Šta je novo?

Modulacija

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Poslednjih mesec dana imam ovaj problem a zadnja 3-4 dana problem je konstantan. Do sada se uglavnom vrati na staro i sve bude ok ali se evo vise ne vraca sto govori u prilog tome da je na cvoristu definitivno ogroman sum (sto su mi i potvrdili u call centru) ili preopterecenje mreze, sto je gora solucija.

Dakle, automatski se na cvoristu promeni upstream frekvencija modema i modulacija sa 16QAM i QPSK sto automatski dovodi do povecanog pinga i apsolutno nemogucnosti igranja online. U pitanju je SBB. Na forumu me ne konstatuju, u call centru lazu tako da sam odlucio sutra da odem licno i da napravim scenu (tipa, bacicu vam bombu bre!).

Mene interesuje, ako neko zna, da li do ove promene dolazi zbog stvari koje sam naveo kao i sta je potrebno da se uradi da bi se veza ustalila na 16QAM modulaciji sa kojom sve radi bukvalno savrseno - ping do SBB-a je ~10 a na svim ostalim serverima je savrsen, u proseku 60. Da li je potrebno otkloniti sum, da li je to uopste lako uciniti ili je potrebna totalna reorganizacija i rekonstrukcija citavog cvorista, kao sto neki kazu (sto bi znacilo da mogu da se pozdravim sa igranjem do daljnjeg).

Stice se utisak da ljudi iz SBB-a uopste ne shvataju ozbiljno problem pinga i modulacije, iako mi je u call centru potvrdjeno da je u pitanju veliki sum! Iz iskustva drugih ljudi sa istim problemom rekao bih da je problem neresiv, odnosno oni koji imaju problem sa pingom zbog promene modulacije, imaju ga mesecima i nista se ne menja.

Dakle, automatski se na cvoristu promeni upstream frekvencija modema i modulacija sa 16QAM i QPSK sto automatski dovodi do povecanog pinga i apsolutno nemogucnosti igranja online. U pitanju je SBB. Na forumu me ne konstatuju, u call centru lazu tako da sam odlucio sutra da odem licno i da napravim scenu (tipa, bacicu vam bombu bre!).
...
Stice se utisak da ljudi iz SBB-a uopste ne shvataju ozbiljno problem pinga i modulacije, iako mi je u call centru potvrdjeno da je u pitanju veliki sum! Iz iskustva drugih ljudi sa istim problemom rekao bih da je problem neresiv, odnosno oni koji imaju problem sa pingom zbog promene modulacije, imaju ga mesecima i nista se ne menja.

Au bre Ogi... pa promeni više provajdera ! :d

Jeste, "idealan" kabl je bolji nego ADSL, ali ne i SBBov kabl.

Podnesi zahtev za ADSL i uživaj. Čak će i BF2 da ti radi bolje (eno kačili ti ping sa ADSLa, nije tako strašan, jel' da ?). Ili se nerviraj dok ti ne nameste parametre kao što si ih imao "onomad" dok vas je bilo dvoje na čvorištu, što može da bude sutra a možda i malo sutra. :-devil-:

Džaba ti sva ta halabuka koju dižeš po forumima.

Vrh Dno