Šta je novo?

Modem

Zombi

Čuven
Učlanjen(a)
13.06.2002
Poena
619
Problem Sa Modem

Imam Ambient Data Ham Voice Fax
I imam problem:
Kada pokusam da se pozovem provajdera modem se cuje, ali toliko tiho da centrala ne moze da ga prepozna, jednostavno iskulira njegovo vrtenje broja... :(
Sta da radim ?

Budi siguran da tisina nema nikakve veze prepoznavanjem centrale :).Meni vise lici da ti uopste nemas dialtone. Iskljuci 'wait for the dialtone' i kucaj ATX3 u stringu (za pocetak).Javi sta si uradio.

P.S.Gledaj da promenis taj modem....lucent nije toliko skup.

Ja bih pre rekao da je u pitanju tone-pulse opcija...probaj da stavish pulsno biranje i iskljuchi dial-tone kao shto nesharm reche...

nesharm je napisao(la):
Budi siguran da tisina nema nikakve veze prepoznavanjem centrale :).Meni vise lici da ti uopste nemas dialtone. Iskljuci 'wait for the dialtone' i kucaj ATX3 u stringu (za pocetak).Javi sta si uradio.

P.S.Gledaj da promenis taj modem....lucent nije toliko skup.
Shta uopshte znachi to famozno ATX3 ??? hrkk

AT je naredba a X3 je string koji odredjuje busy signal,no dialtone i no answer (pored jos nekih stvari koje odredjuje,al to sad nije toliko bitno).
Cini mi se da u svim 56k modemima postoji po defaultu to ukljuceno (nalazi se u romu chipa).

I ja mislim da to sto se modem ne cuje, nema veze sa prepoznavanjem centrale, mozda je samo smanjen volume do kraja.
Idi u Control Panel pa otvori Modems Properties, izaberi tab Diagnostics, oznaci modem a zatim More Info... da vidis da li uopste modem komunicira sa racunarom.

nesharm je napisao(la):
AT je naredba a X3 je string koji odredjuje busy signal,no dialtone i no answer (pored jos nekih stvari koje odredjuje,al to sad nije toliko bitno).
Cini mi se da u svim 56k modemima postoji po defaultu to ukljuceno (nalazi se u romu chipa).

Chini ti se.. uopce nije tachno. Pa zato i morash da iskljuchujesh opciju Wait for Dial tone u windows-u kada instalirash modem.. Nego bash me zanima kakav je taj dial tone.. da li neko ima zvuchni zapis da ga chujem?:)

zilet je napisao(la):
Chini ti se.. uopce nije tachno. Pa zato i morash da iskljuchujesh opciju Wait for Dial tone u windows-u kada instalirash modem.. Nego bash me zanima kakav je taj dial tone.. da li neko ima zvuchni zapis da ga chujem?:)

to ti je jedno dugo ttuuuuuuuu (cuje se ponekad u americkim filmovima) a ne kao kod nas tutu tutu tutu.... nadam se da si skontao:D :D :D

BeastMaster je napisao(la):
to ti je jedno dugo ttuuuuuuuu (cuje se ponekad u americkim filmovima) a ne kao kod nas tutu tutu tutu.... nadam se da si skontao:D :D :D

Pa znam i da je to tuuuuuu... ali bih ga bash chuo..:)

Nazad
Vrh Dno