Šta je novo?

Moderni monitori i Amiga

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Nakon sto sam sad vec odavno uspesno odradio ideju sa projektorom , emitujuci sliku na zid susedne zgrade (!) , skapirao sam da bi neko ovakvo resenje mozda bilo bolje :

http://www.itsvet.com/proizvod/samsung-t220hd/comp_comp_monitor/1/994

Pise da ima skart prikljucak , ali naravno to samo po sebi nije dovoljan uslov.
Jel ima neko ovo i Amigu pri ruci da isproba ? (i ako uspe, da navede sa kojim modelom Amige, jer nije isto 500.1200)

Nakon sto sam sad vec odavno uspesno odradio ideju sa projektorom , emitujuci sliku na zid susedne zgrade (!) , skapirao sam da bi neko ovakvo resenje mozda bilo bolje :

Jel ti nije problem da bacis link ka ovom "poduhvatu"? Zivo me interesuje :)

zezao sam se malocas ali trebalo je ovako da bude : http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=183116
Naravno, uvek ostaje volja i ideja. Tamno siva zgrada stoji na mestu umesto platna : ]

Malo me nervira cinjenica da taj modulator ne moze da se fiksira, vec uvek onako nezgodno landara. Kod A1200 je ugradjen valjda, sto je mnogo bolje resenje.

Jel ima neko ovo i Amigu pri ruci da isproba ? (i ako uspe, da navede sa kojim modelom Amige, jer nije isto 500.1200)

Ja imam malo stariji model (dve godine) SAMSUNGA sa TV-om, 225MW... PC mi je stalno prikljucen preko DVI konektora a Amiga 4000D preko SUB-D VGA... (preko Amiga 23pin to 15pin adaptera, nemam Zoro VGA kartu). Na scartu sam isprobao sve svoje AMIGE, dakle A1000, A500, A500+, A600, A2000, CDTV, A1200... A1200, takodje radi sa adapterom i na VGA konektoru (kao i A4000)... Preko kompozitnog ulaza na monitoru odlicno radi Amiga CD32... A3000 nemam, pa ne mogu da potvrdim kako radi... Posto su karakteristike SAMSUNGA koji si naveo identicne kao mog, samo je dizajn drugaciji, prepostavljam da i sa njim sve radi OK...
Pozz

Poslednja izmena:

ja imam T240; Falcon radi i preko VGA i preko kompozitnog kabla a probao sam i onaj pijacarski SCART adapter i rade bukvalno svi ulazi/signali koje mu das...

ALI - upravo sada se zezam sa Commodore 1084S jer na tom LCD Samsungu retro stvari jednostavno ne izgledaju "ispravno" :D prava svar je i old school monitor.

e sad:
pokusavam da napravim VGA na SUB 9D kabl (za gore spomenuti 1084S) ali mi nesto ne ide...

slika mi je non stop iskrivljena pod 30 stepeni, proverio sam dva puta HSYNC i VSYNC i sve je propisno zalemljeno, zalemio sam i 10 PIN sa VGA konektora (SYNC GND) na GND na DB9 ali i dalje isto...

nemam ideju sta jos da pokusam.

dakle, slika se vidi ali je iskrivljena. jedino sto nisam zalemio su one 3 mase za RGB - jel moze ovo da pravi ovakav problem ??

ok, posto od onog VGA 2 DB9 kabla nema nista, zakacio sam Falcona na Commodore 1084S preko kompozitnog kabla i slike ja skroz ok.

nego, htedoh da pitam da li postoje i gde mogu da se kupe noviji CRT MultiSync monitori - treba mi jedan monitor koji moze da prikaze i VGA i TV sliku a da je CRT (stvarno ne moze da se poredi slika i ceo trip :) Samsunga T240 i ovog 1084S ;)!)

Ovo je stvarno zanimljivo pitanje monitor za obe rezolucije koje moze amiga 1200(tv i vga) standard,jos da je novo.......Ranije znam da su ovo mogli neki nec monitori,cini mi se da sam video nec 15" model a500 ili a550 tako nekako nesecam se vise.
Inace krajnje zanimljivo pitanje ,a pogotovo odgovor.

Jeste, nec monitori su tada bili vrh. Multisync etiketa je znacila da mogu da teraju sve :) ali se ne secam ni modela a jos manje imam ideju gde da ih trazim :(

btw i sada su vrh

Poslednja izmena:
Amiga + Samsung LCD

Slika004.jpg

Evo kako izgleda slika sa A4000 koja je prikljucena na VGA port SAMSUNGA 225MW... Rezolucija 720x480 :)

Poslednja izmena:
Ja imam malo stariji model (dve godine) SAMSUNGA sa TV-om, 225MW... PC mi je stalno prikljucen preko DVI konektora a Amiga 4000D preko SUB-D VGA... (preko Amiga 23pin to 15pin adaptera, nemam Zoro VGA kartu). Na scartu sam isprobao sve svoje AMIGE, dakle A1000, A500, A500+, A600, A2000, CDTV, A1200... A1200, takodje radi sa adapterom i na VGA konektoru (kao i A4000)... Preko kompozitnog ulaza na monitoru odlicno radi Amiga CD32... A3000 nemam, pa ne mogu da potvrdim kako radi... Posto su karakteristike SAMSUNGA koji si naveo identicne kao mog, samo je dizajn drugaciji, prepostavljam da i sa njim sve radi OK...
Pozz

Cek, moram da sumiram :D

znaci ti si preko silverbox-a kacio A4000 i A1200 na VGA ulaz monitora? To radi samo u nekom productivity modu ili kako?

SCART na monitoru prima RGB signal? (posto videh da i moj LG M228WA ima SCART)...

Cek, moram da sumiram :D

znaci ti si preko silverbox-a kacio A4000 i A1200 na VGA ulaz monitora? To radi samo u nekom productivity modu ili kako?

SCART na monitoru prima RGB signal? (posto videh da i moj LG M228WA ima SCART)...

Radi u DblPAL non interlaced modu koji je inicijalno 640*480 ali ga mozes rasiriti na 720x480...
Sto se RGB-a tice sasvim normalno radi sa svakom AMIGOM preko scarta...

Poslednja izmena:
desava se da na scart stave samo kompozitni, u tom slucaju treba probati sa RGB na vga konektoru, mozda prikaze i 15khz.

Nazad
Vrh Dno