafika Palit 2600Pro (Ako se odluchish da necesh integraciju, neshto je salbiji od X1950) ~60e
HDD po potrebi (250Gb se najvishe isplati)
Optika Pioneer/Sony/LG
Frontier Duke (ima dovoljno jako napajanje da tera gore navedeno bez problema - provereno u praxi) ~25e

:wave:

Poslednja izmena:
batali ti sve te kombinacije, i obrazuj choveka malo o PC-ju, i ima dve varijante -

1.za sat vremena mozesh da mu objasnish prednosti novih komponenti, i ako nije glup, shvatice.

2.ako nece ni da chuje, onda mu sastavi najgoru konfiguraciju mogucu, da vidi kolki je mentol, jer, iskreno - ja sam se iznervirao dok sam chitao shta on "oce i nece" , zaista ne znam kako ti to trpish ...

Pa i ja se mucim veruj mi...On je jedan od onih necu da dam vise od 150e za Kuciste ali ocu Kuciste koje tera Civilization IV na 32-37inca LCD koji planira da uzme...Onda mozete skontati koliko meni treba da mu objasnim da igranje na 32 inca ne ide bez necega tipa 8800GT i tu je kraj a ja kad mu kazem da ta karta kosta vise nego sto on planira da da za ceo komp tu nastaju problemi i prepirke...(inace on je onaj od likova sto daju 2000e u kuhinju a narucuje iz restorana i u zivotu nikad nista nije skuvao)

A ja kad mu kazem da za dobar komp bez monitora treba dati otprilike 300-400e on pocne da govori kako je to bacanje para...Mali off: a kad dolazi kod mene da mu sredjujem titlove i pakujem Divx za njegov glupi DVD plejer onda moj komp i nije tako losh tj dobro mu je da mene zamlacava sa sredjinjavem Divx a ne vidi lepotu toga kad to radish tj kad gledash Divx,DVD rip preko kompa...

Da se vise ne zalim povodom buraza(on je od onih likova kojima treba uvaliti jedan Forum racunar od 60000din sa kojim ne moze ni Pinball da igra)(ili da kupi onaj u Tempu uz kilo pomorandzi i 3kg praska za pranje)

E da sta sam hteo da vas pitam...

DA li postoji Hybrid grafa iz Nvidia tabora,znaci nesto tipa 8xxx serija integrisana i da radi kao TA780G znaci ubacim josh jednu 8400GS ili 8500GT i ono radi zajedno(ako me kontate)

Btw za kuciste ga mozda i ubedim jer je covek jako veliki ljubitelj dizajna i minimalizma tako da bi mogao neki Mystique ilil ako nesto ima lepse od drugih proizvodjaca...
Ukratko pali se na izgled a sad sta je unutra to bash i nije toliko vazno koliko je bitno da moze da pokrene TURN BASED strategije ili neke jednostavnije platforme

Ni prineti 780g, naročito što taj ATI-AMD čipset u sebi ima integrisan HD/blue ray dekoder, te sa tim 'materijalom' ne koristi ni 20% procesorske snage i uz to troši svega 10-15w struje pa ne moramo kupovati prejaka napajanja. Joanesba brother će biti sasvim zadovoljan sa tom pločom, AMD LE-1620 procesorom i 2x1024DDR2/800 memorijom, 160GB HDD, DVDRW, Case MS Industrial 2019B - vizuelno i finansijski.

Vrh Dno