Šta je novo?

[modem]

zmau

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2006
Poena
304
Za početak, nisam baš siguran da je problem baš za ovaj podforum, imam blagi utisak da je problem softverski.

Al ajmo redom.
Simptomi :
Modem na mom laptopu (AMILO 8380) normalno funkcioniše par godina unazad. Od pre neki dan kad pokušam da pokrenem DUN konekciju dobijam poruku "Error 633 : modem is already in use or is not configured properly".
Kad pristupim modemskim opcijama iz kontrol panela i okinem query modem taster, dobijem sledeću poruku :
The port that the modem is using is currently open by another application. Exit any application that may currently be using the port.
Imam 2 primerka windowsa xp na računaru (SP1 i SP2) i pod oba imam isto ponašanje, zbog toga se i plašim da je sam modem u pitanju.

Pokušaji :
- nisam uspeo da nađem utility koji bi mi lepo ispisao koji to proces drži port (com port 3 je u pitanju)
- reinstalirao sam drajvere za modem i ništa se nije promenilo;
- hteo sam u BIOSu da se zezam sa disejblovanjem kom portova, ali ne vidim takvu opciju kod mene u bios setupu;

Sreća pa ovih dana imam pristup netu kroz jednu lokalnu mrežu, al to neće potrajati.

?

PS : izvinjavam se zbog glupog naziva teme, to sam primetio tek kad sam već poslao poruku a nemam mogućnost da naknadno menjam naslov

Poslednja izmena:
Ti modemi se lako sprze i lako popravljaju. Lako za onoga ko zna.
Svi simptomi i istorija bolesti navode na softverski (drajverski) konflikt, ustvari je modem neispravan.
Sreca u nesreci: postoje dva resenja: ili ubaci pcmcia modem ili spakuj laptop pa u servis.
pozdrav.

externi modem za laptopa

Hm, da, razmatrao sam i tu mogućnost.
Prvo mi se ne sviđa da imam externu komponentu jer često nosam laptop. Zato još oklevam sa tim rešenjem.
Onda, nemam serijski port, što mi čini mi se dosta sužava izbor. A USB modeme nisam viđao ispod 2-3 hiljade.

>ili ubaci pcmcia modem ili spakuj laptop pa u servis.
Ovo bi mi verovatno bila najudobnija rešenja.

nesto slicno sam ja imao na jednom racunaru.... problem nisam resio, ali sam napravio novu konekciju pod drugim imenom (stara je ostala) i radilo je... neko vreme, onda trecu i posle sam promenio racunar... salim se, probaj sa new connection

Čekaj, čekaj, računar nema komunikaciju sa modemom, (kao što rekoh
pristupim modemskim opcijama iz kontrol panela i okinem query modem taster, dobijem sledeću poruku :
The port that the modem is using is currently open by another application. Exit any application that may currently be using the port.
) i ti elegantno napraviš drugu konekciju i to šljaka ????

Nazad
Vrh Dno