Šta je novo?

Mogu li se nabaviti Crucial Balistix moduli?

dAnijeL

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
609
U pitanju su moduli od 1Gb. Oznaka im je z503. Da li ih nekom prodaje kojim slucajem, nove polovne... Zanima me po kojoj ceni bi se mogli naci kod nas?

Kod nas ih nikako neces naci, jer niko ne uvozi Crucial-a... a narocito ne tako skupe module. Eventualno da ih je neko kupio na svoju ruku, *svojevremeno, pa ih sad prodaje.
Ali ne verujem.

* Inace, neces ih naci ni u inostranstvu, kao nove... jer su prestali da se proizvode. I oni i Tracer-i. Zbog stvarno velike nepouzdanosti, i velikog broja otkaza i RMA situacija, Crucial ih je povukao iz proizvodnje. Ti Micron 5B-F cipovi su ocito imali veeeelikih problema.
Moze jos da se naleti na neki primerak na ebay-u, koje prodaju vlasnici... uglavnom polovnjaci, mada moze da naidje i neki potpuno nov kit, koji je tek stigao sa reklamacije (RMA).

Rezime: ma koliko da su to kvalitetni moduli, i da su zaista najbolji 2GB kitovi koji su se pojavili (jako veliki procenat je isao bez problema na 300MHz, pa i vise)... zbog onoga sto se desava sa njima nakon mesec-dva-tri... nikako nisu za uzimanje.

Hvala na upozorenju. Nisam primetio da su se zalili na njih, stekao sam utisak, sto ti kazes, da moze dosta da se izvuce iz njih.

dAnijeL je napisao(la):
Hvala na upozorenju. Nisam primetio da su se zalili na njih, stekao sam utisak, sto ti kazes, da moze dosta da se izvuce iz njih.
Utisak ti je dobar, tu nema price... ;)

Ali, ipak se ispostavilo da su to jako nepouzdani moduli. Uostalom, zato je Crucial i prestao sa njihovom proizvodnjom.
Imas po xtremesystems forumu brdo topic-a, gde su ljudi iznosili svoje probleme sa ovom memorijom (opadanje performansi, neophodnost da se sa vremenom smanjuje frekvencija za 5-10-15MHz, da se olabave memorijski parametri, jer moduli vise ne prolaze standardne testove na onim frekvencijama na kojima su radili bez problema... da se podigne voltaza, kako bi bar kako-tako radili... random BSOD-ovi... sve dok potpuno ne otkazu).

Sta savetujes, da ih razumno koristim, da ih ne cedim do krajnjih granica :) da ih prodam... ili ima i zadovoljnih korisnika kojima su pouzdano radili pa da se uzdam da cu biti jedan od njih :)

dAnijeL je napisao(la):
Sta savetujes, da ih razumno koristim, da ih ne cedim do krajnjih granica :) da ih prodam... ili ima i zadovoljnih korisnika kojima su pouzdano radili pa da se uzdam da cu biti jedan od njih :)
Pa, mozda najiskrenije, da se ne bi zezao sa RMA politikom (mada mislim da ne bi trebalo biti problema oko vracanja novca) - da ih prodas. Jedino ne znam da li si ih kupio kao nove (mislim, nekoriscene... od nekog treceg lica) ili polovne.

Bez zezanja, to je moje misljenje... zaista mi je zao sto je tako - ali tako je. Prakticno, preveliki je rizik.
Znam, i ja sam sekao vene za tim modulima, hteo sam po svaku cenu da ih dovucem iz inostranstva... pa i posle, kada sam vec procitao nekih 20-ak iskustava ljudi koja su bila jako losa, to ipak nije moglo da me pokoleba... ali, nakon sto sam procitao jos tuce, gde su svi imali prilicno slicna iskustva, koja sam vec opisao - odustao sam i definitivno.
Realno, ja bi ih arcio... zestoko. Ne bi proslo ni par dana, a vec bi ih bacio na 3-3.1V. I to bi bilo super, za par testova, za 310-320MHz HTT, bilo bi opste odusevljenje... a onda bi mi se to vratilo kroz 2-3 meseca. Ta voltaza bi me stigla.

E sad, fora je u tome sto nije samo voltaza problem (pa da kazes "OK, necu ih dizati na 3V, drzacu ih na 2.7V, npr"), vec ko zna sta... ima ljudi koji su je u startu drzali na 2.5V i deklarisanih 250MHz, a opet je crkla... prava misterija, kazem ti.

U svakom slucaju, posto vidim da si ih vec pazario - sa srecom!
Trebace ti...

Memorija DDR 512MB PC3200 Crucial Ballistix BL6464Z402.16TG Gold
nije da nema u ponudi u beogradu :)

bice mozda uskoro u malim oglasima ovo sto se vidi u pozadini:D 2 x 512mb kit pc3200 ddr btw slika je losa jer je sa fona

Prilozi

• P05-13-06_16.08[1].jpg
    P05-13-06_16.08[1].jpg
    116.8 KB · Pregleda: 84
Re-volt je napisao(la):
Memorija DDR 512MB PC3200 Crucial Ballistix BL6464Z402.16TG Gold
nije da nema u ponudi u beogradu :)
Kako si i sam rekao, ovo je neka zaostala kolicina... a uostalom, covek je trazio module od 1GB (tacnije, onaj dual kit od 2GB), pritom PC4000, a uz to i oznake Z503 :)

ivke76 je napisao(la):
bice mozda uskoro u malim oglasima ovo sto se vidi u pozadini:D 2 x 512mb kit pc3200 ddr btw slika je losa jer je sa fona
Sta ti je ovo, TwinMOS Twister? :d:d:d

CAR je napisao(la):
Sta ti je ovo, TwinMOS Twister? :d:d:d

nije lol :d nego gore pomenuti ballistix BL6464Z402;)

zaboravih radi na 250mhz sa 2,5.5.2.2 na intelu na amd-u mislim moze do 586 iliti 293mhz

ja imam 2x512Mb Tracer-a i nisam iskusio nikakve probleme sa njima. idu do [email protected], vise ih nisam przio, ali sam uperio poseban ventilator, da duva smo u njih, to pomaze dosta, jer su generalno prilicno topli. jdenini problem koji sam iskusio je nemogucnost postavljanja CR1T za brzine vece od DDR490 uz bilo koje tajminge. drzim ih na DDR450 2-2-2-5-7-9 CR [email protected] za svako dan i prezadovoljan sam. svaka preporuka sa moje strane.

Nazad
Vrh Dno