Šta je novo?

Modovanje hladjenja napojne sekcije na 9600GT

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OS Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
imam Club3d 9600GT i jedan problem,
hteo bih da stavim zalman vf700cu na nju ali ne znam kako da resim
hladjenje napojne sekcije,
fabricki qler jednim svojim delom naleze i na napojnu, zaukruzio sam na fotki,
najbolje bi mi bilo da najdem one hladnjake kao sto se dobijaju uz zalmana, koji idu na memoriju, ali nema ih nigde, ili ja to ne znam,

nasao sam jedan hladnjak sa pasivne 9200 pa sam planirao da ga isecem i ukrojim,
ali ono sto me najvise muci cime pricvrstiti, zalepiti hladnjak da li ima da se nadje negde onaj lepak kako sto ga ima na zalman hladnjacima?

Prilozi

• 9600gt_E.JPG
    9600gt_E.JPG
    38.5 KB · Pregleda: 199
Ovako postoji gotov proizvod : Arctic Silver Thermal Adhesive (~15-ak evra)
adhesivec.jpg

Ili mozes to podjednako dobro da izvedes tako sto ces na svakom malom hladnjaku u sredini aplikovati picogram termalne paste (ne preporucujem AS5,bolje Noctua,AC ili OCZ Freeze) i po coskovima oprezno kapnuti malu kap super lepka.Najbolje da ti hladjenje ne bude iz jednog dela zbog vise razloga : Preciznije i lakse montiranje,bolje odvodjenje toplote,itd.

mislim da ce da pase,
rekao bih po obliku,
samo ne znam da li su iste rupe na obe kartice.

Poslednja izmena:
mogao bi neko ko ima obe da proveri :D

Ovako postoji gotov proizvod : Arctic Silver Thermal Adhesive (~15-ak evra)
adhesivec.jpg

Ili mozes to podjednako dobro da izvedes tako sto ces na svakom malom hladnjaku u sredini aplikovati picogram termalne paste (ne preporucujem AS5,bolje Noctua,AC ili OCZ Freeze) i po coskovima oprezno kapnuti malu kap super lepka.Najbolje da ti hladjenje ne bude iz jednog dela zbog vise razloga : Preciznije i lakse montiranje,bolje odvodjenje toplote,itd.

ti si naravno svestan da sa malo muljanja te paste po okolim komponentama mozes da spalis hardwer koji zelis da hladis jel tako ? Cenim ja to sto ti mozes da nabavis sve i svasta po bruka cenama ali trebalo bi i da navedes da to i nije bas za svakoga, lako mogu da te zamrze ljudi zbog nedostatka upozorenja...

Ah, pa ovo i nije za "neobučene"... :d

jooj kolko mi se puta desilo da SLUCAJNO nesto umazem pastom dok montiram cpu/kuler, kako god znas ono, namazes tanko fino, prckas nesto oko kablova, zakacis malo rukavom po cpu i pitas se posle odakle paste po grafickoj karti :d (onda provalim da mi rukav umazan). Ovako nesto, ili nesto sasvim peto (ostanu prljavi prsti i posle brisanja maramicom) ili ko zna sta sve moze da se desi...Po meni, zasto rizikovati sa AS5 kad ni kermacike paste nisu uopste lose, iskreno, ne znam da li ima uopste razlike vredne pomena.

Uh, gde bre rukav da umažeš pastom :D Pa nije to čorba ili pasulj pa da slučajno umočiš dok pokušavaš da dohvatiš hleb :d

pa sve zavisi na cemu si dok mazes cpu :d

pa na kolenima !!! :D

aman, desi se ljudi, desi se...krenes da dovatish 'ciger koji je "tamo negde" pa se ispruzis i eto paste na laktu :d

ovaj tvoj hajper sam morao naglavacke da montiram @#%!@% i jos sam ga isprva na pogresnu stranu okrenuo pa sve ponovo :d A juce sam kreno da mu menjam kuler pa sam ga ponovo skidao celog ! :D Samo da bi na kraju izvalio da glupi coolink ima manje rupe nego sto bi trebalo pa sam se zaglavio sa srafovima i onda sve vracao nazad kako je bilo...Kazi koji sport a ? Ako nista drugo sad sam stavio coolinkov potenciometar i vezao ovaj CM-ov default kuler na njega :banana:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno