Racunar je samo premesten u novi stan, znaci dial-up konekcija i sve ostalo je vec bilo podeseno i radilo je bez problema.
U novom stanu centrala je stara (u Zemunu sam i telefon pocinje sa 6).
Modem uopste nece da okrene broj.
Kada kliknem na Connect prikazuju se poruke:
Dialing .... (broj koji zove)
Opening port...
i onda prekine i pocne ponovo sa Dialing... i tako do besvesti.
Znaci modem uopste ne dodje do toga da okrene neki broj. Na kraju dobijam poruku da je linija zauzeta (Line iz busy) sto je nemoguce.
Problem je verovatno u jako losoj vezi. Inace kada telefoniram veza krci i šušti pa pretpostavljam da modem to tretira kao zauzetu vezu.
Da li postoji nesto sto mogu da uradim/podesim na modemu kako bi bar naterala modem da okrene broj?
Inace, ona 2-3 puta kada je sam uspela da se konektujem veza je sasvim ok, ne puca i brzina je solidna.
Modem: Agere Systems PCI Soft Modem
U novom stanu centrala je stara (u Zemunu sam i telefon pocinje sa 6).
Modem uopste nece da okrene broj.
Kada kliknem na Connect prikazuju se poruke:
Dialing .... (broj koji zove)
Opening port...
i onda prekine i pocne ponovo sa Dialing... i tako do besvesti.
Znaci modem uopste ne dodje do toga da okrene neki broj. Na kraju dobijam poruku da je linija zauzeta (Line iz busy) sto je nemoguce.
Problem je verovatno u jako losoj vezi. Inace kada telefoniram veza krci i šušti pa pretpostavljam da modem to tretira kao zauzetu vezu.
Da li postoji nesto sto mogu da uradim/podesim na modemu kako bi bar naterala modem da okrene broj?
Inace, ona 2-3 puta kada je sam uspela da se konektujem veza je sasvim ok, ne puca i brzina je solidna.
Modem: Agere Systems PCI Soft Modem