Šta je novo?

Modovani biosi za FX5900xt

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=85394/

naleteo sam na ovaj thread... i nasao bios za MSI5900xt ali pomalo jos oklevam da ga probam... ima li neko hrabriji? (sa pci karticom u rezervi i NE nf2 plocom?)
Nemam zivaca da citam 45 strana threadova, a nisam registrovan pa ne mogu da pretrazim forum da vidim iskustva... ako nema nikog hrabrijeg probacu ovih dana... jako zelim da mi kartica radi po defaultu na 400/800 (jos vise bi mi se dopalo 450/800, ali prezivecu i ovako, samo da mi se memorija ne vraca na 700, to me jako nervira...)

ta karta opusteno radi na 450 za gpu,a memorija opusteno ide do 770-780,novi bios ima svrhu za domete tipa 500-850.
mene zanima da li bios od fx5900 moze nesto da popravi(povecanje napona i za gpu i za mem.),ne bih bas da experimentisem sa biosom od ultre,jer je on za 2.2ns memoriju(ne bih izdrzao toliki udar na budzet)

Ma moja ide 460/820, ali se desi da se memorija vrati na 700 i to me jako nervira... zato hocu da je fiksiram na 800 (memorija je 2,5 ns i odlicno radi na 800).. isprobao bih ja ovo sam ,ali nemam iskustva sa flasovanjem graficke, pa ako ima nekog ko se vec igrao moze i ovo da isproba... i javi rezultat.. Uglavnom na ovom linku ima par komada za msi, jedan su za 400/800, a drugi za 800+ pri cemu se smanjuju latencije memorije... ustvari su svi za creative koji je izgleda skoro ista kartica, samo ja konta
Ono za 5900nu je i moja ideja bila, ali sam procitao da to ne mere, bas na tom threadu... znaci li 5950 ultra ili ovi biosi... i za jedno i za drugo sam video pozitivnih iskustava... a i par onih ne bas toliko pozitivnih... ima neki bios od 5950, modovan da daje 800 na memoriji, bas da ne bi sprzio onu memoriju od 2.8

flesovao sam bios,poslao mi onaj lik "jimmor" sa guru3d foruma ,sada ide na 490/870...dobih 500 3dmarkova...izgubih garanciju....i to je to....ma,cvile jaja...sledi update za paradigmu

Ajd samo da proverim... jel moze da se koristi onaj wfflash? ili treba nvflash? da li ti radi agp 8x, tvout, tvin?

radi agp 8X,tv-out nisam niti cu ikada koristiti.....koristio sam nvflash ali 4.41,kazu da nikako ne treba koristiti 4.46,bekap starog biosa ubacio novi i to je to....radi....default setovanja su 480/800

Bravo majstore stvarno si Floyd-najbrzi 😀 Probao sam ono sto si mi poslao i-radi.Moj MSI ide stabilno do 480/870 i postize 6245 3DMarkova 03.E sad primetio sam da kod mene nema uticaja na jezgro-isto mi radi kao pre.Sto se memorije tice tu je stvar drasticna, radi dosta bolje.Ide sa 790 na 870 stabilno.Zanimljivo je i to sto memorija ide po Dif. na 800Mh, sto je i normalno jer je 2.5ns.Grejanje je povecano (slazem se sa tobom da mod povecava napon memoriji) ali nije ozbiljno do 850Mh.Tako da sam vratio na 480/850 i postize 6205 3D Markova 03.Naravno na MSI-u memorija nema hladnjake.Verujem da ima mesta za jos dorada ali to zahteva dodatno ozbiljnije hladjenje i za procesor (na MSI-u XT je jako lose, nekako je suvise lagan i tanak onaj hladnjak na njemu) i bilo kakav hladnjak za memoriju.Kacim NVFlash 4.11 i bios za MSI koji mi je Flojd poslao pa ko voli neka proba.
Link kako se to radi je:http://forums.guru3d.com/showthread.php?s=&threadid=75483
Pa srecno svima.

Prilozi

da prijavim da se karta ukupno vise greje i potrebno je bolje hladjenje i po meni su obavezni hladnjaci za memoriju za domete od 880mhz+(nekima ide do 950mhz).
Boljitak je 400!!! 3d markova sa "quality" setovanjima(470/780=5654->490/870=6033),sad je drzim na 480/860 i videcu da li cu dodavati hladnjake na memoriju...sad si ti Srecko na redu da dodas hladnjake na mem. i prijavis domet pa da vidim da li mi se isplati da radim isto....hihihi

Koliko ja vidim hladnjaci ne staju |[ kuler na cipu je okrugao i dopola prekriva par cipova... znaci treba prvo smisliti bolje hladjenje za sam procesor... a jedino sto meni pada na pamet je zalman... e sad posto ova graficka kosta oko 180eu + zalman (40-tak eu) + hladnjaci na memoriji (5eu), to mu dodje 225eu... tu vec negde moze radeon 9800pro da se kupi?

U pravu si mislim da se ne isplati nista dodatno raditi na temu hladjenja zbog garancije.Modovanje je sasvim ok i dovoljno, pogotovu sto se ne dobija previse daljim dizanjem takta memorije.Nazalost jos jednom se potvrdilo da jezgro na ovoj kartici ima plafon 480-500Mh (verujem da su to losiji primerci od ultre) a ono bi sigurno, da moze vise, imalo vise uticaja od ubrzavanja memorije.TV izlaz mi sasvim korektno radi.Tako da preporucujem modovanje MSI ali ne ocekujte cudo. :bottle:

Vise na GPU bi sigurno moralo bolje hladjenje... ultra kartice imaju hladnjak i sa donje strane i onu termalnu sondu koja prikazuje temperature itd, ova nema...
Posto me je jimmor otkacio za moju zelju za biosom, i posto sam skontao da je bios na mojoj grafickoj noviji od onog koji su tamo dali (moj je iz januara ove godine), uzeo ja sam da modujem |)
gledao hex, poredio itd... nasao sam i sta je menjao da dobije vecu voltazu (sto ne zelim u svom biosu, jer ne bih da se kartica greje preterano) i sta za manje latencije, ovo takodje nisam zeleo da diram jer su kod mene u biosu drugacije pocetne vrednosti od onog njihovog 5900xt biosa (moguce da je zato sto ja imam 2.5ns memorije, a stare kartice 2.8?!)... throtling radi tako sto nadje vrednost 37500 (u hexu 7c 92) i zameni za 48000, isto uradi sa 39000 (58 98) u 48000, za gpu u 3d modu...
e za memoriju se isto uradi, pri cemu memorija na pocetku stoji na 35000 (b8 88), i treba na 24 mesta da se zameni sa 40000 (40 9c)... pre toga sam takodje nasao b8 88 sto ni jimmor nije dirao, pa nisam ni ja... na kraju treba namestiti poslednji bajt da cheksum bude 00 (najprostije selekt sve osim poslednjeg bajta, nadje se 8bitni cheksum i oduzme od 00 i to nam je zadnji bajt)
Flashovanje je bila posebno zanimljiva operacija jer nemam flopy, ni ms dos, ni win98, a hard mi je ceo ntfs... na kraju sam pravio fat particiju od 10mb, pa sam pravio boot cd iz nera (dobija se caldera drdos sa readonly drajverom za ntfs, ali NE radi nvflash) i na kraju sam flasovao iz wfflasha...
Uspesno izvrsen zadatak sam verifikovao iz drajvera po dizanju wina (skakao sam od srece...), medjutim 3dmark nije prosao |[[[ nego se masina ubila ko zec... naravno vratio sam stari bios i sad cutim i uzivam |>>
Kartica mi inace dobro radi na 480/800 (kad oc iz drajvera) iz cega sam zakljucio da verovatno dodje u nekom momentu do throtlovanja, a ovim biosom sam to sprecio i puf ubila se.. mora veca voltaza izgleda |[ a nisam siguran koliko mi se to radi |> pogotovo ako ne smislim neki hladnjak sem zalmana... inace oko 5800 markova na 480/800 (bez modovanja)...

@Danijel, kako bre samo 800mhz za 2.5ns memoriju?
takodje na karti imam 2.5ns(POV karta) ali kod mene imam malih bugova u prikazu tek na 920mhz.
tako da mislim da bi trebao da dizes klok dalje i vidis koji je max. za ram...

probao sam 10-ak biosa od fx5900ultra karti i jednostavno nece da rade na XT-u,mislim oce da rade 😀 ali ne postoji sansa da drajver prepozna kartu.
svi biosi od 5950U karti rade,drajver ih uredno prepozna ali ja nikako nisam uspeo da pri tako "ostroj" :d slici spustim klok i zadrzim 5950 bios.
takodje ni bios od 5950SE karti nije hteo da radi, problemi su se pojavili vec posle reseta nakon flesha.

najbolje mi se pokazao InsideTNC FX5900XT Tuning bios koji i koristim, def. klok je 425/850.

na T'Bred "B" na 2300mhz, 210mhz magistralom i mojom fx5900 na 450/900 dobijam 5853 markova u 3dm03...

kod mene pokazuje greske tek kad stavim memoriju na 900mhz,i dalje se dvoumim da li da dodajem hladnjake na memoriju...dodao bih hladnjak na memoriju i zamenio postojeci na gpu(posto ovaj nije nesto posebno,a predlozi su dobrodosli sa ovim u vezi) kad bih znao da mogu da izvucem 520/950,ne gubi mi se garancija ako je boljitak sitan(sada radi na pomenutih 480/860).
hobite,cini mi se da sam video na guru3d forumu neke biose za taj tvoj POV....a mozes uvek da zamolis onog lika da ti moduje postojeci,po zelji dodaje V,obara timinge,menja default klok(onda mozes komotno da udjes u win sa biosom od ultre(podesi ti da je po defaultu npr. 480/800-kao ovaj sto je meni poslao koji je okacen ovde)
http://home.arcor.de/redinferno/5900XT-BIOS/MOD-BIOS/Point of View Geforce FX5900XT/P5x5093VT.zip
http://home.arcor.de/redinferno/5900XT-BIOS/MOD-BIOS/Point of View Geforce FX5900XT/p5x.zip
evo ti 2 primerka modovanih biosa,bas za POV karte,ovaj drugi ti je ko porucen,tj. "Core increased to 450Mhz
Memory increased to 850Mhz(425x2)
RELAXING LATENCY,VOLT MOD,THROTTLING SET [appropriate to stock core 3D speed]"
ovo je iz readme fajla u toj arhivi,good luck

Rekao sam da je moj bios drugaciji od onog koji su oni modovali na guru3d, tj da u biosu imam vec drugacije vrednosti za te latencije i cini mi se da su ostrije (neke cudne hex brojke su u pitanju, nikako nisam uspeo da rastumacim sta koja vrednost znaci...)
Tako da nisam probao bios sa blazim setovanjima i jacom voltazom, jer ne bih da sprzim karticu, nego sam cackao moj, ali nije bilo stabilno...
Sa defaultnim biosom sam terao do 820mhz, ali je onda pocela da brlja, tako da joj i tu fali voltaze...

E nasao sam hladnjak koji mi se svidja... thermaltake giant III... samo jos da sam se setio par dana ranije |[ a nasao sam i bga hladnjake na ebay za 1$/komad... taman |>

Evo meni 19-og stize iz amerike od tetke Giant3 pa cu da vidim sta radi to cudo.poz

Nazad
Vrh Dno