Šta je novo?

Modifikacija Win 7 - čime, tj. šta kao zamenu za nLite?

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Prokleto je došlo vreme da se i ja mrdnem sa XPa na Win 7.

Gledah malo alate za modifikaciju i integraciju Win 7 i strašno mi je to konfuzno. Za xp je tu bio nlite i bilo je jednostavnih paketa sa zakrpama.

Može li mala pomoć oko toga šta da koristimz a modifikovanje sedmice i gde da nađem pakete za integraciju post SP zakrpa i sl?

Može i link ka nekoj već modifikovanoj verziji (imam univerzitetski ključ, tamo da no frks što se piraterije tiče ;-) ).

RT7Lite, nazalost izgleda da je napusten projekat iako je obecavao.
Windows 7 Toolkit, sasvim ok, ima alatku koja skida post SP zakrpe.
http://www.wincert.net/forum/index.php?/forum/179-windows-7-toolkit/

Inace sam proces je mnoooogo komplikovaniji i sporiji od slicnog za XP (uz nLite), uz veliku mogucnost da nesto krene naopako tj da dobijena instalacija ne valja.

Ja sam izgubio nekoliko dana, koristio sam RT7Lite pa Windows 7 Toolkit.

Gledam ovaj alat... i totaln konfuzija :). Odvede me lepo na folder sa updateovima za skidanje... ali nisam siguran da li sve da ih skinem i da nema nekih starih pa da se tu nešto pokvari...

takođe nigde ne vidim alate za tweakovanje podešavanja i instalacije...

Gledam ovaj alat... i totaln konfuzija :). Odvede me lepo na folder sa updateovima za skidanje... ali nisam siguran da li sve da ih skinem i da nema nekih starih pa da se tu nešto pokvari...

takođe nigde ne vidim alate za tweakovanje podešavanja i instalacije...
Skida sve post SP1 update, koje integrises u SP1 instalaciju, nece da zezne nista.
Tweakovanje krece posto pokrenes All in one tool ako se dobro secam. ;)

Skida sve post SP1 update, koje integrises u SP1 instalaciju, nece da zezne nista.
Tweakovanje krece posto pokrenes All in one tool ako se dobro secam. ;)

Ali čekaj odakle da skinem te updatove? On mi izbaci 360 updatea... pa nemoguće da ih ima toliko post sp1

Program ih skida za tebe. :) Odaberi verziju koja ti treba, x86/x64, ima tu i apdejta za Office 2010, .NET.

Cek,zar nema vlite od istog autora nlite-a?
Davno sam se sigrao sa tim,ali secam se da sam odradjivao modifikacije Win/ instalacionog preko njega....

vLite je za Vistu, mogao se koristiti za Win7 ali vrlo ograniceno.

Garson, imam pitanje jer sam u nedoumici. Pošto mi je stigao Windows 7 x64 Professional SP1 incuded, naravno original koga sam platio 135 evra, da li se sa originalnim Windowsom sme uopšte ovo raditi, tj osakatiti ga i prepodesiti baš kako meni odgovara ?

Da li će onda Microsoft da mi zakuca na vrata ovde u Nemačkoj jer sam ovo koristio ili oni to ne mogu da vide preko neta ?

P.S. Da li mogu sa Windows XP SP3 da uradim modifikaciju imagea OGIGINALNOG Windowsa 7 koga sam pomenuo gore, da neće biti problem što je 64 bitni ?

Poslednja izmena:
Smes da radis sta god zelis. Mozes iz 32bit xpa, ja to upravo radim.

Dakle bitno je da samo serijski broj bude originalan a to da li se radi modifikacija ili ne Microsoft ne interesuje, ako sam te dobro shvatio ?

Dakle bitno je da samo serijski broj bude originalan a to da li se radi modifikacija ili ne Microsoft ne interesuje, ako sam te dobro shvatio ?

Ti možeš i sa Pirata da radiš modifikacije bitno je da onaj system koji modifikuješ ima legalan serijski broj, mada ni to danas nije više bitno :D (imao msdn, ali volume licensing je malo zakukuljen i niko ti to ne kaže a da se zezam sa M$ podrškom nemam baš toliko živaca)

@Kosta10
Da li si citao temu od pocetka? Procitaj post #2.

Evo upravo cackam rt 7 lite..izracunah da samo pri brisanju jezika ustedim 1.897gb jel moze neko da da savet sta jos mogu da izbrisem da ustedim jos mb a da nije preterano potrebno??

Da li neko ima ideju šta se dešava sa sajtom Rockers Team, koji je razvio program RT7 Lite Booster ?

http://www.rtwincustomize.net/ a kada se klinke na Forum neće da radi već se vraća na Home Page...tako je već više od nedelju dana.

Vrh Dno