Šta je novo?

Moj je zivot Svicarska...

ica

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
619
Elem, krajem juna idem na dve nedelje u Swiss, pa me interesuje jel vredi tamo nesto kupovati od hardvera? Da li je tamo skuplje ili jeftinije nego ovde? Kako stoje stvari sa carinom i kolka je uopste carina?

ne mogu da verujem da mislis o hardveru a ides tamo... :ne:

skupa bre svica, jedino sto mozes da pazaris nesto sto ovde nema i doobro ga platis :D

Ne vidim razlog zašto bi u Švajcarskoj nešto moralo da bude skuplje nego ovde, pojasnite mi ako grešim. Jasno je meni da neke exkluzivne prodavnice hardvera moraju da budu skupe, jer imaju gomilu troškova u smislu propagandne, lokacija, tehničke podrške, garancija, ali isto tako bi morale da se nađu neke "lokalne" prodavnice sa boljim cenama nego ovde, samo je takve prodavnice malo teže naći, zar ne?

pa tamo je u "lokalnoj prodavnici" sve skuplje 30% nego u Minhenu :d

Nakupuj se nekih novih Milki i sireva. Hardver kupuj kod nasih dilera. Meni ne bi palo na pamet da, kada putujem negde kupujem hardver. Isplati se uzimati digitalce i slicne stvari, pretpostavljam.

Pogledas cene ovde a kad odes tamo uporedis - sam znas sta bi kupio. Eto za te digitalce mogu ti reci da je situacija drugacija od marke do marke. Carinu platis ali ti povracaj poreza otprilike pokrije taj trosak.

Mislio sam konkretno da kupim graficku karticu, ali ako je tamo skuplje...
Razmisljam i o tome sta ako nesto kupim, a to ne radi...sta sa garancijom??? Doduse, ni ovde se nisam mnogo bolje proveo sa garancijom! :mad:

Poslednja izmena:
a koju graficku da pazaris tamo a da je nema ovde ?

Evo ti iz prve ruke, ne isplati se kupovati u Swiss, skupi su... osim ako, kao sto je neko rekao, trazis nesto sto bas ne mozes naci ovde.

Vrh Dno