Ghost Dog
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.11.2007
- Poena
- 301
Pozdrav svima.
Imam problem sa sledećom konfiguracijom:
- Asus P5KC
- Intel C2D E6550
- MSI NX8600 GTS-E (nVidia forceware 185.93 drajveri)
- WD Caviar Blue 500 Gb
- WD Caviar Green 1 Tb
- Cooler Master Centurion i (ali) PDS ATX-450 napajanje
(Konstantno priključen jedan LCD monitor, s vremena na vreme priključim drugi, CRT, PS2 tastatura, USB miš, ATA DVD rom i to je to.)
Gura Win7 i Ubuntu 10.10 i ima sledeći problem - isključuje se.
Malo veće opterećenje (Maya, 3DSmax, Photoshop ili PES 11 - ne bira) i - :wall:.
Evo scr SpeedFan-a i Everesta:
SpeedFan screen
Everest screen
Ovo je snimljeno pre par minuta - računar radi već neko vreme (u W7), praktično je neopterećen (otvoren je Chrome, gtalk, antivirus, itd... i reprodukuje DV sa HDDa).
Pitanja (i konstatacije):
Šta mislite šta je u pitanju? Visoke temperature, malo struje... sve po malo? Šta menjati?
Hvala unapred.
P.s. Dok ovo pišem, CPU se penje na 74C.... 78C, jedno jezgro 81..82, drugo 77..80?
Imam problem sa sledećom konfiguracijom:
- Asus P5KC
- Intel C2D E6550
- MSI NX8600 GTS-E (nVidia forceware 185.93 drajveri)
- WD Caviar Blue 500 Gb
- WD Caviar Green 1 Tb
- Cooler Master Centurion i (ali) PDS ATX-450 napajanje
(Konstantno priključen jedan LCD monitor, s vremena na vreme priključim drugi, CRT, PS2 tastatura, USB miš, ATA DVD rom i to je to.)
Gura Win7 i Ubuntu 10.10 i ima sledeći problem - isključuje se.
Malo veće opterećenje (Maya, 3DSmax, Photoshop ili PES 11 - ne bira) i - :wall:.
Evo scr SpeedFan-a i Everesta:
SpeedFan screen

Everest screen
Ovo je snimljeno pre par minuta - računar radi već neko vreme (u W7), praktično je neopterećen (otvoren je Chrome, gtalk, antivirus, itd... i reprodukuje DV sa HDDa).
Pitanja (i konstatacije):
- Moje mišljenje je da su ove vrednosti ''pomalo'' visoke...? (da napomenem da nisu najviše koje sam zabeležio pri relativnom mirovanju računara).
- Posebno pitanje u vezi temperature - da li je normalno da temperatura napajanja (AUX) bude 125? Ja računam sa tim da je neki od kontrolera pobrljavio, je mi ovo zvuči pomalo nadrealno.. :eyebrows:
- Računar se isključio čak i kada sam pokrenuo jedan rar password recovery (program nezahtevan sam po sebi ali koristi snagu procerosa - tu sam prvi put pomislio da moj E65 neće još dugo).
- Što se tiče brzine kulera - u BIOSu sam stavio podešavanje na Overload computing režim (BIOS je AMI, od februara 2007.)
- Pasta na CPU nije nanošena već neko vreme. Da li postoji mogućnost da je ovo jedini problem? Koju pastu da nanesem?
- Da nisam kratak sa strujom? Isključivanje se dešavalo i pre, ali češće od kad sam dodao WD CG 1 Tb. Znam da je napajanje krš ali ne bih da se izuvam za nešto dobro (i skupo) pre nego što utvrdim u čemu je problem.
- I za kraj, da napomenem da redovno čistim kuler procesora, ventilator na grafičkoj i ventilator kućišta, u kućištu nema prašine (sem u napajanju, verovatno, jer ga ne otvaram), kućište je otvoreno.
Šta mislite šta je u pitanju? Visoke temperature, malo struje... sve po malo? Šta menjati?
Hvala unapred.
P.s. Dok ovo pišem, CPU se penje na 74C.... 78C, jedno jezgro 81..82, drugo 77..80?