Vuk_
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.07.2007
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 5700 X + Antec A400i
- Matična ploča
- Gigabyte Aorus Elite B550
- RAM
- 2X16 GB Kingston Fury
- GPU
- Manli GeForce RTX 3070
- Storage
- 2TB Kingston SSD
- PSU
- Thermaltake Smart SE 730W
- Monitor
- 27' LG IPS 1920X1080
- Miš & tastatura
- Razer Naga + Sandberg FireStorm
- Laptop
- Lenovo T460S
- Mobilni telefon
- Xiaomi Mi 11 T Pro
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Treba mi konsultacija u vezi sa ovim HD-om. Imam ga nesto oko godinu i po dana, i do sad mi nije pravio vece probleme. Uglavnom, primetio sam da je postao dosta bucniji nego ranije, a takodje se veoma cesto desava da u toku regularnog rada na racunaru, pocne da krlja kao nenormalan i zesce mi uspori sistem na sekundu, dve. To mi poprilicno smeta u radu, a i polako pocinjem da sumnjam u njegovu ispravnost... Jos jedna od cudnih stvari koje su pocele da se desavaju od skoro, jeste i neverovatno dugo gasenje sistema - u proseku izmedju 30 i 45 sec. sto do sada nije bio slucaj. Da se razumemo, random access time mu je i dalje izvanredan; boot windows-a je fantastican, ali nagla i kratka usporenja u toku rada, pocinju da mi idu na zivce. 
Instalirao sam HD tune pro, i kao sto sam predpostavio, padovi u transfer rate-u su ogromni, a chart je prepun spike-ova. Interesantno je da ni Seagate Barracuda 7200.10 ni ultra matori Maxtor Dimond Max 9 nisu pravili ovoliko velike razlike u transfer rate-u. Uz pomoc ms.config sam iskljucio prakticno sve pratece programe koji se bootuju uz win, tako da je mogucnost da win pravi njesra iskljucena, pogotovo, zato sto sam ga skoro podigao, i nisam dobio nikakav pomak u rezultatima.
Interesuje me da nije mozda doslo do nekog fizickog ostecena na HD-u, mada ne verujem, jel ga do sad nisam ni vadio iz kucista. Opet, u slucaju da jeste neki problem, da li postoji mogucnost da ga nosim na reklamaciju, s obzirom da hd nije totalno mrtav, samo pravi probleme u toku rada?
EDIT: Mozda ima nekakve logike da i ovo pomenem; zastajkivanja i krljanje harda je najociglednije i najduze u toku rada sa grafickim aplikacijama (Photoshop, Sony Vegas, Adobe Flash...)
Instalirao sam HD tune pro, i kao sto sam predpostavio, padovi u transfer rate-u su ogromni, a chart je prepun spike-ova. Interesantno je da ni Seagate Barracuda 7200.10 ni ultra matori Maxtor Dimond Max 9 nisu pravili ovoliko velike razlike u transfer rate-u. Uz pomoc ms.config sam iskljucio prakticno sve pratece programe koji se bootuju uz win, tako da je mogucnost da win pravi njesra iskljucena, pogotovo, zato sto sam ga skoro podigao, i nisam dobio nikakav pomak u rezultatima.
Interesuje me da nije mozda doslo do nekog fizickog ostecena na HD-u, mada ne verujem, jel ga do sad nisam ni vadio iz kucista. Opet, u slucaju da jeste neki problem, da li postoji mogucnost da ga nosim na reklamaciju, s obzirom da hd nije totalno mrtav, samo pravi probleme u toku rada?
EDIT: Mozda ima nekakve logike da i ovo pomenem; zastajkivanja i krljanje harda je najociglednije i najduze u toku rada sa grafickim aplikacijama (Photoshop, Sony Vegas, Adobe Flash...)
Prilozi
Poslednja izmena: