Šta je novo?

Modovani bios za Asusa.

• Začetnik teme Začetnik teme NiTro
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NiTro

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2004
Poena
319
U pitanju je A7n8x-x. Sta ce mi modovani bios doneti ako stavim i koji mi preporucujete. Voltaza je 1.65 tajminzi memorije 2.3.3.11. Ostalo se vidi: :cigar:

Prilozi

• Barton.webp
    Barton.webp
    45.8 KB · Pregleda: 109
Über bios ti dodaje neke nove stvari u biosu medju kojima su: voltaza chipset-a do 1.9V, voltaza memorije do 2.9V, razna podesavanja za IDE, ... (ne mogu da se setim svega)

Sa tim procesorom bi trebalo da mozes na 200x11 sa malo vecim naponom.

Znam da moze 200*11 ali kada nabavim bolji kuler od mog BOX-a.

Daj regulisi malo taj potpis... neprijatno je za oci.

Evo o`ma.

A ja se taman obradovao da je jos neko odgovorio kad ono menjaj signature! :d
Sta kae`es sad? A? A? A?

Daj, mojne ove gluposti...

Ostavi slobodno konfiguraciju, nemam ja nista protiv toga... samo, smanji font, nemoj onako boldovano - i nemoj onu drecavo crvenu boju. Izaberi neku "mirniju".

Evo ga sad je bash lep samo je problem sto je puno toga :S:.
:d

Dali ima modovani bios za p4p800e deluxe i gde da se nadje

NiTro je napisao(la):
Evo ga sad je bash lep samo je problem sto je puno toga :S:.
:d
Sad valja 😉

Nitro , imam istu plocu kao tvoju i Sampron 2200+ ne mogu da mu menjam mnozilac (dakle na 9 je zakljucan) a hteo bih da dignem magistralu na preko 200MhZ , skinuo sam najnoviji bios sa Asusovog sajta ali nista nisam uradio , jel imas mozda neki predlog ???
Hvala

Poslednja izmena:
DeuS.Mikelle je napisao(la):
Nitro , imam istu plocu kao tvoju i Sampron 2200+ ne mogu da mu menjam mnozilac (dakle na 9 je zakljucan) a hteo bih da dignem magistralu na preko 200MhZ , skinuo sam najnoviji bios sa Asusovog sajta ali nista nisam uradio , jel imas mozda neki predlog ???
Hvala

Evo ja cu ti ti dati par predloga.Kao prvo uflesuj bios koji si skinuo,koristeci flasher program koji dobijas uz plocu,aktivira se inace na kombinaciju tastera ALT+F2 prilikom bios post-a.Posle uspesno obavljenog flashovanja,polako dizi fsb u malim koracima i pritom stalno proveravaj stabilnost sistema,i stani kada sistem pokaze prve znake nestabilnosti.Kada ce to biti niko ne moze da ti kaze,vec ti sam mozes doci do toga eksperimentisanjem.

Optimus Prime je napisao(la):
Evo ja cu ti ti dati par predloga.Kao prvo uflesuj bios koji si skinuo,koristeci flasher program koji dobijas uz plocu,aktivira se inace na kombinaciju tastera ALT+F2 prilikom bios post-a.Posle uspesno obavljenog flashovanja,polako dizi fsb u malim koracima i pritom stalno proveravaj stabilnost sistema,i stani kada sistem pokaze prve znake nestabilnosti.Kada ce to biti niko ne moze da ti kaze,vec ti sam mozes doci do toga eksperimentisanjem.

Hvala , nisam predhodno lepo napisao o cemu se radi ...
Ja sam skinuo i flesovao bios na ploci ali i dalje ne moze magistrala da se dize preko 200 MHz, Sampronu je 166Mhz magistrala Default , ali s'obzirom da imam onaj Dual Storm cooler, on sa magistralom od 200MHz tj. kada radi na 1800 MHz ,njegova temperatura ne prelazi 38 C kad se maksimalno zagreje , pa sam zato mislio da ga dignem na preko 2 GHz , jer sam upravo zbog toga kupio ovaj cooler . A inace imam Gail DDR400 sa kulerom na sebi , pa mislim da ne bi bio problem da dignem magistralu npr na 215 - 220 , sto bi me apsolutno zadovoljilo .
Poz

Nazad
Vrh Dno