Šta je novo?

Mobilni - preporuka

Titanium Angel

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2000
Poena
619
Ovih dana bih trebao da uzmem mobilni, pa razmisljam koji da izaberem, do nekih 260-270DM.

Trebao bi da bude relativno mali (do 11-12cm), ima vibrator, da se ne preklapa i nema externu antenu.

Od modela koje sam video, u ovaj opis uklapaju se Nokia 3310, 3330 i Alcatel 511 (ne znam cenu). Zanimaju me vasa iskustva sa ovim telefonima, alternative i sl.

Pa batice, NOKIA 3310 ili Simens M35 treci ne postoji sa tim zahtevima za te pare... :)

M 35 obavezno ... Stvarno je extra telefon...U ostalom SIEMENS ROOLS...

Kao sto su ti ljudi rekli. Uzmi Siemens M35 ili C35i(zavisi od ukusa) u Nokia 3310 pa se lepo poigraj sa oba i poledaj koji ti vise lezi.
Po mom misljenju 3310 ne vredi za te pare. Moja preporuka M ili C 35i.
Pozdrav!!!

Nokia 3310

Moja preporuka je Nokia 3310... Ja ga imam vec 8 meseci i prezadovoljan sam. Ako ti treba W@P (a sto bi ti to trebalo???) onda uzmi 3330 ili Siemens C35i (nazalost, ima externu antenu!). Ako ti nije potreban W@P, onda Nokia 3310 ima sve sto ti treba!
(Alcatel je prilicno lep, ali mi je nekako sumnjiv - sto ne znaci da je los)

boom NOKIA rulz! boom

Potrazio sam na netu M35, izgleda sasvim ok. Medjutim, mnogo ljudi se zali da standardna baterija kratko traje i da je kvalitet zvuka mnogo losiji u odnosu na Nokia-u. Kakva su vasa iskustva sto se ove dve stvari tice?

3310 ima (navodno) bolji zvuk od Siemens-a i duze mu traje baterija. Drzao sam ga u ruci, softver mi se jako svidja, ali se covek zalio da ima nekih bug-ova, npr. ako posalje business card samom sebi, telefon nece znati da ga protumaci i prikazace neki cudan tekst - izgleda kao da nije prepoznao sopstveni header, dok ga 5110 bez problema prikazuje. Ovaj bug je bio prisutan na jos jednoj 3310...

3330 je prakticno isti kao i 3310, samo je bolji softver i dodat WAP (ne treba mi), i pretpostavljam da su otklonjeni bug-ovi iz 3310.

Alcatel je i meni bio sumnjiv :)

Oduvek sam voleo Nokia-ine proizvode, tako da sam trenutno ipak za 3310, ali sam spreman da saslusam i vas, Siemens-ovce :), vezano za trajanje baterije i kvalitet zvuka. Sto se cene tice, 3310 se moze naci za oko 250, 3330 za 280, a M35 (jos) ne znam...

Hvala na svim odgovorima!

Titanium Angel je napisao(la):
... covek zalio da ima nekih bug-ova, npr. ako posalje business card samom sebi...

Pazi onda je taj telefon skroz ispao iz igre....jer ipak je slanje Business card-a samom sebi jedna od najcesce upraznjavanih operacija :p

Ma uzmi M35 i uzivaj...
Pozdrav!:D

Tacno je da Nokia ima bolji zvuk u slusalici od Siemensa, ali nije tako strasno. Imao sam oba telefona i odlicno su mi sluzila, cak sam Siemensa vise zagotivio (mislim na menije). Izaberi sta ti se vise svidja sta god da uzmes od ta dva neces pogresiti...

Sto se tice razlike izmedju 3310 i 3330 je i u tome sto 3330 ima i dodatni imenik sa 100 brojeva (ukupno 220). I sam telefon je super.
Jedina prenost siemens-a je sto mozes da saljes besplatne poruke ako si na 064. Doduse i sam telefon je super S/M/C/ 35i bezobzira na model.
Imam oba telefona u kuci (3330 i c35i). Pa ako te nesto jos interesuje pitaj.
Postoji i jos jedan telefon koji za te pare interesantan je
SONY J5.;)

Da, sad sam video da je uslov da nema spoljnu antenu.
Onda uzmi 3330. To ti je moja preporuka. Pored svega sto su nabrojali ima i prednost sto je displej stalno osvetljen (Dinamicki - sto je spoljnje svetlo slabije to on jace sija i obrnuto) i baterija traju 3-4 dana. To je dobra osobina jer kod siemenasa c35i da bi povecao zivot batrije na 3-4 dana mora da ugasis svetlo na displeju. Pa zaboravis da ukljucis uvece, pa ti negde u mraku zazvoni telefon i onda muke nevidjene.... za sada ovoliko o ovom telefonu.

neznam o kakvom losijem zvuku kod simensa pricate. ja nonsalantno razgovaram na sred diskoteke (mondo dc) i savrseno cujem i cuju me, pa vi vidite. m35 je u pitanju. rekao sam to i pre, 3310(30) je u poredjenju sa m35 kao decija igracka, a i brate ruzniji je jedno 4 puta sa onim ostrim ivicama. voleo bih da vidim nokiu koja ce da prezivi, tj. potpuno bez posledica izdrzi padove kakvi su se desili mom telefonu. nokie su ionako sve rasklimatane...

Bahati [SiD] je napisao(la):
nokie su ionako sve rasklimatane...
E ovo je mnogo tacno :), svaku nokiu, na kojoj mozes da menjas masku, kad uzmem u ruke osecam da ce da mi se razvali u rukama :)(3210, 3310, 8210...)...

E sad ga preteraste. Pa valjda nisi kupio mobilni da se gadjas po diskoteci, ili da ti sluzi kao hladno oruzje.
Ovo sada prelazi u prepucavanje koji je telefon jaci a ne da coveka posavetujete sta da kupi. Koje su tehnicke karakteristike oba telefona i sta se u praksi pokazalo kao bolje a sta losije. Pa da se covek opredli.FX

Don50 je napisao(la):
E sad ga preteraste. Pa valjda nisi kupio mobilni da se gadjas po diskoteci, ili da ti sluzi kao hladno oruzje.
ja pricam o kvalitetu izrade telefona, a ti o tuci - ko prteteruje? :D mada ti mozda volis rasklimatane i lose uradjene stvari, ima raznih...
kada se uporede 3330 i m35 situacija je potpuno jasna i svaka tehnicka, pa i estetska ako mene pitate, karakteristika je na strani simensovog modela. 3330 moze da kupi samo neko ko zeli da ima NOKIU po savaku cenu, makar ispao ovca i dao vise para za gori telefon.
simens je ubedljivo najjaci proizvodjac, sa ogromnim izborom modela i trenutno najjacim telefonom na trzistu sl45i, iako se pojavio odavno.

Ako kazes "to je bolje" i to ti je glavni argumenat onda si stvarno upravu. Napisao si 15 recenica a u ni jenoj nisi rekao jednu karakteristiku Siemensa koja je bolja od Nokie.
Upredjivati siemens s/m/c 35 sa nokiom 3330 je isto kao kada bi upredjivao televizore Sony i Toshibu.
Ako je Sony tata za televizore to je Nokia za mobilne.

Drugo, nije pomodarstvo da imas i Sony televizor i Nokiu telefon. I jedna i druga stvar su svetski proizvodi. A po narodnoj koliko para tolko muzike, odaberi sta ces da kupis, ali nemoj da nas ubedjujes st je bolje.

Toliko od mene.

Slazem se da siemens ima dobre telefone (i zaista je tako), ali da li je neko video nokia mikser, usisivac, frizider itd...?:)
Kao sto sam i rekao, bilo koja od ta dva i covek nece pogresiti.

nokia pravi monitore, pa sta... koji je trenutno najjaci nokia model i gde je u poredjenju sa sl45i? samo kazem: ko je kupio 3330 bacio je pare jer je bio 1) neobavesten ili 2) hteo da ispadne smeker. kad bi bile iste cene pa i da razmislis, mozda se nekom ne svide gumeni dugmici na m35 ili nemogucnost menjanja maski, il' voli da se igra na mobilnom (m35 igre su shit), ali ovako...

Titanium Angel je napisao(la):
Trebao bi da bude relativno mali (do 11-12cm), ima vibrator, da se ne preklapa i nema externu antenu.
Od modela koje sam video, u ovaj opis uklapaju se Nokia 3310, 3330 i Alcatel 511 (ne znam cenu). Zanimaju me vasa iskustva sa ovim telefonima, alternative i sl.
"vibrator" ne znam sta ce ti na telefonu, a i uopste :D
Iz ovoga sto si napisao nokia je definitivno najbolji izbor , a sto kaze Bahati razmisli o Simensu iako se ne uklapa u tvoj opis telefona. Meni je za sad najbolji telefon koji sam imao 6210, ali za njega treba dodati jos malo. (D)

Bane® je napisao(la):
Naravno, ali ga ubi ta externa antena...

Stvarno J5 ima povecu antenu.Ali bas zbog toga su izbacili J7 koji je jednom recju fantastican.Jako jako jako lepo osvetljenje i navigacija kao na Z5.
Znaci J7 je Z5 u drugom pakovanju za mnogo manju lovu.

Neznam kada ce stici kod nas(daj boze uskoro),ali ne verujem da ce cena biti iznad 400.

Znam da nokia pravi odlicne monitore, kao i telefone :)
A sto se tice SL45-ice, to ti je tezak shit, dobre mogucnosti ali sto se tice kvarova je vrlo mastovit. I jos nesto...od njega boli glava :D

Velja je napisao(la):
A sto se tice SL45-ice, to ti je tezak shit, dobre mogucnosti ali sto se tice kvarova je vrlo mastovit.

Sta si cuo za kvarove....meni se zalili serviseri da uopste nemaju kvarove na njima...........verovao ili ne, 99 % servisa u gradu ne zna da ih otvori tj. nema opremu , jer treba specijalna viljuska, pa ma bas zanima sta si cuo....mislim koje to kvarove otklanjaju bez otvaranja:D
Pozdrav!

Onda je moguce da zato imam takvo misljenje o njemu...svi dolaze kod mene u servis :) ******* je za otvaranje i nezan, a sto se tice kvarova tu je od mreze do punjenja i napajanja ...dakle sve. Fora je u tome sto nema tipicnih kvarova i sto se tesko popravlja za razliku od nokia koje se vrlo lako srede. A tu je i problem sa delovima koji se tesko nalaze a malo je krseva sa kojih mozes da ih skines. Zato simens preporucujem samo do modela c/m 35 (iste ploce unutra, placas samo dihtovanje m modela), dok za skuplje telefone preporucujem uvek nokiu (cak ni erikson).

Bahati [SiD] je napisao(la):
nokia pravi monitore, pa sta... koji je trenutno najjaci nokia model i gde je u poredjenju sa sl45i? samo kazem: ko je kupio 3330 bacio je pare jer je bio 1) neobavesten ili 2) hteo da ispadne smeker. kad bi bile iste cene pa i da razmislis, mozda se nekom ne svide gumeni dugmici na m35 ili nemogucnost menjanja maski, il' voli da se igra na mobilnom (m35 igre su shit), ali ovako...

Nokia vise ne pravi monitore - prodala je taj svoj deo ViewSonicu...

Najjaca Nokia? Pa, ja bih rekao da su to modeli 9210 Communicator, sasvim nova 7650 i 8310. Realno, pored njih nijedan Siemens nema sta da trazi! Inace, ove telefone napravila je Nokia, za razliku od SL45, koji je Siemens dobio kao "miraz" kada je ozenio deo Bosch-a koji pravi mobilce!

Uzgred, koristio sam SL45 dva dana (naravno, nije bio moj!), i svidja mi se, ali mi deluje uzasno krhko... Mnogo vise mi se svidja ME45.

3330 vs. M35... pa, ne znam... o dizajnu ne bih, jer je to potpuno licna stvar (meni se na oba telefona neke sitnice svidjaju, a neke me bas smaraju), ali tehnicki smatram da je 3330 ipak za jedan veliki korak ispred M35.

Za kraj, o snazi Nokie i Siemensa evo jedne male vesti iz novina:
"Kako je ovih dana izjavio portparol Siemensa Alex Heim, ta kompanija veruje da je Nokia jedini proizvodjac koji moze samostalno da prezivi na trzistu. U isto vreme, on je odbio da objavi sa kojim tacno kompanijama pregovara Siemens (o udruzivanju). U trecem tromesecju ove godine Siemens je pao sa 4. (8.2%) na 5.(7.2%) mesto... Nokia je... zauzela 33.4% svetskog trzista."

ALL IN 1 - C45

Ljudi, vidim da hvalite Siemens, Nokiju....
_____
3330 sam imao jos letos. Strava je to telefon, ali je previse 'hladan' za moj ukus... lici na mini ciglu koja je pobegla iz ruke zidara... :) :wave;

Uzgred, veoma je osetljiva, (narocito na tecnosti) :mad:

Pre 2 dana sam pazario Siemens C 45... mnoogo je bolji od 3330. Kazem iz iskustva...
E sad, nema voice comande, al aj sad...

Cena? Ja ga nisam toliko malo platio, ali sam cuo da ima da se nadje po gradu i za 300-320 DM!!!!

:wave;

Velja je napisao(la):
Tacno je da Nokia ima bolji zvuk u slusalici od Siemensa, ali nije tako strasno. Imao sam oba telefona i odlicno su mi sluzila, cak sam Siemensa vise zagotivio (mislim na menije). Izaberi sta ti se vise svidja sta god da uzmes od ta dva neces pogresiti...

Slažem se sa Veljom, takodje sam imao oba telefona i na SIEMENS-u je zvuk u slusalici malo "dublji" ali se čovek navikne ... Sve u svemu, koji god da uzmeš nisi pogrešio. Evo Ja sad imam NOKIA 8210. Žali bože para ....

fanatic je napisao(la):
Slažem se sa Veljom, takodje sam imao oba telefona i na SIEMENS-u je zvuk u slusalici malo "dublji" ali se čovek navikne ... Sve u svemu, koji god da uzmeš nisi pogrešio. Evo Ja sad imam NOKIA 8210. Žali bože para ....
U bivsoj firmi je direktoka imala 8210, telefon je katastrofa, prijem baterija, upravo kao sto kazes zali Boze para.

Opet sad ja :) moj sadasnji tel je 8210 i mogu da kazem da sam prezadovoljan. Imam ga tek 2 nedelje i baterija drzi 3-4 dana-noci (nova), prijem odlican jedino sto tasteri nisu bas za drvosecu :D

Vrh Dno