Šta je novo?

Mobilni napao monitor!

Ostrica

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
609
Drugar mi se javio sa problemom koji se ukratko tako moze opisati. Drzao je mobilni ispod 15" monitora i posto mu je zatresao sliku svojim elektromagnetskim zracenjem, slika mu se rasirila i ne moze vise da se vrati.

Saznao sam da se to delsilo jos jednom momku (Pajo, javi se!), koji je morao da zameni monitor, vise mu se to isplatilo od popravke. Jel jos neko cuo za ovako nesto, i jos vaznije, ko zna neki servis gde bi to moglo da se sanira, bogati? :)

Ili bilo koji servis koji popravlja monitore...

Kad je mom ortaku zazvonio mobilni koji je bio odmah pored monitora
slika se skroz zatalasala ali je
posle toga ostala u redu tako da monitor nije crko
Ja sam mislio da tripujem ali izgleda da tu ima necega
pozdrav

Servis imas 'de oces, pogledaj oglase.

'bem ti monitore, ne mogu da stave jedan mali faradejev kavezcic oko naponske elektronike nego se stekaju :(

Geek_master je napisao(la):
Servis imas 'de oces, pogledaj oglase.

'bem ti monitore, ne mogu da stave jedan mali faradejev kavezcic oko naponske elektronike nego se stekaju :(
E uze mi reč iz usta. :)

moze li se znati koji su monitori u pitanju?

Miroslav je napisao(la):
moze li se znati koji su monitori u pitanju?

Ja imam Hansola 510A i redovno mi se trese od mobilnog, al' se nikad nista nije sje**lo (vise ga necu iskusavati, mobilni dalje od monitora!!!).
A i nisam siguran da ima neki monitor otporan na ovo, svima se to desava

meni mob redovno stoji u blizini monitora, tj stajao je, ali nikada nisam imao veci problem sa distorzijom slike. malo se zatrese po koja linija i to je vrlo malo vidljivo

chivitli je napisao(la):
Ja imam Hansola 510A i redovno mi se trese od mobilnog, al' se nikad nista nije sje**lo (vise ga necu iskusavati, mobilni dalje od monitora!!!).
A i nisam siguran da ima neki monitor otporan na ovo, svima se to desava

Meni se isto trese slika kada je mobilni pored monitora [ Belinea 17"] kao i na vecini TV-a ...
Ali .... Kada je mobilni pored TV-a [Sony sa ravnim ekranom] nema nikakvih smetnji, slika se nimalo ne deformise niti zvuk ... Znaci, postoji neka tehnologija verovatno i kod monitora ...

swiper je napisao(la):
Meni se isto trese slika kada je mobilni pored monitora [ Belinea 17"] kao i na vecini TV-a ...
Ali .... Kada je mobilni pored TV-a [Sony sa ravnim ekranom] nema nikakvih smetnji, slika se nimalo ne deformise niti zvuk ... Znaci, postoji neka tehnologija verovatno i kod monitora ...

Zaštita od pomenute anomalije postoji kod većine novih modela monitora i televizora.

ivo.r je napisao(la):
Za?tita od pomenute anomalije postoji kod većine novih modela monitora i televizora.
Evo SyncMaster 753s uopste ne reaguje na mobilni, mada drzim pored (5 cm).
boom FX ctp;

zilet je napisao(la):
pa zato uzmesh 6210 i nemash nikada smetnje na obliznjim uredjajima..

Da da 6210 ne koristi mikrotalase nego radi pomocu magije :D

Imao sam belineu od 15" (`98), kojem uopste nije smetao mobilni, ali kad priblizis zvucnike na manje od 30cm odma` pocne da zeza sliku, ako sasvim priblizis cak postane ljubicasta sa strane oko 5-10 cm.
Ali nove belinea modele isto zeza mobilni a zvicnuci ne. Kao i sony-ja kojeg sad imam, on je bas osetljiv, otprilike sa metar daljine kad zvoni, odma` se talasa slika.

Geek_master je napisao(la):
Da da 6210 ne koristi mikrotalase nego radi pomocu magije :D

Jtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjtjt... Ne znam kako su to izveli ali su izveli.. Ma Nokia je zhmija.. kompanije koja proizvodi sve od bicikla do hajtek opreme.. jedino im Hyundai mozda moze da parira.

Vrh Dno