Šta je novo?

Mobtel predstavio 3G

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Kompanija 063 Mobtel prva je u Srbiji ponudila korisnicima korišćenje usluga
3G mobilne telefonije u okviru postojeće GSM mreže.

Probna verzija 3G sistema koju je Mobtel pustio u rad nazvana je EDGE, a
maksimalna brzina prenosa podataka iznosi 384 kilobita u sekundi (četiri
puta brže nego u GSM/GPRS mreži). Korisnici 3G mreže mogu pomoću mobilnog
telefona primati i slati elektronsku poštu, video materijal ili s Interneta
preuzimati muzičke datoteke.

http://www.mikro.co.yu/MikroVesti/

ZoNi je napisao(la):
Kompanija 063 Mobtel prva je u Srbiji ponudila korisnicima korišćenje usluga
3G mobilne telefonije u okviru postojeće GSM mreže.

Prva u Srbiji, pa klao da su prvi u svetu, kad ono izborili su se protiv telekoma i to mora BAS da se naglasi...
i GSM radi ok... :rtfm: :rtfm: :rtfm: ;) ;) 8) :( :(

3G je Mobtel predstavio prvi na Balkanu. Najvishe od svega mi se svidja shto omogvava live audio/video prenos. Opushteno mozesh TV da gledash na mobu. Mogo dobra stvar (ali dok sve to kod nas "proradi" i dok operateri naprave telefone...)

Ma sve je to lepo, ali veliki deo nase zemlje nije pokriven signalom ni jedne mreze, cene su blagi uzas, a oni se zaleteli GPRS, G3... Mozda ce uvesti i teleportovanje putem telefona, ali to nece nikom biti pristupacno (osim Karicima) :)

aj sada neka mi neko lepo objasni sta je sve u toj 3g telefona???

kako vidim danas je 064 to uveo)vidim neko postavio topic) znaci prc za 064 :hump: :hump: :hump:

iskreno da vam kazem ja nemam pojma sta je to a i puce mi qr.... 8)
nego cisto ono jel moj t310 podrzava to :|

ne bre, ni jedan naš telefon ne podržava to :)...

c3 je napisao(la):
kako vidim danas je 064 to uveo)vidim neko postavio topic) znaci prc za 064 :hump: :hump: :hump:

iskreno da vam kazem ja nemam pojma sta je to a i puce mi qr.... 8)
nego cisto ono jel moj t310 podrzava to :|

Ne to podrazavaju telefoni kojih nema na nasem trzistu tipa SE Z1010 Nokia 6650 i kostaju preko 1000 dolara

Pa samo da ih pita covek za koj su qr... uvodili to, a ima toliko toga sto trebaaju da poprave...
Inace bilo je price da je ovaj G3 sistem moguce koristiti samo u Nisu, Novom Sadu i BG-u, a ostatak Srbije ce biti do kraja 2004...

Neo_Matrix je napisao(la):
Pa samo da ih pita covek za koj su qr... uvodili to
Tebi to ne bi objasnili da ti nas 50 crta korak po korak...

Neo_Matrix je napisao(la):
Pa samo da ih pita covek za koj su qr... uvodili to, a ima toliko toga sto trebaaju da poprave...
Inace bilo je price da je ovaj G3 sistem moguce koristiti samo u Nisu, Novom Sadu i BG-u, a ostatak Srbije ce biti do kraja 2004...

Shto se tiche tvog pitanja stvrano ne znam shta da ti kazem. Zbunjen sam totalno! Tj. nemam komentara! Shto se tiche toga gde ce se koristiti mislim da nisi upravu jer je sve to josh uvek u VEOMA probnoj fazi! Dok to stigne do "obichnih korisnika" sve ce si izmeniti kao i uvek a do tada ostaju SAMO PRAZNE PRICHE i nishta vishe!

sad me bacite u dilemu,dal da pazarim MPx200,ili da chekam z1010 :)

E sad ga stvarno preterase.Mislim na nase operatore.
1)Jako su preoptereceni.Veze su negde ocajnije od ocaja.
2)Oni nastavjaju da budze mrezu
3)Mislim stvarno ko ce imati da da 1000e za to???
4)Bolje da su za te pare popravili mrezu ili nesto.

BAS SU MAJMUNI

[G]H1ghLANdeR je napisao(la):
sad me bacite u dilemu,dal da pazarim MPx200,ili da chekam z1010 :)

brate koga ti krades za kes pa skoro si kupio 6100!! naravno da ces da cekas.... svasta...

shta fali shto su predstavili g3? za vreme pejdzera svi su govorili "jesu li normalni ko ce im kupovati telefone-cigle za 2000 dem"... znachi investicija za buducnost... shto da ne... generalno kod nas mob-telefonija ne moze pojeftiniti ili ce pojeftiniti ali ne toliko znachajno... trebaju 'samo' da nam se povecaju plate... a za to treba da privreda proradi... a za to... e...

Ala lazu za prenost TV-a, zna se da realno gubitak u brzini je preko 50 posto i pada na 17.6kbps...

Pa to i nije pravi G3(UMTS) vec nesto izmedju tj G2.75(kako ga zovu) i upravo to i jeste nesto izmedju, a telefoni za EDGE ne kostaju 1000 dolara nego manje Nokia 5140 (500)evra.

Jel to i dalje besplatan GPRS preko mobtela i ako jeste dokle :?:

Upravo tako EDGE nema veze sa 3G, i totalno je nesto drugo...

c3 je napisao(la):
E sad ga stvarno preterase.Mislim na nase operatore.
1)Jako su preoptereceni.Veze su negde ocajnije od ocaja.
2)Oni nastavjaju da budze mrezu
3)Mislim stvarno ko ce imati da da 1000e za to???
4)Bolje da su za te pare popravili mrezu ili nesto.

BAS SU MAJMUNI
Kada su se pojavili mobilni kod nas, koštali su oko 10.000 maraka komplet kartica i aparat. Da ih u to vreme nisu kupovali "biznismeni" za te pare, nikada mi danas ne bi mogli da kupimo karticu za dinar. Druga je priča o ceni 3G telefona, ali sve u svoje vreme.

Što se toga tiče, da nam ni GSM ne radi lepo, a oni stavljaju 3G(ili taj 3G lažnjak), to vam je isto kao što bi ste rekli "vidite ovaj zemljani put kako je blatnjav i zapušten, zašto stavljate asfalt?!?"...

Neverovatni smo, počeli smo da kukamo i kad nam dobijamo nove tehnologije, a nismo uslovljeni da ih odma "uzmemo", bre ovom narodu ništa ne odgovara, sami sebi ne odgovaraju...

Bane® je napisao(la):
ne bre, ni jedan naš telefon ne podržava to :)...

Pa kog djavola su onda to njesra uvodili...Ja rekoh taman da kupim T610 i miran sam :mrgreen:

SittingCrow je napisao(la):
Pa to i nije pravi G3(UMTS) vec nesto izmedju tj G2.75(kako ga zovu) i upravo to i jeste nesto izmedju.

Upravo tako!

Kako se ovi u Mobtelu služe manipulacijama, dajte nemojmo da mešamo babe i žabe, 3G nije isto što 2.75 kao što EDGE nije isto što i UMTS stvarno preteruju...

e a kao su se polomili da samo dan ranije od MTS-a puste 2,74G pukli su totalno.

Gledajte ovo, kakve manipulacije
press_3G_01.jpg

http://www.mobtel.co.yu/cms/view.php?id=6097

Setite se samo kada su objavili da su prvi u "Nasoj zemlji" uveli GPRS pa kada su ih isprozivali zbog cepanja nase zemlje jer je Monet to odavno uveo...

Kako prvi, pa 064 mreza je prva uvela PREPAID tarifne paket i udarila tacku na 063 zulum pa je njihov harac postajao sve manji i manji... a kititi se necim sto nije 3G necu ni da komentarisem.

Stator je napisao(la):
...

brate koga ti krades za kes pa skoro si kupio 6100!! naravno da ces da cekas.... svasta...
moje finansije su moja lichna stvar,zar ne ?

Bane® je napisao(la):
...
Kada su se pojavili mobilni kod nas, koštali su oko 10.000 maraka komplet kartica i aparat. Da ih u to vreme nisu kupovali "biznismeni" za

I to kakve aparate! Legendarni Audiovox, za koji sam u prvi mah pomislio da je daljinski upravljac. :beat:

Nazad
Vrh Dno