Šta je novo?

Moguće prebaciti My Documents sa C na D particiju na Windowsu 7?

gari

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
16.08.2015
Poena
79
Pozdrav, društvo. Nedavno sam reinstalirao sistem na jednom kompjuteru kod kuće, i "problem" mi je taj što mi je sad My Documents zajedno sa celim onim folderom "Korisnik" na C particiji, a ranije mi je bio na D. Hteo bih da mi bude na D, jer u tom My Documents se kod mene nakupi svega i svačega, a najviše zbog igara. Mama igra The Sims 3 često, pa mi se čini da će nakon ove instalacije njoj taj folder u My Documents da se poveća, a brat igra razne one Truck Simulatore, pa nakupi u tom folderu gigabajte sa raznim modovima. Uz to sve, sve te igre koje imaju instalacije po više gigabajta, ja njih stvljam na D, pa prepostavljam da je onda bolje da i za te igre ovi fajlovi budu na istoj particiji. Mada, pre svega bih to radio da ne bih skupljao bezveze gigabajte u taj My Documents na C, a da to mogu da držim na D.

Ne znam da li je moguće naknadno premestiti ovaj folder, pa sad vas pitam, nisam još ništa pitao Googla. :) Ako ima način, i ako je jednostavno, možete mi samo tako i reći, a ja ću iskopati to šta i kako, ili vas pitati nešto dodatno ako mi zatreba pomoć. :)

Ja samo da se javuimviim, uspeo sam ono da uradim, ali na drugaciji nacin.
http://www.pcworld.com/article/2079571/move-your-libraries-to-a-second-drive-or-partition.html

I ovo iz tvog linka isto radi donekle - sa strane stoji documents, i to sve, ali kad instaliras neku igru na primer, ona joj svoj folder napravi ipak u starom My Documents.

Po ovom sad sto sam okacio link radi i jedno i drugo - sve sto si imao u My Documents on to probaci u novi folder, i programi i igre to koriste kao da nista nisi menjao, a i svaka nova igra svoj folder smesti u taj novi My Documents.

When the drives are ready, create a folder on D: with your name. Depending on who else is using the computer, you may also want to make folders for other users, as well as one called All Users, and repeat the instructions below for all of them.

Next, open your user folder. In Windows 7, click Start, then click your name in the top of the Start menu's right panel. In Windows 8.1, go to the Search Charm, type %userprofile%, and select the folder whose name reads something like C:\Users\yourname.

Once there, you can move your documents.

Right-click the My Documents or Documents folder. Select Properties.
Click the Location tab.
Click the Move button.
In the resulting dialog box, go to your name folder in drive D:, create a new folder inside it called documents, and select that.
After you click OK, click Yes to move your files.
Then wait. The actual move may take a while.

When the process is over, repeat it with Pictures, Music, Videos, and any other folders that you want to move. Of course, in Step 4, give the folders appropriate names like pictures and music.

Jos jednom, hvala na pomoci. :)

Nazad
Vrh Dno