Šta je novo?

Modovanje PS2, savjeti ... uputstvo

monteboy

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
410
Za malog bratica sam kao novogodisnji poklon kupio PS2 slim varijantu.
Sobzirom da ovdje u svabiji uzimaju 80 Evra za modovanje odlucio sam se sam da odradim.

Kao modchip sam izabrao Xeno

xenokm8.gif

dosta je jeftin a karakteristike su OK :

Kod:
* DVD Region Free
* 512KB Flash Memory on Board
* kompatibilan za PS2 PAL/USA/JAP V1 - V16 7500X
* bez jumpera automatska detekcija PS2 verzije
* 3,3V napajanje 
* green-fix (RGB Fix)
* Import Games Fix (sve importirane PSX igrice rade u Full Screen & Full Color modusu)
* Sleep Mode (gasi se nakon bootovanja)
* 100% No Swap 
* kompatibilan sa DVD-9 
* podrska za Multi-Disk igrice 
* podrska za DVD-RL igrice
* podrska za Anti-Mod PSX igrice (samo v9 - v16)
* podrska za HD-Connect & HD-Combo
* Dev1 i Dev2 Modusi integrisani 
* Magic Gate disable function: podrzava Datel Memorycards & Neo Memorycards, kojima je inache potreban Boot-CD. Taj Boot-CD vise nije potreban.
* CD Lens Safe: cuva laser , jer ne salje nepotrebne signale prema CD/DVD contzrolleru.

E sad interesuje me da li neko ima iskustva sa rasklapanjem slim varijante , nasao sam uputstvo za rastavljanje stare varzije :

Mozda nekome posluzi , uputstvo za integraciju Xeno chipa za verzije V14-V16

Pozeljni su komentari i iskustva ..... :)

Ne znam koliko si platio taj Xeno, ali trebao si da uzmesh DMS4 ezy i da ga ubodesh i vozish. Nisam pratio skoro shto se tiche modovanja, pa nisam nigde ni video sheme kako se to radi na slim modelu, jer svi obichno kupe solderless reshenje koje postoji vishe od godinu dana.

Inache, to je vrlo mukotrpan posao, zato toliko i koshta, ima preko 20 zica da se zalemi na sitnu shtampu i to svaka na svoju stranu.

Ne znam koliko si platio taj Xeno, ali trebao si da uzmesh DMS4 ezy i da ga ubodesh i vozish. Nisam pratio skoro shto se tiche modovanja, pa nisam nigde ni video sheme kako se to radi na slim modelu, jer svi obichno kupe solderless reshenje koje postoji vishe od godinu dana.

Inache, to je vrlo mukotrpan posao, zato toliko i koshta, ima preko 20 zica da se zalemi na sitnu shtampu i to svaka na svoju stranu.

Xeno PS chip me kostao 15 Evra , letovanje je najmanji problem za mene.

Pa onda trazi po netu shemu gde se lemi, ja nisam video to nigde.

Pa onda trazi po netu shemu gde se lemi, ja nisam video to nigde.

pa nemo me bre zezas pogledaj moj prvi post , semu sam ja postavio vec.
kod Xeno chipa su svi prikljutci oznaceni sa posebnim slovom onda samo pratis slicice na kojim tackama na ploci trebas da lemis.
To bar nije umjetnost.

Sto mene interesuje je rastavlajnje slim verzije !

Poslednja izmena:
Ma to je bre lako, samo pratish shrafove :) Ja sam debelog otvarao sto puta, bez ikakvog uputstva. To nije umetnost, dok lemljenje jeste, jer jedna greshka = PS2 u kantu :D

a da umesto muke oko pronalazenja srafova i lemljnja koje moze da bude i rizicno za tih 80 eura umesto cipa kupis cetri igre detetu. gt4, pes6, taken5ili 6 koji je vec po redu i neku kosarku ili sta vec dete voli igrace se sa tim dok ne zavrsi srednju skolu. Pitaj drivera on i sad igra gt4:)

Vrh Dno