Šta je novo?

Mobtel u (pred)stecaju

cile

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Eto ode Mobtel u prestecajno stanje. Kazu da bi ga zastitili od propasti. Mada mi se cini da je kraj blizu, jer gde je i predstecaj tu je i stecaj. Ima li neko neke exkluzivne informacije, zna li se sta ce li biti itd. ?

toliko o najboljim, najdostupnijim i najskupljim ...

Stecaj ne znaci obavezno i propast firme. Jednostavno, dolazi stecajni upravnik ciji je zadatak da nadje najboljeg kupca za imovinu firme... Koliko se meni cini, sve je ovo nacin da se zaobidje famozni ugovor Telekoma i najzad dovede ozbiljan strani operater.

cile je napisao(la):
Eto ode Mobtel u prestecajno stanje. Kazu da bi ga zastitili od propasti. Mada mi se cini da je kraj blizu, jer gde je i predstecaj tu je i stecaj. Ima li neko neke exkluzivne informacije, zna li se sta ce li biti itd. ?
Izvini bato, da li stecaj mobtela znaci da ce sada da postave dinamit na sve predajnike mobtela i da ih dignu u vazduh, da ce da nam uzmu nase kartice, da li ce kompjutere tehnicke podrske mobtela da bace kroz prozor. Mobtel ne ide nikud, ostaje tu gde je, predajnici tu gde su, kartice u nasim telefonima, mobtelovi radnici na svojim radnim mestima i gotovo. Rukovodstvo se promenilo zato sto se ogresilo o zakon i to je jedna tako normalna marginalna stvar da mi nije jasno zasto neko i obraca paznju na to(ah, da, svetimo se Karicima).

Jucerasnja vest o mobtelu je dobra vest i ne kapiram zasto panicite. Jednostavno, vise ce poceti da se vodi paznja o korisnicima, vise ce poreza da ide drzavi da zakrpi rupe po putevima i magistralama, jedino sto ce se smanjiti su izdatci za one automobile koje Andrej Kulundzic exkluzivno testira po dedinju...

Re: Re: Mobtel u (pred)stecaju

Bane® je napisao(la):
Izvini bato, da li stecaj mobtela znaci da ce sada da postave dinamit na sve predajnike mobtela i da ih dignu u vazduh, da ce da nam uzmu nase kartice, da li ce kompjutere tehnicke podrske mobtela da bace kroz prozor. Mobtel ne ide nikud, ostaje tu gde je, predajnici tu gde su, kartice u nasim telefonima, mobtelovi radnici na svojim radnim mestima i gotovo. Rukovodstvo se promenilo zato sto se ogresilo o zakon i to je jedna tako normalna marginalna stvar da mi nije jasno zasto neko i obraca paznju na to(ah, da, svetimo se Karicima).

Jucerasnja vest o mobtelu je dobra vest i ne kapiram zasto panicite. Jednostavno, vise ce poceti da se vodi paznja o korisnicima, vise ce poreza da ide drzavi da zakrpi rupe po putevima i magistralama, jedino sto ce se smanjiti su izdatci za one automobile koje Andrej Kulundzic exkluzivno testira po dedinju...

VOLEM kad ljudi (sebe NE izuzimam) pricaju glupostii...

NC... !!!

Bane, daj malo mucni glavom. Kakvo crno vodjenje racuna o korisnicima, mesta za nove operatere i slicno?

U predlogu Zakona o telekomunikacijama stoji da monopol Telekoma ima da traje do 2005. godine. Telekom vec ima mrezu 064, sada je preuzeo i 063 - do sada je imao 49% udela u 063, a posle ovoga cemo videti koliko ce imati. Kolikogod, vise od BK kompanije. Uglavnom, Telekom, tj. drzava Srbija koja je vecinski vlasnik Telekoma, imace APSOLUTNI monopol kako na fiksnu, tako i na mobilnu telefoniju, a sto ce, na zalost i sramotu, biti i ozakonjeno putem Zakona o telekomunikacijama koji samo sto nije usvojen. Usput, stecajni upravnik Mobtela je g. Bane Andjelic, koji je nama iz ove branse poznat kao sef agencije Vlade Srbije za razvoj informatike i Interneta.

Sta posle ovog ocekivati? Da Bane Andjelic useta sa policajcima kod nekog veceg provajdera, ili da krene redom, sve dok od provajdera ne bude jedino katastrofalni PTT i recimo EUnet, kojeg ce drzava da preuzme zbog eto nekog razloga, smislice vec oni nesto?

Da se razumemo, ja o kafanskim svircima iz Peci mislim sve najgore i odavno bih im oduzeo to sto su stekli saradnjom i sluzenjem rezimu haskog uhicenika, ali ovo sto je uradjeno sigurno nije nesto od cega cemo mi korisnici (ja sam na 064) mobilne telefonije imati koristi. Naprotiv.

Previse sam mlad da bi trosio svoj nervni sistem na dalju raspravu, ja sam reko sta mislim, ashley i ostali su rekli svoje, videcemo sta ce biti...

(a tacno je da je telekom trn u oku cele privrede zemlje)

Prekjuce Mobtel objavi da su ostvarili prihod od 20 mlrd. dinara a juce ulete ljui iz aktuelne vlade jer su u gubitku. Posle toga izvrsni direktor kaze da su u pitanju revalorizacioni gubici?!
Mislite o tome:) Sve je to politika i ne dozvolite da se benchmark pretvori u neku forum za kvazi politicka prepucavanja molim Vas!

pozdrav:wave;

Ashley je napisao(la):
U predlogu Zakona o telekomunikacijama stoji da monopol Telekoma ima da traje do 2005. godine. Telekom vec ima mrezu 064, sada je preuzeo i 063 - do sada je imao 49% udela u 063, a posle ovoga cemo videti koliko ce imati. Kolikogod, vise od BK kompanije. Uglavnom, Telekom, tj. drzava Srbija koja je vecinski vlasnik Telekoma, imace APSOLUTNI monopol kako na fiksnu, tako i na mobilnu telefoniju, a sto ce, na zalost i sramotu, biti i ozakonjeno putem Zakona o telekomunikacijama koji samo sto nije usvojen.

Ajmo jos jednom. Ja sam siguran da drzavi nije u interesu da ima monopol na bilo koju telefoniju. Ubedjen sam da ce ako predje u drzavne ruke ceo Mobtel biti prodat stranom operateru, a ne vidim da ce to mnogo ici na stetu ovdasnjim korisnicima. Ljudi iz vlade su vise puta pominjali mogucnost prodaje drzavnog dela Mobtela strancima, ali nisam siguran da je iko ozbiljan zainteresovan za suvlasnistvo sa "renomiranom" firmom BK Trade iz Moskve.

Jos nesto, (su)vlasnik Mobtela nije Telekom nego PTT Srbija; PTT je takodje i vlasnik 49% Mobtela, mada se sve svodi na isto -- po pola svakog preduzeca pripada drzavi.

Broz je napisao(la):
Prekjuce Mobtel objavi da su ostvarili prihod od 20 mlrd. dinara a juce ulete ljui iz aktuelne vlade jer su u gubitku. Posle toga izvrsni direktor kaze da su u pitanju revalorizacioni gubici?!

Jednostavno, dobitak se "kreativnim knjigovodstvom" pretvori u gubitak da ne bi drzavi platili porez :)

jedna od tragedija ovog foruma je sto se cesto deca [nase najvece bogatstvo] trude da ucestvuju u raspravama u kojima nemaju sta da traze i da pritom daju neke svoje kvalifikacije i projektuju svoje neznanje o ozbiljnim temama a sve to cine puni samopouzdanja...

btw 064 mrezi ne bi pomoglo ni miniranje mobtelovih predajnika...zato nemojte previse da se radujete...

Posto je ovo preslo u ocenjivanje tudje inteligencije i sposobnosti,thread je zatvoren.

Vrh Dno