Šta je novo?

MOHA/Celeron566/MX-400 - neće!

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
Ortak ima ovu konfiguraciju:
Celeron 566MHz
Chaintech 6VIA3
128MB RAM
MX-400 64MB Innovision

WinME, DirectX8.0, Via4in1 4.37, Via AGP 4.10, Detonator 23.11

Rezultat u 3DMarku 2001 je 1750 a Medal Of Honor secka očajno na apsolutnom minimumu (640x480, sve off ili LOW).

Da li da mu kažem da mu je kompjuter jednostavno slab za ovu igru ili sam ja negde pogrešio ili nešto prevideo u podešavanju? Neverovatno da je igra potpuno neigriva kod njega ...?! Da li bi kupovinom jačeg procesora rešio problem ili mu je ova ploča baš krš?

Instaliraj DX8.1; proveri dali je ME lepo prihvatio drajvere(mozda kaze da jeste, ali drzi svoje).
Proveri BIOS(oko AGP-a, fastwrites, isl.)
A i taj Celly obicno moze na 850MHz da ide ladno:)

Na mnogo jachim machinama od te je igra seckala zestoko. Mislim da je o tome bilo rasprave u topicu Games

Jeste u pitanju MX400 ali je ipak Inno, sto se rama tiche mislim da je 256 rama ok, a procesor bi trebao da bude barem na 700

Probao sam ja da dignem takt tog Cely-ja ali na matičnoj ploči ne mogu pronaći džampere dok u biosu postoji samo takt magistrale

Rezultati su APSOLUTNO!!! besmisleni...
Softverski nesto (bar, a bojim se 2x) nije konfigurisano kako treba... I to je sve...
Imam, bar frmalno, skoro (heardwerski) dvaput losiju maqinu i pema ma njoj ti si bedak... (ili tvoj paCIJENT, sto mu dodje na isto)... A SVE to je oko 8x od realnosti...

Pa da bi clockovao cely-a dizes takt magistrale i malo napon, mada za neke modele 566 nije trebao ni napon da se dize. Proveri da nije ukljucen AA u drajverima za nV, malo o/c tu karticu. I javi sta si uradio.

Aman, ljudi sta ste sve napisali. Pa, oduvek je poznato da kombinacija 6VIA3 sa Celeronima radi blagi uzas.
Pa, 100% je BX ploca i Celeron 400 brza od tog uzasa.
To + 128 Mb RAM-a i eto nevolje.
Savet - zameni plocu za neku polovnu BX, ne bi trebalo mnogo da izadje, i dodaj 128 Mb memorije, a zatim na toj BX ploci digni procesor na magistralu 100 Mhz, znaci na 850 Mhz i to ce da bude brze 2-3 puta nego pre.

Nazad
Vrh Dno