Šta je novo?

MOHA bas sam se prijatno iznanadio

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Po nekim pricama o HW prohtevnosti pomislio sam da nema potrebe da je instaliram jer ne mogu da se zezam u visim rezolucijama. Pazarim igru instaliram na sledecoj machini : Copp733, ELSA MX, 256MB rama, shibnem je u 1152*864, ono kao bas da vidim, 32bita, sva ostala setovanja na medium, odigram dve misije i nijedan jedini put nije secnula. E,sada neka mi neko objasni o cemu se radi, posto sam cuo da secka na mnogo boljim machinama

BTW, 'oce li neko da mi kaze kako da izmarim FPS

Pa stvar je u tome sto vise to nije tako jednostavno low-medium-high kao sto je nekad bilo...naime sada obicno najvise setovanje podrazumeva ukljucivanje nekih spec. efekata tipa vreme, drvece i sl i to specijalno napravljeno tako da samo GF3 to moze da potera. Tipican primer je Fifa. Kad je sve na maksimumu ja ne mogu to da igram ljudski iznad 800*600 a i tu mi se smanjuje opasno frame rate pogotvo kad je lopta u vazduhu negde na polovini. E ali ako smanjim skalu za 1, tj. za neki 20-ti deo duzine skale za detalje, specijalni teren se iskljuci i ja lagano mogu u 1280*1024, sto je max. rezolucija koju mi daje. I nema sanse da stucne.
I mene je zezala MOHAA malo ali sam detalje minimalno smanjio...Mislim da mi cak nista nije bilo na medium sve na high samo sam iskljucio neke efekte i sve je bilo OK...

Meni MOHA isto odlicno radi (Cely 566@952, 256MB SDR, Abit BX6 R2, Prolink MX400 oc. 220/230, Maxtor D740X 6L, Creative PCI128). Ali samo pod W98 i to posle skidanja 1.10 pacheta. Pod w2K secka i u 640x480...

E dajte ljudi nemojte da lazete... Ako stavite onaj najnadr..aniji super maksimalan kvalitet, ne moze da radi glatko bez GF3 i Athlona na 1GHz - pa da me ubijete !

Medal of honor: allied assault

ByMax ja sam rekao da je na medium, 1152*864 u 32 bita i to sve na MXu ne OC. Ne znam za max details nisam probao

Izgleda tu nesto ne stima...Kod mene na Duronu 850/256/mx400(230/210) radi primetno bolje nego kod drugara na atlonu 1G/256ddr/mx400. Zashto, nemem pojma? Rezolucija je 1024x768/16(32)/max. Inace posle RTCW i Aliena 2 nisam bash odusevljen ovom igrom. Mislim da je moglo (i moralo) to mnogo bolje. Najvishe me nerviraju one gluposti oko "slobode" kretanja, a kad treba negde da se skoci kao da skace dedica od 100godina.

Kod mene na MX-u nije seckalo u prvim misijama ali kad je dosla ona suma sa snegom e onda je nastala druga prica.
P.S Mnogo me iznervirao kraj.

Znate kako - u 1024*768 i 2xFSAA... sa svim maksimalnim perverznim detaljima (u advanced- options-u!!!) na highest fullest itd... u misiji kada vozim tenk - na Athlonu 1.5GHz, 512MB, i RADEON-u 8500 (sa njim igram mohaa otkako je stigla) - igra izgleda bolesno ali zna da secne (bez obzira na FSAA) u misijama kada vozim Tajger tenk i kada zgrade eksplodiraju... pa vi vidite koliko je to cudo zahtevno.....!

fps

kako se meri ovde
probao sam cg_drawfps 1 ali to ne radi

Nazad
Vrh Dno