Šta je novo?

Mobilni Internet: MTS, Telenor ili VIP ?

Poneki ljudi uopšte ne kontaju kako se kupuju telefoni preko operatera... Ti ne plaćaš telefon, plaćaš uslugu koju bi svakako plaćao...
Prezvakana tema 100 puta ne vredi objasnjavati kad neko posle toliko godina ne konta i dalje...

Ako bih uzeo neki polovan modem preko oglasa, da li u njemu MORA biti data kartica ili moze i obicna neka na kojoj ima MB? :)

Poneki ljudi uopšte ne kontaju kako se kupuju telefoni preko operatera... Ti ne plaćaš telefon, plaćaš uslugu koju bi svakako plaćao...

Nije tacno, ti placas MANJE kad ne uzimas uredjaj nego sto bi placao da uzimas uredjaj -osim kod Telenora, gde moras da se cimas za tako nesto :)

Sta kod telenora znace ovi "nepotroseni MB iz dopuna"?
Pre nove godine nisam imao tu stavku.

Prilozi

• emegytys.jpg
    emegytys.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena od urednika:
Koliko vidim to je zbir prva dva tacno :D

Sta se desava sa VIP-ovim modemom i karticom za mobilni internet posle isteka ugovora? Da li im se to vraca nazad?

Modem se ne vraca. Za karticu nisam siguran da li se gasi ili prelazi na prepaid. Svejedno trebalo bi da otkazes uslugu ako ne zelis vise.

Da li moze neko da mi navede koje internet modeme trenutno koriste mobilni operatori kod nas i njihove modele,hvala unapred!

Uzeo sam danas neograniceni internet 10 (+50%, realnih 15Gb) kod Vip-a (na dve godine, samo sa usb modemom izadje oko 1050 din mesecno, sto je OK)...

Probam remote desktop, nece, proverim moj IP, spoljnji IP, jako lepo, iza NAT-a sam, a to nigde nije pomenuto, cak mi i ovi u poslovnici rekose da bi sve trebalo da
radi bez problema ikakvih...

Da li je ovakva situacija kod svih operatera i da li ima svrhe da se zalim da mi otkazu ugovor?

AKo budes pokazao da je ovo bitna stavka za normalnu osobu, pa ju je bitno napomenuti, onda da.
Inace, zavisi od njihove dobre volje :)

Koji operater za mobilni net

Dobih neki dan galaxy tab2, pa resih da ubacim sim karticu.

Ne znam za kog operatera da se odlucim?

Bilo bi mi dovoljno 2, mozda 3 gb (ali, ako koze vise necunse zaliti) a da prodjem sto jevtinije.

Naravno, bitna mi je i brzina.

Na telefonu koristim mts mixnet paket i meni je ok, ali me zanima da li telenor ili vip daju isto za manje para, ili bolje za malo vise para?

Vip ima nabrzi net, u to sam skoro siguran samo zavisi da li imas 3G signal na mesto gde najcesce boravis, inace kod njih uz internet pakete imas 25% popusta pa prelistaj ponudu da vidis sta je i kako.. Ja sam bio zadovoljan njima, a msm da i ugovor mozes da potpises na 3 meseca, sto je opet extra stvar..

Nema sta mts najbolju ponudu ima. 2 gb za 400 don, ako uzmes karticu bez modema ugovor je na neodređeno. I bi tako... :)

Hvala na brzom odgovoru!

A da... Ovi iz telenora su na bronzi, sto se cena tice

Bronzu sam naveo kao tradicionalni opijat u ruralnim sredinama :)

Moze i lepak :D

Hocu da porucim kod mts-a mobilni net preko webshopa, prvi put uzimam pa mi nije jasno imam da izaberem da li hocu novi broj ili postojeci postpaid koji nije pod ugovornom obavezom. Ja trenutno imam postpaid kojem istice ugovor ali koji hocu da produzim, znaci moram da izaberem novi broj?
P.S. Da li naplacuju dostavu?

Odabir operatera ti je najpametnije da uradis posto izmeris signal u prostoriji gde ces ga koristiti. Dzaba ti i neogranicen net ako ne radi.

Imam neke drugare koji koriste telenor,pa cu njih da pitam kakav im je net preko mobilnog,ako je dobar,koristicu i ja preko modema telenor internet

Dzaba ih pitas.
I da zivite u istoj zgradi prijem signala ne mora da vam bude istog kvaliteta. Samo kad se uselis znaces kakav je signala Vipa, MTSa ili Telenora u stanu.

Nema potrebe da zuris, kada se preselis lako ces resiti internet problem.

Imao sam od ranije telenor modem i 25.01.2014. godine zaključio sam kod Telenora ugovor na neodređeno.

Paket je Surfuj Plus M.

Sada mi je stigao za januar račun 491,29 (Pretplata 291,29 + Aktivacija kartice 200,00).

Kapiram da je došao račun za aktivaciju kartice samo ovaj mesec i da neće više dolaziti, ali šta je sa Pretplatom?

Da li će ona dolaziti svaki mesec (kao RTV pretplata) ili se i ovo plaća samo jednokratno, ili će mi možda biti smanjen račun 1290,00-291,29 na kraju ovog meseca?

Meni se cini da je to 7 dana koliko si imao paket u januara. 7 / 31 * 1290 = 291.
To ti je znaci ono sto mesecno placas, samo si dobio verovatno i proporcionalan saobracaj, i placas proporcionalan racun.

Ako je tako onda je super.

Hvala na odgovoru, nisao uopšte o tome razmišljao.

Nazad
Vrh Dno