Šta je novo?

Mobilni sa dobrim video zapisom(Nokia 6510?)

terzazak

Čuven
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
805
Posto se ne razumem nesto posebno u mobilne telefone, a znam da ovde na forumu ima dobrih poznavalaca mobilnih, da zatrazim od njih savet.
Interesuje me prvenstveno rezolucija (kvalitet) video zapisa. Vecina mobilnih snima odlicne fotografije ali malo njih snima dobre video zapise. Posto sam malo proguglao videh da Nokia 5610 i N78 snimaju klipove u rez. VGA 640x480piksela.
Zanima me kakav je kvalitet klipa kada se prebaci u kopjuter i gleda na monitoru. Ja imam SoniEricson K770i i gledati njegov video zapis na monitoru je uzas (rez. CIF 176x144). Trebalo bi da ove Nokie daju mnogo bolji video zapis sudeci prema rezoluciji pa ako neko ima ove mobilne ili zna nesto o tome zamolio bih ga da mi kaze njegova iskustva..
Moze i savet o nekom drugom mobilnom telefonu do 250 evrica sa dobrim video zapisom..

Sve novije nokije snimaju video u 640x480. Kvalitet snimka nije loš.

Svi telefoni koji snimaju 640x480 u 30fps bi trebalo da odgovaraju. Samsung INNOV8 snima i sa 120fps u 320x240 pa dobijes video koji je 8x slow motion ali mislim da je to bespotrebno pogotovu sto ne snima zvuk u toku snimanja takvog video... Znači, sve Nokije koje imaju 3 i više MPix snimaju video u 640x480. E sad, neke snimaju 30fps a neke 15... Predlog za oko 250e je N95 i N82.

A kakav je Nokia 6220 ?? Video sam klip snimljen sa njim i dopao mi se..

@voodoons..Nisam video da N82 N95 mogu da se kupe za 250 evrica. Ovo sto sam nasao(mobsvet) je za 100 evrica skuplje..

Generalno je ok. Ima ga moja devojka i nije loš. Doduše, u lošijim svetlosnim uslovima se pojavljuju crtice neke ali nije strašno, velik je i tečan..
Ne znam za mobilnisvet, kod mene su 255e i jedan i drugi, N79 je 250 okruglo..

Pogledao sam klipove snimljene sa N95 i super su..A ako nadjem i tu cenu ovde u Nisu bice kupovine..:)

btw. što u naslovu stoji Nokia 6510?

@voodoons
Zato sto sam u pocetku mislio da je ona TA..N82 i N95 nisam ni uzimao u razmatranje jer su mi bile preskupe..

@Achilles82
Da i meni ipak vise odgovara monoblok telefon.
I ona ima odlican video zapis sudeci po klipovima iz review-a..

Hvala za preporuke..:wave:

pazi, i 6280 snima 640x480 video ali sa 15fps a kosta polovna 40-ak €

Sada sam u trilemi :

N78....najjeftinija,ima zapis 640x480 15fps..
N82....640x480 15fps ,monoblok,cini mi se video za nijansu slabiji od n95
N95....640x480 30fps,izgleda da snima najbolji video ali baterija traje kratko..

Sta izabrati i koja ima najbolji odnos performanse(video)-cena??

Po meni N79, super baterija, brži i od N82 i od N95, manji od oba.
I N82 isto snima u 30fps a ne 15.

Imao sam N82 i zaista snima odlican video, mislim da ima najbolji odnos cena-kvalitet.

I N82 isto snima u 30fps a ne 15

@telep-Da, sad sam video da N82 ima istu kameru kao N95..Jos jedan + za N82..
Najverovatnije cu nju da uzmem..

Poslednja izmena:
U dilemi N82 i N95 jedino moze prevagu da odnes 0.2" veci ekran, sve ostalo je bolje na N82.
E, da, N82 ima xenon blic pa ne moze da se koristi kao lampa pa ni kod snimanja videa.
N79 ima noviji softver ali nije nesto ocigledno brzi od N82 a hardverski je slabiji.
N78 je jos slabiji hardverski.
N85 ti se ne uklapa u cenu.
Znaci, u principu, imas izbor N95 i N82.

Hvala svima za savete ...:wave:

Odlucio sam se za N82..
I jos jedna stvar .. Pretpostavljam da postoje kineske kopije.Jel' mogu da se razlikuju? I da li uz svaku N82 ide mem kartica,ako se ne varam 2gb, u paketu?
I ako ima jos nesto nasta da obratim paznju kod kupovine..

N95 8gb, do nekih sest meseca stari idu do 250e (u garanciji su uglavnom jos pola godine) a dobijes odlican telefon, odlican video snimak, 8gb memorije i extra bateriju!!

Hvala svima za savete ...:wave:

Odlucio sam se za N82..
I jos jedna stvar .. Pretpostavljam da postoje kineske kopije.Jel' mogu da se razlikuju? I da li uz svaku N82 ide mem kartica,ako se ne varam 2gb, u paketu?
I ako ima jos nesto nasta da obratim paznju kod kupovine..

Ja sam uzeo N82 iz mobisa, novu, dobio 2GB karticu ali neispravnu.. Nisam hteo reklamirati.. Ako uzimas novo, nemas cega da se plasis. Kinez nema kopija N82 koliko ja znam ali i kineza kad upalis, vidi se razlika ako je vec nema u masci i izgledom..
Proday, N82, N95, N95 8GB treba da svi imaju iste module kamere, ista sociva, iste senzore tako da mislim da jedino je xenon blic ono sto odvaja ove telefone. Al ja bih dao ovaj moj xenon za 2.8" ekran, svakako..:wave:

upravo to...ali 8gb model ima najjacu bateriju sto nekima znaci!

da da najjacu sa malo spike i sms-ova, ukljucis gps i traje ti 2h.. moj je svaki dan na punjenju

I sta je onda problem?! I ja moj punim svako vece, dnevno sat ipo do dva razgovora, 50ak smsova, pogledam i seriju ponekad neku itd..nije li poenta punjaca upravo to. Meni je bitno da on mene ne izneveri u pola dana, a onaj koji koristi telefon ce da kupi i rezervnu bateriju i punjac za kola ;)

***, vreme 3510 nokia je proslo...nemozse i malo i slatko i da baterija drzi sa svim blagodetima danasnjice!!

Jeste i to, 150mAh je jača nego u N82 koja je 1050mAh i naspram 950mAh kod obične N95..
Yato E71 ubija sa baterijom kao i E90, no to nije tema..

Nazad
Vrh Dno