Šta je novo?

Modovanje airbrush-om

Iskreno, video sam i mnogooo bolje.

Previse sareno, bljak.

Meni se vise svidja ovo modovanje svajs aparatom

Prilozi

• armatura.jpg
    armatura.jpg
    64.2 KB · Pregleda: 238
Bez sve sale ovo je sjajno, samo da je malo bolji var, da kazem u da bude u kontinuitetu, ali verovatno covek radi to prvi put, i vrlo je tesko variti tanji i deblji materijal. Za sada sve pohvale za ideju, sa vezbanjem ce biti bolje

Da ne bude zabune, nije moje kuciste, ne secam se dobro, ali mislim da je lik skandinavac. Postavio sam sliku jer mislim da je stvarno originalna ideja pa rekoh mozda nekog inspirise da napravi nesto slicno. Stvarno je u nasem stilu. Mislim da je kuciste nekad bilo NZXT Guardian.

@ ser gile
Al pazi ako bi bio bolji var nebi bio smek odgovarajuci,cak i da kazemo da "los" var dodaje neki stil mada definitivno je jako tesko variti elektrodom armaturu za lim pogotovo ako je tanji lim sto na kucistima jeste.Al kao ideja za razradu............mmm

Kako neko rece pravo balkansko kuciste :D Super je ideja a sto se varova tice i oni su extra, ne bi ni valjalo da su fabricki precizni... A i ne moze lepo da se vari debeo sa tankim materijalom jer se tanji krivi zbog toplote a cesto i progori..... Svaka cast ko god da je tvorac!

Slazem se da je problem variti tanji materijal za deblji, pogotovo aparatom sa elektroadama, ali aparatom za autogeno zavarivanje, mozes bukvalno da varis sta hoces. Za obojene materijale postoje posebne elektrode (zica) a materijal oko vara ostaje hladan jel ga hladi gas.
Ipak ostajem pri svom misljenju da var treba da bude sto homogeniji. Mislim da cu nesto tako pokustai da ostvarim u skorije vreme :)

@Ser Gile :Za obojene materijale postoje posebne elektrode (zica) a materijal oko vara ostaje hladan jel ga hladi gas."

Samo nemoj molim te kada varis autogeno da se prevaris pa da pipnes to hladno mesto zavara da ne zadobijes zesce opekotine.Kaod autogenog zavarivanja gasovi su ti koji stvaraju temperaturu potrebnu za zavarivanje inace ostatak koji si naveo je sasvim ok.Takodje ni zavarivanje pod CO2 gasom nije hladno jer opet gas nije tu da hladi var nego da stvori izolaciju od kiseonika iz okolnog vazduha.

Inace kao sto wilenjak rece nije bas stvar da varovi izgledaju fabricki precizno i uredno.Ja bih to zavario extra ali mi se vise svidja ovako posto nema potrebe za homogenoscu buduci da ne trpi neznam kakva opterecenja.

BTW ovo je samo moje licno misljenje ,samo sam zeleo da sprecim da se neko ne opece na haldan zavar :)

Poslednja izmena:
Naravno da se var ne pipa, bar dok se ne ohladi:d, ali hocu da kazem da je mnogo lepse kad su homogeni varovi, samo to.

Vrh Dno