Šta je novo?

Mobilni procesori, grafike i platforme

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Procesori:
Malo sam ispao iz šeme sa ovim oznakama, pa me interesuje gde sada upada ovaj T3200? Naslednik T2xxx? Kakva je situacija kod njega sa trajanjem baterije?

Vidim da AMD procesori imaju nekoliko oznaka, najčešće srećem QL i RM. U čemu je razlika? Potražio sam neku jednostavnu tabelu, ali bez uspeha.

Grafičke:
Da li HD u nazivu ATI grafičke kartice ima bilo kakve veze sa sposobnošću da pušta HD video (da rastereti CPU) ili ne?

Vidim da NVIDIA ima kartice sa oznakama 8xxx i 9xxx. Šta je kod jnih bitno od onih slovnih oznaka?

Trebalo bi narednih dana da kupim jedan računar i bitno mi je da može da potera 1080p bez obzira na kodek i player (akrobacije i optimizacije za svaki film ne dolaze u obzir :)), bez obzira što će monitor biti 15.4.
Kod mene na TL-56 i ATIx1250 1080p uglavnom ne radi.

Здраво.
Procesori:
Malo sam ispao iz šeme sa ovim oznakama, pa me interesuje gde sada upada ovaj T3200? Naslednik T2xxx? Kakva je situacija kod njega sa trajanjem baterije?
Ја бих Core Duo процесоре заобишао. И најслабији Core 2 Duo је бољи избор ;).

Vidim da AMD procesori imaju nekoliko oznaka, najčešće srećem QL i RM. U čemu je razlika? Potražio sam neku jednostavnu tabelu, ali bez uspeha.
Mobile Sempron < Athlon 64 X2 (QL) < Turion 64 X2 (RM) < Turion X2 Ultra (ZM)

Grafičke:
Da li HD u nazivu ATI grafičke kartice ima bilo kakve veze sa sposobnošću da pušta HD video (da rastereti CPU) ili ne?
Управо тако ;). Све картице од серије Mobility Radeon HD 2xxx (укључујући интегрисану Radeon HD 3200) хардверски енкодују HD видео.

Vidim da NVIDIA ima kartice sa oznakama 8xxx i 9xxx. Šta je kod jnih bitno od onih slovnih oznaka?
GeForce 8xxxM = GeForce 9xxxM у смањеном производном процесу с побољшаним енкодирањем HD видеа (али и даље каска за АМД графичким картама).

Питај ако те још нешто интересује или ако нисам довољно појаснио ;).

Odavno nisam dobio ovako konkretne odgovore na neko pitanje :) Hvala :)

A gde upadaju TK-55? Po cenovnom rangu sam stekao utisak da su odmah ispod RM-70.

Dakle, ako uzmem RM-70 i HD3200 sa 2GB rama, to će sigurno da završi posao na duge staze za office i taj 1080p koji bi bio najzahtevnija stvar koju će mašina imati potrebe da potera. A integirsana grafika i CPU u klasi iznad ovog mog TL mi daju predpostavku da će i baterija da traje preko 2h.

Интелови и АМД мобилни процесори су сапуница за себе :d.

Конкретно TK-55 (ако будеш разумео, свака част :p):
Is "AMD Athlon 64 X2 TK55" Turion??
http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=200528

А тога има кол'ко хоћеш :p.

Dakle, ako uzmem RM-70 i HD3200 sa 2GB rama, to će sigurno da završi posao na duge staze za office i taj 1080p koji bi bio najzahtevnija stvar koju će mašina imati potrebe da potera. A integirsana grafika i CPU u klasi iznad ovog mog TL mi daju predpostavku da će i baterija da traje preko 2h.
Управо тако ;). Само немој nVidia-јину интегрушу (Intel не вреди ни спомињати :-devil-:).

Uzeo sam RM-70, HD3200, 3GB rama. Sada može da radi ili ne, gotovo je :)

Ако није тајна, можеш откуцати који модел или барем пошаљи на ПП ;).

HP 6735s, iznenađujuće kvalitetno kućište (nema disanja tastature i sl), s obzirom kako je s serija ranije izgledala...RM-70, HD3200, 3GB, 320GB....44k din.

Fora je da HD3200 osigurava tečan 1080p samo za pojedine codece, a za ove ripove uglavnom se oslanja na procesorsku snagu. Probao sam nekoliko različitih software-a i codec-a i na kraju se ispostavilo da može bilo koji player, ali je neophodan CoreAVC i radi bez problema.

Opterećenje procesora bez CoreAVC je od 71-85% (oba jezgra po toliko) i povremno štucne. Sa CoreAVC, isti film, isti media player, opterećenje procesora 41-70%. Sve radi besprekorno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno