Šta je novo?

Mobilni od 200 EUR

doggy

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 3800x + MSI Frozr XL
Matična ploča
Gigabyte x570 Aorus Elite
RAM
2x32GB Kingston DDR4 3200
GPU
Asus RTX 3070 Dual 8GB
Storage
256GB Samsung 850 EVO, 1TB Samsung 860 EVO, 1TB Kingston SA2000, 2x2TB i 4TB HDD
Zvuk
Integrisana
PSU
Seasonic Focus Plus 750 Platinum
Kućište
Cooler Master Cosmos Anniversary
Monitor
MSI MAG274QRF-QD, Dell Ultrasharp 24
Miš & tastatura
Microsoft Natural 4000 + Redragon M908
Laptop
Dell XPS 15 9500
Mobilni telefon
Huawei P30 + Samsung S22
Pametni uređaji
Mi band 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Daklem, moja drugarica bi da kupi mobilni (nov) sa cenom do 200 EUR (moze jos 10-20 eur ali to je to). Ona bi zelela funkcionalan telefon, sa MP3 i radiom po mogucstvu i sto duzim trajanjem baterije (3 dana i vise). Svidja joj se Nokia 6230i. Da li bi vi preporucili neki drugi (npr. Motorola Mx220, Nokia 6630, itd), a da su u skladu sa njenim zeljama/finansijskim mogucnostima.

Isto preporuka gde isti kupiti. Koliko sam citao po forumu, najbolja solucija je Media Mobil u TC Milenijum.

Pozdrav,
Igor

Poslednja izmena:
Neka uzme u obzir SE K750i/D750i - ti telefoni imaju tacno ono sto je navela da joj treba - MP3, Radio + strava kameru i nisu tako veliki nit teski.

Poslednja izmena:
SE k750, moze se natji za ~200 eura, 64+ 41 MB= 20+ mp3 pesama, radio, baterija traje 3 dana uz umereno koristjenje, najbolja 2 megapixelna kamera na trzistu, za te pare ne moze bolje... ;)
kasnije ustedi pare qpi vetju memorijsq kartitzu i boli je uvtze... :)

Lako ce ona da uzme u obzir ono sto joj ja predlozim, ukoliko to valja. Znaci SE k750 se fino pokazao? Mozda se na kraju to kupi. Recite mi samo gde je preporuka uzeti doticni po toj ceni? Znaci garancija i da prodavci budu fini i kad se vratis da je iskoristis :)

Neki komentar o 6630 i Mx220?

Poz

6630 nema radio, a posto ona zeli i radio, otpada iz razmatranja.

BlackNeo je napisao(la):
6630 nema radio, a posto ona zeli i radio, otpada iz razmatranja.

Radio je po mogucstvu, znaci moze a ne mora, ukoliko telefon ostalim karakteristikama (kvalitet kamere, baterije, MP3, ...) zadovoljava. Zbog toga sam naveo i 6630 i Mx220. Mogu naravno i drugi telefoni, kao sto su k750/D750 koji deluju fino ...

Najveca briga mi je garancija (odnosno postovanje iste). I da model nema neke "decije bolesti" (kao sto su ljudi pominjali joystick kod nekih SE telefona, i sl.).

Pozdrav,
Igor

Poslednja izmena:
6630 je glomazan za ribu i ako hoce da ga napuni i slusa pesme, bice mu spor softver. Tacno je da K750i daje max za 200 evra, ali ako hoce nesto 'zenstvenije' neka uzme Samsung D500 ili njegovog skupljeg brata D600 (nesto skuplji od 200 evra).

K750i ili 6230i, to je ono shto ima do 200. Ja sam uzeo 6230i jer mi deluje robusnije od SE-a. Dalje, posle paralelnog korishcenja T630 i 6100 (koji josh uvek imam) definitivno sam vishe naklonjen Nokii.

Jos jedna preporuka za K750i, boljeg telefona za tu cenu nema...Sto se Nokie 6630 tice, kamera je losija, nema radio, koristi RS-MMC kartice koje ce posle moci samo da baci, a i tesko se nalaze, zatim, cisto sumnjam da ce nju da zanima Symbian, a uz to je i velika verovatnoca da ce je to sto je doticni sporiji nervirati...Sto se 6230i tice, vec je bilo price o tome ovde, MP3 je bas los, a ni kamera nije nesto posebno, a bas ima jaku cenu...zaobici u sirokom luku.MPX220 je OK telefon, ali....operativni sistem, komplikacije, resetovanja, uz to, kamera je najgora moguca, a i dosta ljudi se zalilo na to da ima los mikrofon i da ih sagovornik jedva cuje...Sve u svemu, k750 je daleko najbolji...

D500 je krs,jedva sam cekao da ga se otarasim,a i taj mp3 nije nikakav,nema minimize opciju (izadjes iz mp3 playera i prestaje muzika),nema ekvalajzere,samo 96MB memorije (od kojih 4 odlazi na Javu,mislim da ima jos nesto sto oduzima od tih 96MB...)!
6230 je imala moja devojka,nije se lose pokazao i mogla bi da ga uzme u razmatranje ako joj ne treba neka velika rezolucija kamere vec cisto nek ima,ali je K750 ipak u prednosti nad njom,i ne samo nad njom!
Ako joj se pak ne svidi izgled,moze da uzme u obzir D600,samo ce naravno morati da se isprsi jos 50-ak eura vise ali ako voli fancy telefone... Samsung D600 je prava stvar!
Pozdrav ,)

Odlicno ... znaci sad smo utvrdili sta (k750, i dama se slozila da joj se svidjaju funkcije). Sada, nagradno pitanje broj 2:

Gde kupiti?

Nagradno pitanje broj 3: kako proveriti life timer pre kupovine?

Poslednja izmena:
Po meni jedna od najboljih radnji je Tehnomarket i posle nje Handy Land(obe su po koji evro skuplje od ostalih) ali mislim da su sasvim ok...

Dorry je napisao(la):

Pitanje 2: znam da ima mnogo radnji, ali stvarno ne zelim da dolazim u situaciju da moram da "pisam" benzin po radnji da bi mi uvazili reklamaciju, kao sto se vec pominjalo na forumu. Znaci treba mi savet za proverenu radnju, gde uvazavaju garanciju bez ekstremnih mera.

Pitanje 3: thanks for nothing :wall: Al' aj' sad. 'Ce da odemo i tamo ... Mada mu dodje lakse da neko ovde kaze.

Ja sam uzeo u beomobilu [najjeftiniji gde moze da se nadje] i nije valjao zvuchnik. Vratim telefon i zamenili su mi ga sa ispravnim bez ikakve rechi. Dobio sam usb kabl, cd, uputstvo na srpskom i engleskom i punjach. Telefon radi besprekorno [samo cu da mu ugradim jachu karticu i kupim bt slushke]

Poslednja izmena:
Mislim da sam ga i ja tamo uzeo. Jel to kod Sport kafea? Nikakvi problemi (da cuknem u drvo) i delovali su maksimalno korektno, shto opet nishta ne mora da znachi. Ako mene pitash obidji 2-3 radnje i vidi ko ti najvishe poverenja uliva pa to onda uporedi sa cenom i kupi tamo gde ti najvishe odgovara taj odnos.

Poslednja izmena:
Samsung X700

Pošto i mene interesuje mobilni koji bi imao MP3 i radio do 200€ (kvalitet kamere nije presudan), šta mislite o Samsungu X700? Cena mu je oko 150€.

Da li je neko imao prilike da koristi Nokiu 6230i, SE K750i i Samsung X700?

Da li K750i i X700 mogu da prikažu mpeg4 film na celom ekranu? Da li postoje ograničenja u pogledu veličine mpeg4 fajla?

Od pomenuta 3 telefona koji ima najbolji-najfunkcionalniji MP3 plejer? Kvalitet radio prijema?

Pozdrav

Od svega toga sto si nabrojao,K750 pobedjuje u skoro svim kategorijama!!Skoro svim jer ne bih znao da li pusta mp4 format preko celog ekrana ali je velika verovatnoca da pusta,pa je i tu verovatno cale za vecinu Nokia i bilo koji Samsung!
Pozdrav ,)

Lomnica_city je napisao(la):
Od svega toga sto si nabrojao,K750 pobedjuje u skoro svim kategorijama!!Skoro svim jer ne bih znao da li pusta mp4 format preko celog ekrana ali je velika verovatnoca da pusta,pa je i tu verovatno cale za vecinu Nokia i bilo koji Samsung!
Pozdrav ,)

Pobeđuje i u kategoriji cene. K750i skuplji je 50€ od X700, a za te pare možeš da kupiš 1Gb memorijsku karticu.
Potreban mi je precizniji odgovor, šta je to toliko bolje na K750i u odnosu na X700 i 6230i spram cene koštanja.

Pozdrav

Mislim da je dovoljno za X700 sto je u pitanju Samsung,pa ce ti softver zagorcati zivot,a neces se usreciti ni sa kamerom,vrlo verovatno i baterijom znajuci Samsung,memorijsku je teze naci jos uvek...
A sto se tice 6230i to vec i vrapci na grani znaju da mu ne moze parirati ni po velicini ekrana,ni po kameri,ni po...
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno