Šta je novo?

Mobilni i slanje-primanje maila (pitanje)

Blocker

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2002
Poena
604
Imam 063 i interesuje me (detaljno) sta mi je potrebno da mogu pisati nekome sa telefona na mail, a da isti taj moze meni putema mail-a da pise na mob.
Jel to Wap ili nesto slicno ?
Koliko kosta ?

Hvala unapred

Blocker je napisao(la):
Imam 063 i interesuje me (detaljno) sta mi je potrebno da mogu pisati nekome sa telefona na mail, a da isti taj moze meni putema mail-a da pise na mob.
Koliko kosta ?

Hvala unapred

Kod nas WAP mozes da koristis preko mobtela ali ako imas Mobiklik karticu. Ako si post-paid korisnik, moras da platis dodatno 300 din. mesecno.

Mobtel nema mogucnost da preko njega citas/saljes postu sa tvoje adrese kod nekog provajdera. Jedina varijanta je da se povezes na net (WAP) i da odes na neki sajt tipa www.mail.ru (prethodno tamo otvoris nalog). Bio je jedan dosta dugacak thread nedavno, tako da cu pre drapina :p da ti kazem da potrazis po ranijim.

Pozdrav!

P.S. Da, cena jednog minuta je 8 din. Oni kazu da je posle 9h PM cena 4 din ali je to neistina.

Blocker je napisao(la):
Koliko kosta ?

To ti je najlakse da izvedes putem SMS poruka, svojevremeno je SezamPro uveo neki broj na koji se posalje SMS poruka i oni je proslede na zadati Mail, nisam skoro probao ali trebalo bi da je u funkciji.A on tebi moze sa interneta da salje SMS poruke, npr 1rstWAP.com.

Sto se tice WAP cene, nisam jedno 1-2 meseca koristio ali pre toga je stvarno posle 21h obracunavao 4-5 din/min.

Zaboravih:
to sa SMS-om je naravno jeftinija varijanta, a mozes preko WAP protokola kao sto ti rece covek da negde otvoris nalog-ja npr. koristim mail na Yahoo i lepo se telefonom ulogujem na svoj nalog i citam,saljem... mail-ove kao sa racunara.Jedino mi se cini da je malo spor protok (da li je vestacki usporeno da bi se vise parica potrosilo?-meni se cini da je to u pitanju) posto da bi pogledao 2-3 maila ti treba oko 3-5min i obavezno kacenje na net ne uspe iz prve nego iz par puta a svaki put ti otkuca pomalo, e pa ako je ta niza cena posle 21h i nije strasno.

posto vidim da si na 063, za slanmje mejla na tvoj telefon nije uopste frka, dovoljno je da neko posalje mejl na [email protected]
i tebi stize u okviru sms-a, e sad ti eksperimentisi, da li se poruka upisuje u subject i da li poruke duze od 160 karaktera sece ili ih deli u vise poruka, mozda mejl ne sme biti html, proveri, a za slanje sa telefona sms-om na mejl isto nije problem ali je vec pisano sto puta, pretrazi www.elitesecurity.org i www.vodnik.cjb.net i nacices 100%

SPAVAC je napisao(la):
posto vidim da si na 063, za slanmje mejla na tvoj telefon nije uopste frka, dovoljno je da neko posalje mejl na [email protected]
i tebi stize u okviru sms-a, e sad ti eksperimentisi, ...

Ovo mi je simpaticno ali nesto neradi, bar kada saljem preko Eunet-a odmah mi vrati da je nepostojeci mail

Poz

Koji je mobilni u pitanju?

Blocker je napisao(la):
Koliko kosta ?

Hvala unapred

Hmm

Poz

Mozhe

Imam Soni Z7 i ima mogucnost slanja i primnja E mail poruka ali je malo skupo em ti mobtel skine 6-7 din pa onda i Eunet 6-7 din,sve u svemu skupa igra ali vredi ako nemash nigde komp pri sebi a treba da ti stigne neki e mail .
Da proverim e mail skine mi 12 - 18 din kredita imam 063 pre paid

Nazad
Vrh Dno