Šta je novo?

Moj Sony :o(

pTomic

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
660
Pazarim ja pre 2 dana od Sony CRX195E1 ZYS3 Simpsona_H dodjem kuci ubacim chedo moje novo u makinu, i naprzim jedno 7-8 diskova, sve noviteti sa EuropeOnline-a (Madden 2003, Largo Winch, Britannica 2003, Anna Kournikova fitness guide:p i ostalo) sto 32x, sto 24x sve PRINCO od "coveka kod Vuka" (da ne bude posle da placam i reklamu:cool: ) i resim danas da se poigram nekih igara i da pogledam neke termine u Enciklopedia Britannica kad o's malo mac. Ubacim Madden 2k3 u Teac-a 32x (cita one pekarske, zamascene burekom), kaze "A, pa nemas ti nista unutra", kazem sebi chekaj malo omasio si ti disk ubacio si u Sony-ja, al' ne lezi vraze CD u Teac-u. Aha,da ga grunem u Sony-ja, kad "oces ku**c sine"(Rambo Amadeus) ne vidi ni on. Oca, majku i sve po spisku ubacim Largo Winch ista pesma.FX Ubacim prvi disk Britanike ma koje ni da pipne.FX I sta sad da radim ?? Jedino da jurim kod koga ce da procita i da presnimavam kod njega, pod uslovom da ima rezac !! BTW Ubio sam ISO fajlove sa HDD-a, tako da mogu da ga duvam u trubu.
P.S. Radi fitness guide Ane Kurnjikove, ALI TO MENI NE TREBA !!!

Huh, bas sam se iznervirao.

P.P.S. Da ne bude zabune Simpson_H mi je prodao odlican uredjaj, da se ne pomisli da ga ja nesto optuzujem kako mi je uvalio krsh. NIJE KRSH !

Polako samo. Nisi napisao koju konfiguraciju imas. koji OS, koji program za rezanje si koristio, kojom metodom si rezao, koje vreme je bilo potrebno, da li su ti image fajlovi uopste ispravni (moguce proveriti preko virtualnog diska - moja preporuka za daemon tools, mada posto si izbrisao fajlove to nece biti od neke pomoci, ali za ubuduce), niti da li rezac uspeva da procita te diskove. Probaj da narezes neki disk sa "obicnim" podacima sa hard diska.

I da:
1. rezac je preporucljivo da bude secondary slave
2. preporucljivo je da radi u dma modu (vazi i za citac) - cesto se desava da nije ukljucen dma mod.

Ja mislim da je bolje da bude sec. master i to sam na kablu. DMA moze da utice na brzinu ali nikako da diskovi budu nevidljivi...
To sto ga ni soni ne cita meni nije jasno?!
Ajde kao sto rece covek izlistaj nam HW i SW okruzenje za pocetak.

Laza je napisao(la):
Nisi napisao koju konfiguraciju imas. koji OS, koji program za rezanje si koristio, kojom metodom si rezao, koje vreme je bilo potrebno, da li su ti image fajlovi uopste ispravni (moguce proveriti preko virtualnog diska - moja preporuka za daemon tools, mada posto si izbrisao fajlove to nece biti od neke pomoci, ali za ubuduce), niti da li rezac uspeva da procita te diskove. Probaj da narezes neki disk sa "obicnim" podacima sa hard diska.

I da:
1. rezac je preporucljivo da bude secondary slave
2. preporucljivo je da radi u dma modu (vazi i za citac) - cesto se desava da nije ukljucen dma mod.

- ASUS A7V kt133-C/Duron850/256Mb Kingston;
- Nero 5.5.9.9 - ISO2/Mode2/XA
- oko 3.5-4.0 minuta
- Koristim Daemon Tools(3.17) i rade.
- Cak ni rezac ne uspeva da procita te diskove, tj. ne vidi fajlove, ma ne vidi ni diskove.FX
- ISOBUSTER prijavljuje neku gresku, cak ne mogu ni da vidim sta imam na disku, ali je bitno da pokazuje zauzece diska boom .
- Rezac je na SM, dok je CD na SS. 20Gb/7200 PM 60gb/5400 PS
- Bio je ukljucen PIO mod za CD, ali je promenjeno.

Jesi probao druge diskove??(znam da je glupo ali...)

Broz je napisao(la):
Jesi probao druge diskove??(znam da je glupo ali...)
ctp; Trenutno sam u deficitu sa CD-ovima, ako si mislio na prazne. :)

Da mislim na prazne a evo i zasto:)
Narezao ja kod Miroslava na njegovom zver rezacu mitsumiju cd i dosao kuci instalirao sve lepo i taaaaaaaako i otisao kod ortaka da on presnimi. Ubaci on u teac cdrom 40x i on ga ne vidi!!! Kaze nema nista unutra sta ti je:)
I mi prebacimo u rezac isto teac 8x scsi i jedva nekako presnimimo na hard, neverovatno....
Probaj drugu mediu, mislim da je to do sonijeve probirljivosti...pa javi sta je bilo
:)

??

Ajd' Teac, al' zasto ga Sony ne cita ??ctp;

pTomic je napisao(la):
Pazarim ja pre 2 dana od Sony CRX195E1 ZYS3 Simpsona_H dodjem kuci ubacim chedo moje novo u makinu, i naprzim jedno 7-8 diskova, sve noviteti sa EuropeOnline-a (Madden 2003, Largo Winch, Britannica 2003, Anna Kournikova fitness guide:p i ostalo) sto 32x, sto 24x sve PRINCO od "coveka kod Vuka" (da ne bude posle da placam i reklamu:cool: ) i resim danas da se poigram nekih igara i da pogledam neke termine u Enciklopedia Britannica kad o's malo mac. Ubacim Madden 2k3 u Teac-a 32x (cita one pekarske, zamascene burekom), kaze "A, pa nemas ti nista unutra", kazem sebi chekaj malo omasio si ti disk ubacio si u Sony-ja, al' ne lezi vraze CD u Teac-u. Aha,da ga grunem u Sony-ja, kad "oces ku**c sine"(Rambo Amadeus) ne vidi ni on. Oca, majku i sve po spisku ubacim Largo Winch ista pesma.FX Ubacim prvi disk Britanike ma koje ni da pipne.FX I sta sad da radim ?? Jedino da jurim kod koga ce da procita i da presnimavam kod njega, pod uslovom da ima rezac !! BTW Ubio sam ISO fajlove sa HDD-a, tako da mogu da ga duvam u trubu.
P.S. Radi fitness guide Ane Kurnjikove, ALI TO MENI NE TREBA !!!

Huh, bas sam se iznervirao.

P.P.S. Da ne bude zabune Simpson_H mi je prodao odlican uredjaj, da se ne pomisli da ga ja nesto optuzujem kako mi je uvalio krsh. NIJE KRSH !

Ako su ti bitni da ih izcitas, dodji kod mene, ja cu pokusati da ti izcitam uz par trikova iz mog kozmetickog salona :), i par trikova sa SCSI-ija.
Sve naravno bez nadoknade, posto prosto volim dobar problem.

Broz je napisao(la):
Ja mislim da je bolje da bude sec. master i to sam na kablu. ...

Naravno, bio je moj lapsus.

pTomicu, jedino ti ostaje da probas sa drugim programom, drugim cdovima i na kraju ako to ne pomaze na drugom kompu, sve to zbog eliminacije problema. Znam da i nije neki savet, ali ti to jedino ostaje.

I kako si podesio da ti bude ISO2/mode2/XA ako rezes iz image fajla? Zar ne bi trebalo da kad pritisnes burn image, samo pita za brzinu i krene da reze?

Re: Re: Moj Sony :eek:(

laxduke je napisao(la):
Ako su ti bitni da ih izcitas, dodji kod mene, ja cu pokusati da ti izcitam uz par trikova iz mog kozmetickog salona :), i par trikova sa SCSI-ija.
Sve naravno bez nadoknade, posto prosto volim dobar problem.
Ostavi broj da se dogovorimo.

Ja sam imao slicnih problema sa Sonijem. Istovremeno smo ih uzeli drug i ja. Diskove su rezali vrlo lose, otisak bi bio bledunjav, a kad bi trebali da se citaju, nikako - vide se fajlovi, ali se ne mogu procitati. Posle nedelju dana smo ih vratili i uz doplatu uzeli Teac-ove.
Inace ja imam AOpen AK73 plocu sa Duronom na 950MHz i 512MB memorije, a drug MSI sa Celeronom na 1.1GHz i 256MB memorije.

Laza je napisao(la):
Naravno, bio je moj lapsus.

pTomicu, jedino ti ostaje da probas sa drugim programom, drugim cdovima i na kraju ako to ne pomaze na drugom kompu, sve to zbog eliminacije problema. Znam da i nije neki savet, ali ti to jedino ostaje.
Hvala, mozda na kraju ...
I kako si podesio da ti bude ISO2/mode2/XA ako rezes iz image fajla? Zar ne bi trebalo da kad pritisnes burn image, samo pita za brzinu i krene da reze?
Rezao sam jos neke diskove, pa sam prevideo. U pravu si.

Ja sam imao slicnih problema sa Sonijem. Istovremeno smo ih uzeli drug i ja. Diskove su rezali vrlo lose, otisak bi bio bledunjav, a kad bi trebali da se citaju, nikako - vide se fajlovi, ali se ne mogu procitati. Posle nedelju dana smo ih vratili i uz doplatu uzeli Teac-ove.
Hm. Necu TEAC-a, kod nas je prilicno izvikan, a i preduvana mu je cena.

Uspeo sam da izvucem podatke sa jednog diska, ali nesto mi nije jasno ???ctp;

Zaboravih ...

Zaboravih da kazem da sampodatke uspeo da izvucem sa Toshiba SD-R 1002 DVD/CD-RW.

pTomic je napisao(la):
Hvala, mozda na kraju ...

Rezao sam jos neke diskove, pa sam prevideo. U pravu si.

Hm. Necu TEAC-a, kod nas je prilicno izvikan, a i preduvana mu je cena.

Uspeo sam da izvucem podatke sa jednog diska, ali nesto mi nije jasno ???ctp;

Ne znam sta je, ali je vrlo zanimljivo.
Bas cu malo da se poigram na temu :)

Re: Zaboravih ...

pTomic je napisao(la):
Zaboravih da kazem da sampodatke uspeo da izvucem sa Toshiba SD-R 1002 DVD/CD-RW.

Toshibe imaju ECC, odnosno termin koji se odnosi na citanje a ne memoriju(ne mogu da se setim izraza).
Menjaj drajv, zapao ti je los primerak. Imao sam slican problem nekad davno sa Philips 16x. Jedan je radio odlicno a drugi se ponasao kao tvoj.

Nazad
Vrh Dno