Šta je novo?

modem error - BLACKLISTED

Blueboyns

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2002
Poena
604
Kad modem bezuspesno pokusa da se konektuje 12 puta svaki dalji pokusaj se odmah prekida, a u modem logu stoji "error Blacklisted"
Apsolutno nista ne pomaze osim restarta kompjutera
(pokusao sam i sa 'at' komandama preko terminala da ga resetujem, ali nista. Cak ni deinstalacija i reinstalacija modema ne pomaze samo restart celog sistema).
Da li neko zna o cemu se radi???
(modem je inace 33.6 rockwel clone, na Win98SE)

Probaj da promenis podesavanja za zemlju u drajverima za modem. Ako to ne upali, onda verovatno nema pomoci...

Blueboyns je napisao(la):
Da li neko zna o cemu se radi???
Neke telefonske kompanije u svetu (npr. Nemačka) zabranjuju da se isti broj zove mnogo puta zaredom (posle n poziva potrebno je x minuta pauze), pa je modem prilagodjen za to tržište i ima tu zabranu upakovanu. Dakle, modemu treba setovati neku 'normalnu' zemlju (Italija, Meksiko... i sl), ne sećam se napamet AT komande.

hvala svima na pomoci ali ako bi mi neko mogao reci odgovarajucu AT komandu, posto su mi ispale oci trazeci je u manual-u ali nisam nasao ni jednu da pominje nesto slicno???
Dakle ako neko zna koja je AT komanda za promenu default zemlje u podesavanjima za modem?

Blueboyns je napisao(la):
Dakle ako neko zna koja je AT komanda za promenu default zemlje u podesavanjima za modem?
Nisam nikada imao taj modem, ali probaj: AT%TCBDx
(advaced polju ne pišeš AT)

Nazad
Vrh Dno