Šta je novo?

Mobilni telefon problem sa displej (ekranom)

cvetko_a

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2007
Poena
320
Pojavila se neka žuta mrlja u gornjem desnom uglu koji se najbolje vidi na beloj podlozi,inače tač odlično radi samo eto ta žuta mrlja mi smeta.
telefon je iz vipa Alkatel idol OT6030x slim
Pre negoli odnesem u servis vaše mišljenje da pokušam nešto da odradim na njemu???

Prilozi

• DSC_0003.jpg
    DSC_0003.jpg
    248.2 KB · Pregleda: 2,642
Na novim iphone telefonima se desavalo da se pojave ovakve mrlje usled lepka koji drzi komponente. Ako je telefon nov, preporucio bih da sacekas desetak dana pa da vidis da li ce lepak da se osusi. Kod tih iphonea uglavnom su nestajale nakon susenja.

U pitanju je telefon alkatel ot 6030x iz vipa i neznam šta se ovo pojavilo i negubi se neznam dali imam pravo na reklamaciju ????

To se javlja na displeju usleg zagrevanja komponente u tom delu. Niko ti pouzdano ne može reći da li će ti uvažiti garanciju, ali svakako treba probati.

I ja mislim da će se samo povući. Na takođe Vipovom OT-991 mi se bila pojavila mala kružna flekica posred ekrana koja se par dana širila u izduženu elipsu a onda povlačeći sa ka malom krugu na kraju i nestala.

Još stoji i nepovlači se najverovatnije ide u vip na servis..pa ima garancije još..
A da nije zbog folije zaštitne(mada nebi trebalo) da probam da skinem foliju ??

Poslednja izmena:
Probaj, ali da li je moguce da se nesto toliko greje? Meni se na 4 telefona koliko sam imao nikada to nije desilo.

interesantno da za Alcatel modele (ovih hiljadu slicnih/istih koji su izasli) nema nijedan disassembly tutorijal.

Cvetko - najverovatnije jeste digitizer lepak odnosno sigurno jeste ali ne nadaj se tome da ce da se osusi kao na iPhone-ima, jer se to desavalo na iPhone-ima usled cinjenice da sa proizvodne trake za manje od 24h zavrse u rukama korisnika, a ovaj tvoj Alcatel je stojao poduze u magacinima/VIP shteku i do sada je to trebalo da se osusi da je to problem.

dakle u pitanju je lepak digitizer-a koji kada nije sasvim lepo zalepljen pravi svojevrsnu prizmu i izaziva efekat zute mrlje.

Nosi na garanciju i obavezno insistiraj da zamene, budi drzak i bezobrazan jer samo tako prihvataju garancije.

Meni se isto ovo pojavilo na telefonu Huawei P9 Mini Lite. Zuta linija u gornjem desnom uglu koja se najjasnije vidi kada je bela pozadina, na crnoj pozadini se i ne vidi toliko.

Meni sama linija i ne smeta toliko, ali mi je neuobicajeno da se pojavi nakon svega 5 meseci koriscenja telefona.

Ta zuta linija je povezana sa pregrejavanjem telefona?

Inace ta linija je prisutna uz desnu ivicu ekrana, u predelu gde se nalazi SIM kartica.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno